Klimaat en temperatuur in Hurghada - Wat is het weer in Hurghada?

Klimaat en temperatuur in Hurghada - Wat is het weer in Hurghada?

Ga je op vakantie naar Hurghada, maar weet je niet wat de beste reistijd is? Juist in het hoogseizoen of liever erbuiten. In de winter of de zomer. De onderstaande grafieken geven je snel alle reis- en weersinformatie over het Egyptische paradijs Hurghada: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag. Je hebt meteen een duidelijk beeld van het klimaat op jouw vakantiebestemming. Ook zie je precies wat voor weer het op dit moment is in Hurghada onder het kopje ‘actuele weersverwachting’. Kortom, alle informatie die je nodig hebt voor een vakantie naar Hurghada.

Actuele weersverwachting Hurghada

Ga je binnenkort op vakantie naar Hurghada? Check dan hieronder het actuele weerbericht.

HURGHADA WEER

Weer Hurghada in de zomermaanden

In het voorheen zo rustige vissersdorpje Hurghada is vrijwel nooit een wolkje aan de lucht. Het is er behoorlijk helder, wat van juni tot en met augustus resulteert in 13 uur ononderbroken zonlicht per dag. In de zomer transformeert Hurghada in een bruisend en levendig vakantieresort aan zee met cafés, bars en activiteiten in het centrum. De zomers zijn lang en vanaf half mei begint de temperatuur ook echt te stijgen. Tegen juli komen de dagelijkse temperaturen op een gemiddelde 35 graden uit. Juli en augustus kennen zelfs hoogtepunten van 37 graden. Het minimum daalt slechts tot 28 graden. Niet echt een periode om af te koelen. De temperaturen van 30 tot halverwege de 30 graden houden aan tot ver in oktober.

Door de ligging aan de Rode Zee kun je heerlijk ontspannen op het strand en ‘verkoeling’ zoeken in zee. De zeetemperatuur start in mei met zo’n 24 graden en loopt op tot 28 graden in augustus. In oktober is de zee nog een lekkere 26 graden.

De neerslag is het gehele jaar zeer minimaal. De meeste maanden hebben geen regenval gedurende de hele maand. Van warm en droog weer ben je dus verzekerd in de zomer.

Weer Hurghada in de wintermaanden

Heet in de zomer en bar en boos in de winter? De Egyptische winter is nauwelijks een winter te noemen... De koudste maand van het jaar is januari met de hoogste gemiddelde temperatuur van 22 graden en dieptepunten van 12 graden. Enige wat je nodig hebt is een dun jasje om jezelf ’s avonds warm te houden.

Hurghada is de op een na grootste toeristische bestemming van Egypte. Door de ligging van de badplaats is het mogelijk om hier het hele jaar door te zwemmen. De stad is bekend geworden als een van de toonaangevende centra voor watersport met onder andere windsurf-, zeil-, duik- en snorkelactiviteiten. Het is een ideale winterzonbestemming. De omringende woestijn bereikt net de stad, dus de temperaturen in de winter zijn niet zo drukkend als in andere delen van het land.

In de winter geniet je van gemiddeld 7 uur zon per dag, met zelfs nog 10 zonuren per dag in november en februari. Nog behoorlijk hoog voor de tijd van het jaar, zeker als je het vergelijkt met delen van Europa. Ook de neerslag is minimaal in de winter. Al valt in november wel de meeste neerslag, slechts 3,8 millimeter in de hele maand. Bijna niks!

klimaat-weer-hurghada

Gemiddelde temperatuur Hurghada:

Max temp. Min temp.
Weer Hurghada januari 21 11
Weer Hurghada februari 22 12
Weer Hurghada maart 25 15
Weer Hurghada april 29 19
Weer Hurghada mei 33 22
Weer Hurghada juni 35 24
Weer Hurghada juli 35 25
Weer Hurghada augustus 34 25
Weer Hurghada september 33 24
Weer Hurghada oktober 29 21
Weer Hurghada november 26 16
Weer Hurghada december 22 12

Gemiddelde regenval Hurghada:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Hurghada januari 9 uur 0 mm
Klimaat Hurghada februari 10 uur 0 mm
Klimaat Hurghada maart 11 uur 0 mm
Klimaat Hurghada april 12 uur 0 mm
Klimaat Hurghada mei 13 uur 0 mm
Klimaat Hurghada juni 13 uur 0 mm
Klimaat Hurghada juli 13 uur 0 mm
Klimaat Hurghada augustus 13 uur 0 mm
Klimaat Hurghada september 12 uur 1 mm
Klimaat Hurghada oktober 11 uur 0 mm
Klimaat Hurghada november 10 uur 0 mm
Klimaat Hurghada december 9 uur 0 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Hurghada

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar het Egyptische Hurghada te boeken?

Hurghada, veelal bekend door de prachtige onderwaterwereld en vele watersportmogelijkheden, was voorheen een klein vissersdorpje en is langzamerhand uitgegroeid tot de ultieme vakantiebestemming. Het is door de uitstekende temperaturen zowel een zomer- als winterbestemming. Waar je in de zomer moet dealen met hoge temperaturen van gemiddeld 37 graden, kun je in de winter juist genieten van het winterzonnetje. De laagste temperaturen in de winter komen overdag niet lager dan 22 graden. Niet echt een winter te noemen dus.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je vakantie letterlijk in het water valt, want er valt het hele jaar vrijwel geen neerslag. Alleen november heeft last van een kleine 4 millimeter regen, maar als dat het is…

Ben je fervent duiker of snorkelaar, dan zit je in Hurghada helemaal goed. Door de ligging aan de Rode Zee kun je hier altijd zwemmen in zee. Ook de zeetemperatuur is ideaal. In de zomer zo’n 28 graden en in de winter 21.

Kun je tegen de hitte? Dan boek je een vakantie voor in de zomer. Ga je liever voor wat winterse zonnestralen? Dan geniet van je uitstekende temperaturen in de winter. Hurghada is 12 maanden per jaar een zonzekere bestemming!

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maand: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: mei, juni, juli en augustus
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juni en juli
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maanden: januari
  • Meeste neerslag: november
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli