Corendon info

Corendon info

WELKOM IN DE VAKANTIEWERELD VAN CORENDON

Op vakantie gaan betekent wat ons betreft gewoon lekker genieten en genieten schrijven we bij Corendon met de hoofdletter G. Het is onze taak om uw vakantiedromen waar te maken. Die opdracht nemen we heel serieus. Gaat u met kinderen op vakantie naar een accommodatie met 4Kids of Aquafun label of gaat uw voorkeur juist uit naar een Only Adult hotel? Kiest u voor een super deluxe All Inclusive hotel of voor een comfortabel appartement? Bij Corendon heeft u altijd volop keuze. Wij organiseren een complete en zorgeloze vakantie voor u: wij regelen uw vlucht, wij regelen de transfer naar uw hotel en wij bieden u 24/7 service.

Corendon is in de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot één van de grootste en meest trendsettende reisorganisaties van Nederland en België. In 2014 verzorgden wij met veel plezier de reis voor 650.000 vakantiegangers naar tientallen verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa. Ook bezit Corendon een eigen luchtvaartmaatschappij die met een vloot van 16 vliegtuigen jaarlijks ruim 2,5 miljoen vakantiegangers comfortabel naar de vakantiebestemming vliegt. U kunt verblijven in één van de vele accommodaties die Corendon aanbiedt, zoals het bekende Grand Park Lara hotel in het Turkse Antalya met ruim 900 kamers. Wij zijn in alle takken van uw vakantie(sport) thuis.

Onze missie is om u en uw reisgezelschap de beste vakantie te bieden tegen de beste prijs.

Ons nieuwe motto luidt dan ook: Altijd de beste vakantiedeals!

FACTS

Corendon is in 2000 opgericht in Haarlem, toen Atilay Uslu en zijn zakenpartner Yildiray Karaer besloten hun krachten te bundelen. Voor die tijd had de jonge ondernemer Uslu al zijn eerste stappen in de reisbranche gezet, maar het echte succes komt met de oprichting van Corendon. Het bedrijf begon als Turkije-specialist dat eerst alleen vliegtickets en later ook volledig verzorgde reizen naar Turkije verkocht. In 15 jaar tijd is Corendon uitgegroeid tot een toonaangevende, zeer succesvolle touroperator en dé nummer 1 reisorganisatie als het gaat om veel Turkse en andere populaire bestemmingen binnen en buiten Europa.

Corendon bezit het grootste marktaandeel wat betreft het vervoeren van passagiers naar de bestemmingen Turkije, Cyprus, Macedonië, Bulgarije en Marokko.

Corendon staat sterk in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en de grote ervaring in het inkopen van accommodaties. Hierdoor kan Corendon, in combinatie met de lage overhead kosten, de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden als het om uw vakantie gaat.

Naast Corendon Vliegvakanties, Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines, Corendon Hotels & Resorts behoren ook Maris Life, Corendon Artiestenreizen, Corendon Groepsreizen, GOfun jongerenreizen, Karin’s Choice, Stipreizen tot Corendon. Waarbij het laatste label kleinschalige accommodaties aanbiedt voor de individueel ingestelde reiziger. Ook GoFun is onderdeel van Corendon en biedt de leukste vakanties aan voor jongeren.

CORENDON AIRLINES

Sinds 2005 heeft Corendon een eigen luchtvaartmaatschappij die jaarlijks ruim 2,5 miljoen passagiers vanuit 28 landen naar 143 luchthavens vliegt. De thuishaven van de luchtvaartmaatschappij is Antalya in Turkije en de code is CAI. In 2011 is er een Nederlandse tak toegevoegd, Corendon Dutch Airlines (CND). De allereerste vlucht werd uitgevoerd op de oer-Hollandse dag 30 april (toentertijd Koninginnedag).

De luchtvaartmaatschappij beschikt over 16 vliegtuigen, waarvan de meeste van het type Boeing 737-800. Dit toestel beschikt over 189 comfortabele stoelen aan boord.

FACTS

Corendon besteedt veel aandacht aan de selectie en training van de cabinebemanning. Ruim 500 stewards en stewardessen en 100 gezagvoerders en co-piloten staan voor u klaar. Tijdens de vlucht zorgen cockpit- en cabinebemanning ervoor dat u zo comfortabel en prettig mogelijk op uw bestemming aankomt. Zij voorzien u van alle nuttige informatie, serveren een lekkere maaltijd, drankje of snack, maar zijn vooral getraind voor uw veiligheid.

Op uw vlucht met Corendon kunt u gebruik maken van de à-la-carteservice. De cabinebemanning serveert (tegen betaling) tijdens de vlucht lekkere broodjes, warme maaltijden en snacks. Corendon is ook één van de eerste maatschappijen die aan boord smakelijke frietjes verkoopt en recent een overheerlijk broodje kroket in haar assortiment heeft opgenomen.

Corendon vliegt u ook vanaf de Nederlandse regionale luchthavens Maastricht, Rotterdam, Groningen en Eindhoven naar Turkije. Ook kunt u met ons vertrekken vanuit Brussel naar Turkije, Spanje, Griekenland, Egypte en Tunesië en vanuit verschillende Duitse luchthavens in het grensgebied naar het Turkse Antalya.

CORENDON HOTELS & RESORTS

In februari 2015 opende Corendon het eerste 4-sterrenhotel onder eigen naam in Amsterdam Nieuw-West. Naast 263 kamers, waaronder suites, biedt het Corendon Hotel straks onder andere een Bazaar concept, een mediterraan restaurant, 1.000 m² aan Spa & Wellness plus een indoor beach en 14 Vitality Rooms.

Een bijzonder aspect van het hotel is de Boeing 737 suite die zich op de zevende etage van het hotel bevindt en een oppervlakte heeft van 120 m². De kamer draagt deze naam door de daadwerkelijke cockpit die in de kamer is geplaatst. Naast dat de gasten kunnen overnachten in deze ruime suite, is er ook mogelijkheid tot vergaderen en/of dineren in één van de twee boardrooms. De cockpit is bovendien uitgerust met een flightsimulator.

1 oktober 2014 heeft Corendon The College Hotel overgenomen, een intiem en luxe viersterren boutique hotel in het chique Amsterdam Oud Zuid. Het hotel is gehuisvest in een 19e-eeuws gebouw, dat in 1895 als school gebruikt werd. Ook vandaag de dag dragen het hotel en het restaurant bij aan het ontwikkelen van talent; het uitvoerend personeel bestaat uit studenten van diverse Hotelscholen die worden aangestuurd en gemanaged door ervaren professionals. The College Hotel beschikt over 40 stijlvol ingerichte kamers, 4 multifunctionele zalen, een lounge en bar, een ruim terras en restaurant.

Ook aan de zonovergoten Turkse stranden heeft Corendon eigen hotels zoals in Çeşme en Alaçati, bij Antalya en in Bodrum. Bovendien is op Cyprus recent een mooi gloednieuw hotel geopend, het Jasmin Court Resort & Casino, gelegen direct aan het strand bij Girne op Noord-Cyprus.

CORENDON FOUNDATION

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog op de agenda bij Corendon en wij investeren veel op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaartsector. Maar als persoon en dus ook met mijn bedrijf wil ik meer doen op het gebied van duurzaamheid. Daarom heb ik de stichting Corendon Foundation opgericht om op een onafhankelijke manier met geselecteerde projecten innovatieve en duurzame ontwikkelingen te bevorderen. Dat is wat mij betreft de enige manier om echt bij te dragen aan de verduurzaming van de toeristische branche”, aldus Atilay Uslu, oprichter Corendon.

Het Corendon Bos

Ter compensatie van de CO2-uitstoot bedacht Corendon een ambitieus plan dat vandaag de dag samen met haar klanten en de Corendon Foundation uitgevoerd wordt. Alle passagiers van Corendon kunnen de komende jaren de uitstoot die vrijkomt tijdens hun vlucht compenseren door het aanschaffen van een boom voor € 2,50. De desbetreffende boom wordt vervolgens door de Corendon Foundation in samenwerking met de Turkse stichting TEMA in Turkije geplant. Samen met haar reizigers heeft Corendon al 400.000 bomen kunnen planten, verdeeld over 3 bossen in Turkije. Het doel is om 1 miljoen jonge bomen te planten in verscheidene bossen door Turkije.

SPONSORING

Corendon is de trotse naamgevende hoofdsponsor van het veldritteam Beobank-Corendon.

ZOOVER AWARDS

Corendon won in 2015 vijf Zoover-awards:

- Populairste luchtvaartmaatschappij

- Beste luchtvaartmaatschappij

- Beste allround touroperator

- Populairste aanbieder zonvakanties

- Beste aanbieder jongerenvakanties Gofun.nl