• Vrijdag 3 april 2020 is ons Contact Center tussen 16.00 - 17.00 uur niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.
Stoelreservering

Stoelreservering

Terug naar Extra producten & services Stoelreservering

Voor het reserveren van een stoel berekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen kosten. Deze kosten variëren per persoon per enkele reis, per stoelkeuze, bestemming en per luchtvaartmaatschappij.

Vliegt u met Corendon, Transavia of KLM, dan kunt u vooraf bij de betreffende luchtvaartmaatschappij stoelen reserveren.

Let op: Voor overige luchtvaartmaatschappijen is het niet mogelijk om vooraf stoelen te reserveren.

Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines

Wilt u voor of juist achter in het vliegtuig zitten of gaat uw voorkeur uit naar een plaats aan het raam of het gangpad? Bij Corendon kunt u vanaf 6 weken tot 5 uur voor vertrek een stoel reserveren. U heeft de keuze uit een “normale” stoel, een stoel voor in het vliegtuig of een stoel met extra beenruimte.

 • Stoel met extra beenruimte: stoel bij de nooduitgang met extra beenruimte (96,5 cm). Let op: vaak kan bij deze stoelen de rugleuning niet naar achteren.
 • Stoel voor in het vliegtuig: na het landen verlaat u als een van de eersten het vliegtuig. Beenruimte 74 cm.
 • Stoel aan het raam of het gangpad: beenruimte 74 cm.
 • Nieuw bij Corendon Dutch Airlines, de Comfort stoel: stoel met meer beenruimte (89 cm) dan de reguliere stoel. Alleen te reserveren op vluchten met Corendon Dutch Airlines.

  Indien er vooraf géén stoel wordt gereserveerd, wordt er automatisch een stoel toegewezen. Op de luchthaven kan dit niet meer gewijzigd worden. Dit geldt voor alle CND-vluchten en CAI-vluchten vertrekkend vanaf Amsterdam.

  Stoel reserveren bij Corendon

  Transavia

  Bij Transavia kunt u vanaf 6 weken tot 48 uur voor vertrek een stoel reserveren met uw 7-cijferig reserveringsnummer van Corendon. Klik hier om een stoel bij Transavia te reserveren.

  KLM

  Reist u met KLM, dan ontvangt u na boeking uw KLM boekingscode die u terug kunt vinden in uw Mijn Corendon account. Met deze code kunt u direct een stoel reserveren of wijzigen voor de heen- en terugvlucht. Ga naar de website van KLM om uw stoel te reserveren. Indien het niet lukt om een stoel online te reserveren, betekent dit dat KLM de nog beschikbare zitplaatsen uitsluitend tijdens online inchecken (vanaf 30 uur voor vertrek) of daarna op de luchthaven vrijgeeft.

  Turkish Airlines

  Vlieg je met Turkish Airlines, dan ontvang je 3 weken voor vertrek je Turkish Airlines boekingscode. Deze code vind je terug op je factuur. Hiermee kun je direct voor je heen- en terugvlucht kosteloos een stoelnummer reserveren.

  Ga naar de website van Turkish Airlines en kies voor ‘Check-In/Manage booking’. Wanneer het je niet lukt om in te loggen, dan kan dit komen doordat er meerdere passagiers met dezelfde voor-/achternaam op de vlucht zitten. Het is dan alleen mogelijk om op de luchthaven een stoelvoorkeur door te geven.

  Overige luchtvaartmaatschappijen

  Voor vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen verwijzen wij u voor de actuele informatie over het reserveren van stoelen naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

   
  Verzekeringen en Visa   Parkeren   Vlucht   Bestemming
  Voor vertrek Luchthaven Uw vlucht Op de bestemming