Assistentie en medische bagage

Assistentie en medische bagage

Terug naar Extra producten & services Assistentie en medische bagage

Bij Corendon (Dutch) Airlines vervoeren we gratis uw rollator, rolstoel of scootmobiel. Daarnaast bieden we u ook de mogelijkheid kosteloos extra medische bagage mee te nemen, op vertoon van een medische verklaring. Ook kunnen we, indien nodig, assistentie op de luchthaven voor u aanvragen.

Vliegt u met een andere luchtvaartmaatschappij? Dan kunt u het ook bij ons aanmelden en geven wij het door aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Assistentie op de luchthaven

Indien u slecht ter been of slechtziend bent, is het mogelijk om begeleiding aan te vragen op de luchthavens. De luchthaven verzorgt voor u de juiste begeleiding naar het vliegtuig. Het is niet altijd mogelijk om uw eigen rolstoel mee te nemen tot aan de gate. Bij de check-in en/of de gate regelen wij dan een vervangende rolstoel voor u.

Assistentie op de luchthaven kunt u telefonisch aanvragen via ons Contact Center.

Vervoer rolstoelen en scootmobielen

Rolstoelen en scootmobielen worden in het ruim van het vliegtuig vervoerd. Als u een rolstoel of scootmobiel meeneemt, kunt u dit vooraf telefonisch aangeven, het liefst direct bij boeking. Daarvoor hebben we van u nodig:

  • Merk/type rolstoel/scootmobiel
  • Inklapbaar en/of elektrisch
  • Breedte, lengte, hoogte en gewicht. Let op: de rolstoel/scootmobiel mag ingeklapt niet hoger zijn dan 85cm.

Voor het meenemen van een scootmobiel dient u een medische verklaring te kunnen tonen. Voor meer informatie over de medische verklaring verwijzen we u naar de Veelgestelde Vragen.

Reist u met een rollator? Dan kunt u deze meenemen tot aan de gate op de luchthaven van vertrek. Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u de rollator bij de bagageband voor speciale bagage.

Medische bagage

Naast de door u geboekte ruimbagage, mag u kosteloos extra medische bagage meenemen, zoals noodzakelijke medicatie en/of medische apparatuur. De medische bagage dient u uiterlijk 48uur voor vertrek per e-mail door te geven aan bagage@coredon.nl onder vermelding van uw reserveringsnummer.

Meer informatie over medische bagage.

 
Verzekeringen en Visa   Parkeren   Vlucht   Bestemming
Voor vertrek Luchthaven Uw vlucht Op de bestemming