Klimaat en temperatuur op Samos - Wat is het weer op Samos?

Klimaat en temperatuur op Samos - Wat is het weer op Samos?

Heb je besloten om op vakantie te gaan naar Samos? Dan wil je natuurlijk verzekerd zijn van mooi weer. In de onderstaande grafieken zie je alle informatie over dit Griekse eiland. Bijvoorbeeld de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag. Heb je een last minute naar Samos geboekt? Kijk dan onder het kopje ‘actuele weersverwachting’. Daar zie je hoe het weer op dit moment op je bestemming is.

Actuele weersverwachting Samos

Ga je binnenkort op vakantie naar Samos? Check dan hieronder het actuele weerbericht.

SAMOS WEER

Weer Samos in de zomermaanden

Samos staat bekend vanwege het zonnige klimaat. Het ligt in de Egeische Zee en heeft droge en warme zomers. Met temperaturen van ruim 30 graden in de zomer, kun je genieten van zon, zee en strand. In de maanden juli en augustus kan het erg warm worden, zelfs met uitschieters richting de 40 graden. Voor de verkoeling is het aan te raden om een duik in zee te nemen of in het hotelzwembad te plonsen. Je kunt maar liefst 12 uur zon verwachten op een mooie zomerdag op het zonnige Samos. Dat is nog eens genieten!

Op Samos valt in de zomermaanden geen regen. Het zeewater heeft een aangename temperatuur van gemiddeld 25 graden en is dus ideaal om af te wisselen met zonnebaden. Is de warmte voor jou iets teveel van het goede? Ga dan op vakantie in het voorjaar. De maanden mei en juni zijn iets koeler maar je kunt alsnog rekenen op zonnige dagen en weinig kans op regenbuien. Als je een stranddag wilt afwisselen met wat cultuur snuiven, dan is de lente het juiste seizoen. Zonder dat het te warm wordt, kun je het eiland ontdekken en genieten van wat Samos te bieden heeft.

Weer Samos in de wintermaanden

De herfst kan er regen vallen en schijnt de zon wat minder op Samos. In oktober en november wordt het snel kouder. De temperaturen krijgen een dip en komen tot onder de 20 graden. Je kunt zeker nog mooie dagen hebben, maar de kans op neerslag neemt toe. September en oktober hebben nog prima weer. De temperaturen zijn een aangename 23 graden, het drukke zomerseizoen is voorbij en de kans op regen is wel aanwezig, maar valt in de praktijk vaak mee.

Helaas is Samos geen zon-en strandbestemming in de winter. Het is weliswaar mooier weer dan in Nederland maar je zwemkleding kun je thuis laten. De temperaturen liggen rond de 15 graden, wat heerlijk is voor een terrasje maar niet voor een strandvakantie. Het zeewater is behoorlijk afgekoeld, dus zwemmen is niet aan te raden. Samos is daarom voor een winterzonvakantie helaas niet geschikt. Wel kun je van het eiland genieten door de dorpjes te bezichtigen en bijvoorbeeld te gaan winkelen.

Gemiddelde temperatuur Samos:

Max temp. Min temp.
Weer Samos januari 13 7
Weer Samos februari 13 7
Weer Samos maart 16 8
Weer Samos april 20 11
Weer Samos mei 24 14
Weer Samos juni 29 18
Weer Samos juli 32 22
Weer Samos augustus 32 22
Weer Samos september 29 19
Weer Samos oktober 23 15
Weer Samos november 17 11
Weer Samos december 14 8

Gemiddelde regenval Samos:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Samos januari 4 uur 110 mm
Klimaat Samos februari 6 uur 100 mm
Klimaat Samos maart 6 uur 80 mm
Klimaat Samos april 8 uur 40 mm
Klimaat Samos mei 10 uur 30 mm
Klimaat Samos juni 12 uur 10 mm
Klimaat Samos juli 13 uur 10 mm
Klimaat Samos augustus 12 uur 10 mm
Klimaat Samos september 10 uur 10 mm
Klimaat Samos oktober 8 uur 30 mm
Klimaat Samos november 6 uur 90 mm
Klimaat Samos december 4 uur 160 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Samos

Wil je zon, zee, strand als je naar Samos gaat? Dan is juli de beste maand om naar Samos op vakantie te gaan. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden en een heerlijk zonnetje, kun u het zonnebaden afwisselen met lekker zwemmen in de zee of je hotelzwembad. De zon schijnt dan maar liefst 12 uur per dag. Is dat wat te warm voor je? Ga dan in het voor-of najaar op vakantie. Januari is behoorlijk koud met een minimum van 10 graden en tevens de natste maand, met een gemiddelde van 169 millimeter regen. Neem voor de zekerheid dan een paraplu mee. Ben je een echte waterrat, dan kun je in augustus heerlijk zwemmen. Het zeewater is dan gemiddeld 24 graden. Kortom, voor een winterzonvakantie is Samos niet aan te raden, maar in de zomermaanden is dit prachtige Griekse eiland heel populair onder de vele toeristen die graag van de zon genieten!

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maanden: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juli en augustus
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: januari
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli