Vliegtijd Corfu - Hoelang is het vliegen naar Corfu?

Vliegtijd Corfu - Hoelang is het vliegen naar Corfu?

Vliegtijd Corfu

Corfu, ook wel Korfoe of door de Grieken Kerkyra genoemd, is het op een na grootste Griekse eiland dat gelegen is in de Ionische Zee. Het is ongeveer 600 km2 groot en behoort tot de dichtstbevolkte gebieden van Griekenland. Corfu ligt vlak voor de kust van het Griekse vasteland (8 kilometer) en Albanië (2 kilometer), de afstand tot Italië is ongeveer 100 kilometer. Er wonen zo’n 113.000 mensen op Corfu, waarvan een derde in de gelijknamige hoofdstad. Met een hoogte van 906 meter is de Pantokrator de hoogste berg van Corfu. Het eiland is bekend vanwege het zomerpaleis van keizerin Elizabeth (Sissi) van Oostenrijk, het Achilleion genaamd. Dit paleis is tussen 1890 en 1892 gebouwd en na de dood van Elizabeth werd het in 1907 het vakantieverblijf van keizer Wilhelm II van Duitsland. Naast dat Corfu een rijke geschiedenis heeft, heeft het ook een prachtige natuur. Corfu staat bekend om de groene heuvels en de vele olijfbomen. De kust van Corfu kan grillig zijn, met rotspartijen en baaitjes waar de stranden voornamelijk uit kiezels bestaan. Er zijn wat zandstranden die werkelijk beeldschoon zijn. Paleokastritsa wordt beschouwd als een van de mooiste plekken ter wereld. Dit vanwege het azuurblauwe water, de prachtige baai en de verborgen grotten in de rotsen. Dit is dan ook een van de vele toeristische trekpleisters die dit wonderschone eiland rijk is. Met een vliegduur Corfu van ongeveer 2,5 uur is het een populaire bestemming voor Nederlandse toeristen.

Het eiland is gezegend met zachte lentes en warme zomers. In de herfst en winter kan het er veel regenen en ook koud zijn. De regen is de reden waarom Corfu zo’n prachtige natuur heeft. In de lente ligt de temperatuur rond de 22 graden, maar in de zomer kan het oplopen tot wel 35 graden. Naast dat het mooie weer een aantrekkingskracht heeft op toeristen binnen en buiten Griekenland, is het eiland ook prima te ontdekken met bijvoorbeeld een auto. Omdat het eiland maar 64 kilometer lang is en 32 kilometer breed, is het makkelijk om met de auto de vele dorpjes te bezichtigen. Met een vliegtijd Corfu van 2 uur en 50 minuten is het een pareltje dicht bij huis.

Het vereist de nodige vlieguren om er te komen. Hoe lang de reis duurt, is afhankelijk van de vlucht: rechtstreeks of met tussenstops.

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

Hoe lang is het vliegen naar Corfu? De vliegtijd naar Corfu is met een rechtstreekse vlucht ongeveer 2 uur en 50 minuten. In de meeste gevallen vlieg je rechtstreeks, zonder tussenlanding naar het eiland. Het kan voorkomen dat je een tussenlanding maakt op een van de andere Griekse eilanden of bij een andere luchthaven in Nederland. Dan duurt de vlucht wel iets langer.

Bij Corendon boek je een ticket naar Corfu altijd in combinatie met een accommodatie. De zogenoemde pakketreis. Alles is voor je geregeld, wel zo gemakkelijk. Bang dat je lang in het vliegtuig zit, hoef je niet te zijn. Met de Amsterdam-Corfu vliegtijd van 2 uur en 50 minuten is de zon binnen handbereik.

Vluchtduur Nederland – Corfu

Als je met Corendon naar Corfu gaat, vlieg je met Corendon Dutch Airlines. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 737-800. De vliegduur Corfu is iets meer dan 2,5 uur en aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’. Tegen betaling kun je ruimbagage bijboeken en je mag tot aan 7 kg handbagage meenemen aan boord. Er wordt in het hoogseizoen meerdere keren per week vanaf Nederland naar Corfu gevlogen, vanaf verschillende nationale luchthavens, waaronder Amsterdam en Maastricht.

Luchthaven Corfu

Luchthaven Corfu

Corfu Airport, alias Ioannis Kapodistrias International Airport (IATA-code: CFU) ligt ten zuiden van de hoofdstad Corfu (Kerkyra voor de Grieken). De vliegtijd Corfu is iets meer dan 2,5 uur. Deze luchthaven wordt voornamelijk in de zomer gebruikt, voor de 1.000.000 toeristen die het eiland aandoen. De luchthaven is operationeel sinds 1949 en mag zich sinds 1962 een internationale luchthaven noemen. Corfu Airport heeft 1 start- en landingsbaan, welke voor een deel in zee ligt. De luchthaven ligt zeer dicht bij de hoofdstad, namelijk 3 kilometer, dat is 8 minuten met de auto.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Corfu

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en het Griekse eiland 2296 kilometer. Hoelang is het vliegen naar Corfu? Het is ongeveer 2 uur en 50 minuten vliegen, maar als je een vlucht met een tussenlanding hebt geboekt, dan wijkt dit natuurlijk af.

Op Corfu is het 1 uur later dan in Nederland.