Klimaat en temperatuur op Corfu - Wat is de beste reistijd?

Klimaat en temperatuur op Corfu - Wat is de beste reistijd?

Klimaat & temperatuur Corfu

Boek je een vakantie naar Corfu, dan wil je natuurlijk eerst weten hoe het weer is op dit meest noordelijk gelegen Griekse eiland. Altijd fijn om vooraf uit te zoeken welke periode het meest geschikt is om af te reizen naar deze vakantiebestemming. In de onderstaande grafieken zie je in één oogopslag het weer van Corfu: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag. Met deze informatie heb je meteen een duidelijk beeld wat de beste maanden zijn voor je zonvakantie op het Griekse pareltje Corfu.

Klimaat Corfu in de zomermaanden

Corfu is gezegend met een mediterraan klimaat, maar door de noordelijke ligging is het wat koeler dan op de andere Griekse eilanden. In het voorjaar is het eiland mooi groen en staat alles in volle bloei. Houd je van natuur en wandelen dan is de maand mei een prima reisperiode. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden is het al heerlijk aangenaam. In juni is het op Corfu zonnig en warm met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. In de avond en nacht zorgt een zeebries voor de nodige verkoeling. Juli en augustus staan in het teken van de Meltemi wind, een sterke noordelijke wind die over de Egeïsche Zee waait terwijl het gewoon stralend weer is, zonder een wolkje aan de lucht. Wordt het je te warm, neem dan een verfrissende duik in het zwembad of in zee.

Klimaat Corfu in de wintermaanden

De herfst vangt aan, maar dat betekent niet dat de temperatuur meteen daalt. Pas inn oktober wordt het met gemiddeld 23 graden wat minder warm. Het is nog steeds een aangename periode om het eiland te bezoeken. Het is niet meer zo druk en de tavernes hebben de deuren nog niet gesloten. Omdat het eiland in de luwte van het centrale Griekse gebergte ligt, wordt het beschermd tegen de koude wind uit het noorden. De wintermaanden zijn daardoor mild en nat met een gemiddelde temperatuur van 15 graden in december. Januari en februari zijn het koudst met zo’n 14 graden. De nachten zijn wel koud, maar tot het vriespunt komt het zelden. De meeste regen valt in november.

klimaat-corfu

Gemiddelde temperatuur Corfu:

Max temp. Min temp.
Temperatuur Corfu januari 14 5
Temperatuur Corfu februari 14 6
Temperatuur Corfu maart 16 7
Temperatuur Corfu april 19 10
Temperatuur Corfu mei 23 13
Temperatuur Corfu juni 28 17
Temperatuur Corfu juli 31 19
Temperatuur Corfu augustus 31 19
Temperatuur Corfu september 28 17
Temperatuur Corfu oktober 23 14
Temperatuur Corfu november 19 10
Temperatuur Corfu december 15 7

Gemiddelde regenval Corfu:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Corfu januari 4 uur 100 mm
Klimaat Corfu februari 5 uur 140 mm
Klimaat Corfu maart 6 uur 90 mm
Klimaat Corfu april 8 uur 70 mm
Klimaat Corfu mei 10 uur 40 mm
Klimaat Corfu juni 10 uur 20 mm
Klimaat Corfu juli 12 uur 10 mm
Klimaat Corfu augustus 11 uur 40 mm
Klimaat Corfu september 9 uur 40 mm
Klimaat Corfu oktober 7 uur 120 mm
Klimaat Corfu november 4 uur 210 mm
Klimaat Corfu december 3 uur 140 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Corfu

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar het Griekse eiland Corfu te boeken?

Juli en augustus zijn de warmste maanden op Corfu met een gemiddelde temperatuur van 31 graden. In januari stijgt het kwik tot gemiddeld 14 graden en is hiermee de koudste maand van het jaar. Van de meeste zonuren geniet je op Corfu in de maand juli, dit zijn er aar liefst 12. November spant de kroon met 210 millimeter neerslag en mag zich de natste maand noemen. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden is het zeewater in juli, augustus en september prima om een duik in te nemen. We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maand: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juli en augustus
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: november
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli