Vliegtijd Malaga - Hoelang is het vliegen naar Malaga?

Vliegtijd Malaga - Hoelang is het vliegen naar Malaga?

Vliegtijd Malaga

Malaga is een stad in het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië. Malaga is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de vijfde grote stad van Spanje. Vanwege het mediterrane klimaat en de ligging aan de Middellandse Zee is deze stad zeer geliefd bij veel toeristen. Het mediterrane klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. Ideaal is ook de korte vliegtijd. Met een vliegduur Malaga van ongeveer 2 uur en 30 minuten kom je lekker fris op je bestemming aan! Malaga-Stad heeft ongeveer 568.000 inwoners, maar in de provincie zelf wonen in totaal 1.074.057 mensen, verdeeld over de plaatsen Marbella, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Rincón de la Victoria. Het ligt zeer gunstig tussen diverse bergen, de zogenaamde ‘Heuvels van Axarquía’, aan de zonnige Costa del Sol. Vanaf hier kun je verschillende kanten op. Bezoek ook eens de stad van de ‘rich en famous’ Marbella, of duik in de rijke geschiedenis en bezoek het Moorse Koningspaleis. Malaga heeft maar liefst 300 dagen zon per jaar, wat maakt dat het een geliefde vakantiebestemming is in zowel de zomer als de winter. Zelfs in de winter kan het nog gemiddeld 20 graden worden! Weliswaar zijn de zomers met ongeveer 30 graden een stuk warmer, maar niet voor niets gaan veel mensen graag overwinteren in deze mooie omgeving.

Malaga is naast een badplaats, ook een havenstad. Dit is naast de toeristensector, de voornaamste inkomstenbron. De haven is een belangrijke op-/afstapplaats voor cruisepassagiers op een van de vele cruiseschepen die de Costa del Sol aandoen. Het is na Barcelona zelfs de drukste haven van Spanje. Zowel via zee als via land is Malaga zeer toegankelijk geweest voor verschillende bevolkingsgroepen die door de eeuwen heen dit stuk Spaanse land hebben bewoond. De oorsprong van de stad Malaga vindt men terug zo’n 800 jaar voor Christus, waar het werd gesticht door de Feniciërs. De stad werd gebruikt als handelspost en heette destijds Malaka. In de eeuwen daarna zijn nog diverse bevolkingsgroepen heersers geweest over deze havenstad, waaronder de Carthagen, Romeinen en Moren. Dit is goed te zien aan de verschillende bouwstijlen die Malaga rijk is. Daardoor is het al een genot om door de stad te lopen en de verschillende architectuur te bekijken. Het is dus zeker de moeite waard om naast het opdoen van vitamine D en de nodige zonneschijn op het strand, de omgeving en de stad Malaga te ontdekken. Met een vliegduur Malaga van ongeveer 2,5 uur is het een bijzondere omgeving dicht bij huis. De veelzijdigheid van dit pareltje in Andalusië maakt dat het een fantastische vakantiebestemming is voor vrijwel iedereen!

Het vereist de nodige vlieguren om er te komen. Hoe lang de reis duurt, is afhankelijk van de vlucht: rechtstreeks of met tussenstops.

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

Hoe lang is het vliegen naar Malaga? De vliegtijd Malaga is met een rechtstreekse vlucht ongeveer 2 uur en 30 tot 45 minuten. In de meeste gevallen vlieg je rechtstreeks, zonder tussenlanding naar de Costa del Sol. Het kan voorkomen dat je een tussenlanding maakt op een andere luchthaven. Dan duurt de vlucht wel iets langer.

Bij Corendon boek je een ticket naar Malaga altijd in combinatie met een accommodatie. De zogenoemde pakketreis. Alles is voor je geregeld, wel zo gemakkelijk. Bang dat je lang in het vliegtuig zit, hoef je niet te zijn. Met de Amsterdam-Malaga vliegtijd van 2 uur en 30 tot 45 minuten is de zon binnen handbereik.

Vluchtduur Nederland – Malaga

Als je met Corendon naar Malaga gaat, vlieg je met Corendon Dutch Airlines of Transavia. De vlucht met Corendon wordt uitgevoerd met een Boeing 737-800. De vliegtijd Malaga is ongeveer 2,5 uur en aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’. Tegen betaling kun je ruimbagage bijboeken en je mag tot aan 7 kilogram handbagage meenemen aan boord bij Corendon en 10 kilogram bij Transavia. Er wordt in het hoogseizoen meerdere keren per week vanaf Nederland naar Malaga gevlogen, vanaf verschillende nationale luchthavens, waaronder Amsterdam en Eindhoven.

Luchthaven Malaga

Luchthaven Malaga

Luchthaven Malaga, officieel Málaga-Costa del Sol Airport (in het Spaans: Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol, IATA-code: AGP) is de vierde grote luchthaven van Spanje, na Madrid-Barajas, Barcelona en Palma de Mallorca. Malaga Airport ligt aan de Spaanse Costa del Sol, ten zuidwesten van Malaga en ten noordoosten van plaatsen als Torremolinos en Fuengirola. Over de weg is het vliegveld bereikbaar via de snelweg MA-20. Het centrum van Malaga is 10 kilometer van de luchthaven vandaan en bereik je in ongeveer 15 minuten.

De luchthaven van Malaga is geopend in 1919, waar zelfs de eerste lijnvlucht ooit in Spanje begon, tussen Toulouse, Barcelona, Alicante en Casablanca. Het bestond toen nog uit één start- en landingsbaan en was er nog maar één terminal. Tegenwoordig is Malaga Airport uitgegroeid tot een drukke luchthaven met drie terminals. Terminal 3, de nieuwste van de luchthaven, wordt voor het overgrote deel van het personenvervoer gebruikt. Terminal 1 is niet meer in gebruik en Terminal 2 wordt alleen gebruikt bij grote drukte of bijzondere situaties. Ondanks dat het een drukke luchthaven is, heeft het maar twee start- en landingsbanen. Er worden per jaar 16 miljoen passagiers vervoerd naar 60 bestemmingen binnen en buiten Europa.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Malaga

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en het Spaanse Malaga 1889 kilometer. Hoe lang is het vliegen naar Malaga? Het is ongeveer 2,5 uur vliegen maar als je een vlucht met een tussenlanding hebt geboekt, dan wijkt dit natuurlijk af.

Malaga en Nederland hebben dezelfde tijd. Er is dus geen tijdsverschil.