Corendon info

Corendon info

WELKOM IN DE VAKANTIEWERELD VAN CORENDON

Bij Corendon betekent op vakantie gaan, genieten met een hoofdletter G. We proberen ieders vakantiedroom waar te maken en die opdracht nemen we heel serieus. Of het nu om gezinnen met (jonge) kinderen gaat, stelletjes die samen wat rust en romantiek zoeken of jongeren die feesten en uitgaan op de hotspots van Europese en niet-Europese bestemmingen. En voor iedereen geldt: Altijd de beste vakantiedeals!

Naar de zon met Corendon

Wij verzorgen elk jaar de vakanties van ruim 750.000 Nederlandse en Belgische passagiers naar tientallen bestemmingen binnen en buiten Europa. Onze missie is om jou en je reisgezelschap op al onze bestemmingen de beste reiservaring te bieden tegen de scherpste prijs.

Vernieuwende concepten

Corendon is een van de grootste trendsetters in reizen in Nederland en België. In 2000 begonnen als Turkije-specialist en in minder dan 20 jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende, zeer succesvolle touroperator als het gaat om vele populaire strandbestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast hebben we eigen hotels en een eigen luchtvaartmaatschappij tot onze beschikking.

Scherp geprijsd aanbod

De beste vakantiedeals kunnen wij bieden door onze sterke positie in de markt en grote ervaring in het inkopen van accommodaties. In combinatie met een scherpe prijsstelling, ons no-nonsense karakter en lage overheadkosten, zorgt dit voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, of het nu gaat om pakketreizen of onze eigen hotels.

Voor elke doelgroep een passende vakantie

Corendon is een innovatieve onderneming. Naast het merk Corendon voert de reisorganisatie ook de reismerken Stip Reizen met een scherp geprijsd aanbod en gespecialiseerd in cruisevakanties, Corendon Artiestenreizen en Karin's Choice, die vakanties aanbiedt in kleinschalige accommodaties. Daarnaast worden jongeren op hun wenken bediend met GOfun jongerenreizen, die de vetste partyvakanties en swingende feesten verzorgt en kunnen eenoudergezinnen volledig verzorgd op reis met Maris Life.

CORENDON AIRLINES

Sinds 2011 heeft Corendon een Nederlandse luchtvaartmaatschappij; Corendon Dutch Airlines (CND). De luchtvaartmaatschappij beschikt over drie vliegtuigen in de winter en vijf in de zomer, van het type Boeing 737-800 met 189 stoelen. In mei 2019 en in april 2020 worden er twee gloednieuwe Boeings 737-800 Max 9 toegevoegd met beide 213 stoelen, waardoor CND in totaal 5 eigen vliegtuigen in de vloot heeft. Jaarlijks vliegen we naar meer dan vijftig bestemmingen. De thuishaven is Amsterdam Airport Schiphol, maar we vliegen ook vanaf kleinere Nederlandse luchthavens zoals Maastricht, Rotterdam, Groningen en Eindhoven. Corendon is altijd spraakmakend; óók aan boord. Zo kun je in het vliegtuig pinnen en via het inflight entertainment systeem onder andere de krant lezen, je favoriete films kijken en interessante interviews lezen. In Turkije heeft Corendon ook een eigen airline; Corendon Airlines International (CAI), opgericht in 2005. Met elf toestellen vliegt CAI jaarlijks vanuit 28 landen naar 143 luchthavens. Vanuit Malta vliegt Corendon met één vliegtuig onder de naam Corendon Airlines Europe (CXI).

Cabinebemanning

Corendon besteedt veel aandacht aan de selectie en training van de cabinebemanning. Ruim 500 stewards en stewardessen en 100 gezagvoerders en co-piloten staan voor je klaar. Tijdens de vlucht zorgen cockpit- en cabinebemanning ervoor dat je zo comfortabel en prettig mogelijk op je vakantiebestemming aankomt. Zij voorzien je van alle nuttige informatie, serveren een maaltijd, drankje of snack, maar zijn vooral getraind voor jouw veiligheid.

Buy a board concept

Tijdens je vlucht met Corendon kun je gebruikmaken van de buy on board service. De cabinebemanning serveert (tegen betaling) tijdens de vlucht lekkere broodjes, warme maaltijden en snacks. De broodjes kroket zijn nog altijd onze bestseller.

CORENDON HOTELS & RESORTS

De hotelportefeuille van Corendon Hotels & Resorts bestaat momenteel uit tien hotels. Behalve het Livingstone Jan Thiel Beach Resort en het nieuw te bouwen hotel op Curaçao, bezit en exploiteert Corendon Hotels & Resorts het City Hotel en The College Hotel in Amsterdam en het in juni 2018 geopende Village Hotel in Badhoevedorp. Daarnaast biedt Corendon in het buitenland nog vijf All Inclusive resorts in Turkije en het Marble hotel op Ibiza. Het Corendon Village Hotel Amsterdam is met 680 kamers het grootste hotel van de Benelux en een van de grootste hotels in Europa. Het hotel op Curaçao, dat op dit moment in aanbouw is, wordt met ruim 800 kamers het grootste hotel van het Koninkrijk der Nederlanden. De verwachte einddatum is eind 2020.

DUURZAAM TOERISME & DE CORENDON FOUNDATION

Wij dragen de wereld een warm hart toe en voelen ons medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling van de vakantiebestemmingen. We zetten ons in voor vakanties met respect voor mens, dier en natuur, zodat de prachtige vakantiebestemmingen die we nu aanbieden over dertig jaar nog even prachtig zijn. Wat doen we concreet? Een aantal voorbeelden:

  • We verduurzamen ons product op de bestemming:
    • Als Touroperator zijn we Travelife Partner; het door de ANVR erkende duurzaamheidslabel;
    • Onze eigen hotels beschikken over het Green Key duurzaamheidslabel;
    • Alle excursies en activiteiten op de vakantiebestemmingen voldoen aan de duurzaamheidsrichtlijnen zoals omschreven in het ANVR protocol.
  • Door effectieve interne en externe communicatie creëren we bewustwording voor duurzaamheid bij stakeholders, medewerkers en klanten.
  • We geven onze collega’s een leerzame en gezonde werkplek, met aandacht voor verduurzaming van de huisvesting.
  • We leveren een bijdrage aan milieu, cultuur en samenleving vanuit de Corendon Foundation door het financieel ondersteunen van diverse projecten en goede doelen, in binnen- en buitenland, waaronder de Plastic Soup Foundation.

SPONSORING

Corendon is de trotse naamgevende hoofdsponsor van het veldritteam Corendon-Circus.

CORENDON WINNAAR VAN DIVERSE AWARDS

Corendon heeft in de afgelopen jaren diverse nominaties en awards in ontvangst mogen nemen. De grote inzet en innovatieve ideeën van de medewerkers werd vele malen gewaardeerd door talloze vakantiegangers en diverse vakjuryleden. Hieronder vallen diverse Zoover awards en Thuiswinkel awards.