Klimaat en temperatuur in Antalya - Wat is het weer in Antalya?

Klimaat en temperatuur in Antalya - Wat is het weer in Antalya?

Sta je op het punt om een vakantie naar Antalya te boeken, maar heb je eigenlijk geen idee wat voor weer het is? Juist in het hoogseizoen of daarbuiten. In de winter of de zomer. De onderstaande grafieken geven je snel alle reis- en weersinformatie over het Turkse Antalya: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag. Je hebt meteen een duidelijk beeld van het klimaat op jouw vakantiebestemming. Ook zie je precies wat voor weer het op dit moment is in Antalya onder het kopje ‘actuele weersverwachting’. Kortom, alle informatie die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie naar Antalya!

Actuele weersverwachting Antalya

Ga je binnenkort op vakantie naar Antalya? Check dan hieronder het actuele weerbericht.

SIDE WEER

Weer Antalya in de zomermaanden

Antalya, de populaire toeristische hoofdstad van de Turkse Rivièra, is tijdens de zwoele zomermaanden een fantastische vakantiebestemming. Je moet niet gek opkijken als de temperaturen tijdens de zomer al gauw oplopen tot zo'n 30 graden. De maanden juni tot en met september zijn bij uitstek het warmst. Voor de nodige verkoeling neem je een duik in de kristalheldere zee, met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Tijdens deze periode is het raadzaam om luchtige strandkleding mee te nemen. In de avonden kan het echter een stuk koeler aanvoelen, dus vergeet niet ook een trui of vest in je koffer te stoppen.

In Antalya valt vrijwel geen neerslag tijdens de zomerperiode. Van juni tot en met september is de kans op neerslag het kleinst. In deze periode valt er niet meer dan 20 millimeter aan neerslag. Juli en augustus zijn de droogste maanden om van een vakantie in Antalya te genieten. In deze maanden geniet je ook van de meeste zonuren aan het strand. Met wel 13 uur zonneschijn per dag mag je zeker niet vergeten je in te smeren! De combinatie van weinig neerslag en veel zonneschijn maakt Antalya tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder de vele vakantiegangers.

Ben je niet zo gesteld op het zeer warme zomerweer? Dan is de lente de perfecte tijd voor jou om Antalya te bezoeken. Vanaf maart beginnen de temperaturen langzaam te klimmen. Mei is de warmste maand van het voorjaar, met een maximum temperatuur van 26 graden en circa 11 zonuurtjes. Ideaal weer om de bruisende stad te ontdekken of om aan het zwembad te zonnebaden!

Weer Antalya in de wintermaanden

De winter is een stuk koeler dan de warme zomermaanden. In deze periode schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de 10 en 15 graden. Hoewel het nooit echt koud is in de winterperiode, is het wel aan te raden om dikkere kleding in te pakken. De minimumtemperatuur ligt in deze periode namelijk rond de 7 graden. Vooral in de avonduren is het verstandig om een jas aan te trekken. Ook de zeetemperatuur zakt aanzienlijk vanaf november. Neem liever een duik in een verwarmd zwembad bij je hotel, want de zee is in deze periode erg fris.

Januari en december zijn zowel de koudste als de natste maanden van het jaar. Met circa 200 millimeter neerslag en slechts 5 zonuren per dag is het aan te raden deze maanden te ontwijken. Wil je toch in de wintermaanden op vakantie naar Antalya? Kies dan liever voor oktober. In deze maand geniet je van temperaturen tussen de 14 en 26 graden. Met een zeetemperatuur van 25 graden hoef je bovendien niet bang te zijn dat een duik in het water te koud is. Houd echter rekening met de toenemende kans op neerslag. In oktober valt er namelijk zo’n 90 millimeter aan regen, verspreid over ongeveer 6 dagen.

klimaat-weer-antalya

Gemiddelde temperatuur Antalya:

Max temp. Min temp.
Weer Antalya januari 15 5
Weer Antalya februari 15 6
Weer Antalya maart 18 7
Weer Antalya april 21 10
Weer Antalya mei 26 14
Weer Antalya juni 31 18
Weer Antalya juli 34 21
Weer Antalya augustus 33 21
Weer Antalya september 31 18
Weer Antalya oktober 26 14
Weer Antalya november 20 9
Weer Antalya december 16 7

Gemiddelde regenval Antalya:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Antalya januari 5 uur 180 mm
Klimaat Antalya februari 7 uur 130 mm
Klimaat Antalya maart 7 uur 80 mm
Klimaat Antalya april 9 uur 80 mm
Klimaat Antalya mei 11 uur 20 mm
Klimaat Antalya juni 12 uur 10 mm
Klimaat Antalya juli 13 uur 10 mm
Klimaat Antalya augustus 12 uur 10 mm
Klimaat Antalya september 11 uur 10 mm
Klimaat Antalya oktober 9 uur 90 mm
Klimaat Antalya november 7 uur 180 mm
Klimaat Antalya december 5 uur 210 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Antalya

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar het Turkse Antalya te boeken?

Antalya is één van de populairste vakantiebestemmingen onder toeristen. Door het mediterrane klimaat geniet je hier van lange, zwoele zomers en tamelijk milde winters. Ben je op zoek naar een zonovergoten strandvakantie? Kies dan voor de maanden juli en augustus, waarbij de temperatuur tussen de 21 en 34 graden ligt. In deze periode valt er vrijwel geen neerslag en schijnt de zon volop. Ideaal strandweer!

Wil je liever in een iets minder warme periode op vakantie gaan naar Antalya? Dan doe je er goed aan om in mei of oktober af te reizen naar de Turkse hoofdstad. Met temperaturen die tussen de 14 en 26 graden schommelen, kun je mooie uitstapjes maken zonder dat het echt te heet is. Ook tijdens de wintermaanden is het nog heerlijk vertoeven in Antalya. Vergeet alleen niet om dikkere kleding mee te nemen. De winterperiode is namelijk een stuk frisser én natter dan de zomer.

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maanden: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juli
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: december
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli