Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Corendon International Travel B.V. (KvK 34220902) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

Daarnaast is Corendon lid van SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds. Hieronder lees je meer informatie. Verder vind je op deze pagina informatie over onze reis- en annuleringsverzekeringen.


ANVR en Corendon Voorwaarden

Corendon International Travel B.V. (KvK 34220902) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website vanaf 1 juli 2018 tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) en overige ANVR-informatie

ANVR brochure

De ANVR-reizigersvoorwaarden gelden voor alle reizen die vanaf 1 juli 2018 zijn geboekt. De belangrijkste wijzigingen betreffen de aanpassingen in het kader van de Wet op de Pakketreisovereenkomst.

Op het boekingsformulier vink je aan dat je kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden en de Corendon Voorwaarden.

Voor boekingen tot 1 juli 2018 gelden de ANVR Reisvoorwaarden (geldig vanaf 1 april 2016).


Voorwaarden geldig voor boekingen gemaakt vanaf 1 januari 2019

ANVR Reizigersvoorwaarden geldig vanaf 1 januari 2019

Voorwaarden geldig voor boekingen gemaakt vanaf 1 juli 2018

ANVR Reizigersvoorwaarden geldig vanaf 1 juli 2018
Corendon Voorwaarden geldig vanaf 1 juli 2018

Voorwaarden geldig voor boekingen gemaakt t/m 30 juni 2018

ANVR Consumentenvoorwaarden geldig t/m 30 juni 2018
Corendon Voorwaarden geldig t/m 30 juni 2018
ANVR

Uw rechten bij een pakketreisovereenkomst

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is mogelijk een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Corendon is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Corendon beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: ANVR basisrechten pakketreis.


SGR en SGRZ

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Corendon International Travel B.V. (KvK 34220902) is aangesloten bij SGR en SGRZ.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) en de SGRZ-garantieregeling (www.sgrz.nl/garantieregeling) vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR of SGRZ.

SGRZ biedt productdekking voor de zakelijke markt.

De SGR-garantie houdt in dat de reiziger ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Kijk voor meer informatie op www.sgr.nl of www.sgrz.nl

SGR

Calamiteitenfonds

Corendon International Travel B.V. (KvK 34220902) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat jij als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

Calamiteitenfonds

Better holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.


Bestrijding kindersekstoerisme

Wij steunen actief de ANVR en ECPAT/Defence for children in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.


Verzekering

De voorwaarden van de reis- en annuleringsverzekering kunt u op deze pagina in pdf formaat downloaden.


Download voorwaarden Unigarant verzekering geldig vanaf 1 augustus 2018

Bekijk hier wat gedekt wordt door de Unigarant reisverzekering (IPID)

Bekijk hier wat gedekt wordt door de Unigarant annuleringsverzekering (IPID)

Het ingevulde schadeformulier van de annuleringsverzekering kunt u mailen naar schade@corendon.nl

Download schadeformulier annuleringsverzekering

Het ingevulde schadeformulier van de reisverzekering kunt u mailen naar schade@unigarant.nl.

Download schadeformulier reisverzekering

Unigarant Verzekering

Parkeren

Bekijk hier de voorwaarden van Quickparking en GreenParking

Bekijk hier de voorwaarden van parkeren nabij Maastricht Aachen Airport