Klimaat en temperatuur in Albufeira - Wat is de beste reistijd?

Klimaat en temperatuur in Albufeira - Wat is de beste reistijd?

Klimaat & temperatuur Albufeira

Wanneer je je aan het oriënteren bent voor een zonvakantie naar Albufeira, dan wil je zeker weten of het daar lekker weer wordt. Het is daarom verstandig om vooraf even te controleren welke periode het meest geschikt is om naar aantrekkelijk Albufeira af te reizen. De laatste jaren is dit vissersdorpje uitgegroeid tot één van de grootste trekpleisters van de Algarve onder de zonaanbidders. Het mediterrane klimaat zorgt namelijk voor warme zomers en zachte winters. In de onderstaande grafieken zie je in één oogopslag het weer van Albufeira: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag. Met deze handige informatie heb je meteen een uitstekend beeld wat de beste vakantiemaanden zijn voor zonnig Albufeira.

Klimaat Albufeira in de zomermaanden

Albufeira is een populaire bestemming in de zomermaanden doordat het mediterrane klimaat bijdraagt aan aangenaam warme temperaturen. Zo blijft de gemiddelde temperatuur heerlijk rond de 23 graden waardoor het nooit echt té warm wordt. Met circa 12 zonuren per dag en slechts 1 millimeter aan neerslag per maand maakt het dit de perfecte vakantiebestemming! Tijdens de maanden juni, juli, augustus en september kun je hier heerlijk op het strand bakken. De avondtemperaturen kunnen in de zomermaanden echter wel dalen naar 18 tot 15 graden, wat een hele verademing kan zijn na een warme dag zonnebaden. Het zachte windje dat er staat, zorgt er bovendien voor dat de warmste dagen goed uit te houden zijn. Voor de nodige verkoeling kun je ook prima een verfrissende duik nemen in de zee, want de gemiddelde zeetemperatuur is circa 20 graden gedurende deze periode. Voor een echte zon- en strandvakantie is Albufeira dus de ideale uitvalbasis tijdens de zomermaanden!

Klimaat Albufeira in de wintermaanden

Na een warme zomer kunnen de temperaturen snel dalen in Albufeira. Hoewel de temperaturen teruglopen, blijft de winter wel erg mild waardoor Albufeira geschikt is als winterzonbestemming. In deze periode dien je wel rekening te houden met de hoeveelheid neerslag die er kan vallen. Vanaf november tot en met februari neemt de hoeveelheid regen gestaag toe. Zo valt er in december zo’n 99 millimeter aan neerslag en schijnt de zon maar circa 5 uur per dag. Bovendien ligt de temperatuur tussen de 12 tot en met 15 graden, waarbij januari de koudste maand is. Vind je dit net iets te kil, maar wil je wel in het najaar naar Albufeira? In de maand oktober kun je fantastisch genieten van een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Er valt slechts 53 millimeter aan neerslag in deze maand en de zon schijnt circa 7 uur per dag. Ideaal als je op zoek bent naar een zonvakantie in een rustige en niet te warme periode van het jaar. Bovendien behoudt de zee zomerse temperaturen in de wintermaanden. Dit betekent dat je zelfs in november of december nog een duik in zee kan nemen zonder dat het koud is! Houd er wel rekening mee dat de temperatuur in de avond en nacht sterk daalt. Met nachttemperaturen tussen de 8 en 9 graden is het verstandig om wat warmere kleding mee te nemen.

klimaat-albufeira

Gemiddelde temperatuur Albufeira

Max temp. Min temp.
Temperatuur Albufeira januari 16 8
Temperatuur Albufeira februari 16 9
Temperatuur Albufeira maart 18 9
Temperatuur Albufeira april 19 11
Temperatuur Albufeira mei 22 13
Temperatuur Albufeira juni 25 15
Temperatuur Albufeira juli 28 18
Temperatuur Albufeira augustus 28 18
Temperatuur Albufeira september 26 17
Temperatuur Albufeira oktober 23 15
Temperatuur Albufeira november 19 11
Temperatuur Albufeira december 16 9

Gemiddelde regenval Albufeira:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Albufeira januari 5 uur 97 mm
Klimaat Albufeira februari 7 uur 69 mm
Klimaat Albufeira maart 8 uur 53 mm
Klimaat Albufeira april 9 uur 41 mm
Klimaat Albufeira mei 10 uur 29 mm
Klimaat Albufeira juni 12 uur 16 mm
Klimaat Albufeira juli 12 uur 1 mm
Klimaat Albufeira augustus 11 uur 2 mm
Klimaat Albufeira september 9 uur 15 mm
Klimaat Albufeira oktober 7 uur 53 mm
Klimaat Albufeira november 6 uur 83 mm
Klimaat Albufeira december 5 uur 99 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Albufeira

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar aangenaam Albufeira te boeken?

Albufeira is het beste te bezoeken in de zomermaanden. In deze periode is het aangenaam vertoeven met warme temperaturen en veel zonneschijn. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden zijn de maanden juli en augustus perfect voor een zonvakantie Albufeira. Bovendien is de kans op neerslag nihil. Zo valt er slechts 1 millimeter in juli en 2 millimeter aan neerslag in augustus! Hierdoor is Albufeira de belangrijkste badplaats in de Algarve. Albufeira dient ook als uitvalbasis voor veel overwinteraars. Oktober is namelijk de perfecte vakantiemaand voor wie niet van te hoge temperaturen houdt, maar wie wel van de zon wil genieten. Vanaf deze maand begint de gemiddelde temperatuur van 19 graden te dalen en zal de kans op neerslag alleen maar toenemen. Hierdoor zijn de wintermaanden minder aantrekkelijk om Albufeira te bezoeken dan de zomermaanden. Vanaf eind maart neemt echter het aantal zonuren weer toe en zal de kans op regen ook minder groot zijn.

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maanden: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juli
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: december
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli