Klimaat en temperatuur op Curacao - Wat is de beste reistijd?

Klimaat en temperatuur op Curacao - Wat is de beste reistijd?

Klimaat & temperatuur Curacao

Het zonovergoten Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat. Dit betekent een gemiddeld aantal zonne-uren per dag van maar liefst acht uur en temperaturen die het gehele jaar vrij constant zijn. Zelfs in de wat minder droge maanden, valt de neerslag in de vorm van buien, waardoor er nog genoeg ruimte voor de zon overblijft. Niet voor niets is Curaçao vanwege z’n zonzekerheid een populaire vakantiebestemming. Check de onderstaande grafieken die je meer vertellen over de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag op het eiland.

Klimaat Curacao in de zomermaanden

Naast de tropische temperaturen van gemiddeld 30 graden, valt er op het eiland een geringe hoeveelheid neerslag. Hoewel we van een zomer- en regentijd spreken, vallen er in laatstgenoemde periode slechts korte pittige buien, waarna het meteen weer prachtig weer is. Vooral tussen juni en december kan dit voorkomen. De altijd aanwezige en verkoelende passaatwind zorgt ervoor dat het ondanks de hoge temperaturen prima uit te houden is op Curaçao. Zit je echter uit de wind of waait er een dagje geen lekker briesje, dan ervaar je pas hoe warm het eigenlijk is. Vanwege de hoge luchtvochtigheidsgraad kan het zo nu en dan benauwd aanvoelen. Het zeewater heeft zeer aangename temperaturen van 27 tot 29 graden.

Klimaat Curacao in de wintermaanden

Curaçao, dat stukje Nederland in de tropen, is tijdens de wintermaanden aanzienlijk warmer en zonniger dan ons koude kikkerlandje. Sterker nog, een winterseizoen kennen ze niet op dit eiland. Wel kan de zee van juli tot en met november wat onrustiger zijn vanwege depressies en orkaanactiviteit in de omgeving van Curaçao. Niet schrikken, dit is meestal van vrij korte duur waarna de zee snel weer bijtrekt. Hetzelfde geldt voor de korte, heftige regenbuien die in deze periode op een dag kunnen vallen. In het geval van een storm passeert deze meestal op ruime afstand van het eiland. Niet voor niets worden Curacao, Bonaire en Aruba ook wel de 'Benedenwindse Eilanden' genoemd. Ondanks de iets verhoogde kans op neerslag schijnt de zon nog vaak genoeg en is het mede door de verkoelende passaatwind dus ook in deze periode heerlijk vertoeven op Curaçao.

klimaat-corfu

Gemiddelde temperatuur Curacao:

Max temp. Min temp.
Temperatuur Curacao januari 29 24
Temperatuur Curacao februari 30 24
Temperatuur Curacao maart 30 25
Temperatuur Curacao april 31 26
Temperatuur Curacao mei 31 26
Temperatuur Curacao juni 32 26
Temperatuur Curacao juli 32 26
Temperatuur Curacao augustus 32 26
Temperatuur Curacao september 32 26
Temperatuur Curacao oktober 32 26
Temperatuur Curacao november 31 26
Temperatuur Curacao december 30 25

Gemiddelde regenval Curacao:

Zonuren:

Zonuren p.m. Neerslag p.m.
Klimaat Curacao januari 8 uur 70 mm
Klimaat Curacao februari 9 uur 30 mm
Klimaat Curacao maart 9 uur 10 mm
Klimaat Curacao april 8 uur 20 mm
Klimaat Curacao mei 8 uur 20 mm
Klimaat Curacao juni 9 uur 20 mm
Klimaat Curacao juli 9 uur 20 mm
Klimaat Curacao augustus 9 uur 30 mm
Klimaat Curacao september 9 uur 50 mm
Klimaat Curacao oktober 8 uur 100 mm
Klimaat Curacao november 8 uur 110 mm
Klimaat Curacao december 8 uur 90 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Curacao

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar tropisch Curaçao te boeken?

Daar kunnen we kort over zijn: het eiland is vanwege de goede weersomstandigheden het hele jaar door een prima vakantiebestemming om te bezoeken. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat alle dagen warm zijn met temperaturen die overdag altijd rond of net iets boven de 30 graden liggen. Het zonnetje schijnt uitbundig en van een echt regenseizoen of orkanen heeft Curaçao geen last.
Juni tot en met oktober zijn de warmste maanden op Curaçao met een gemiddelde temperatuur van 32 graden. Van kou kunnen we eigenlijk niet spreken op dit tropische eiland. De minst warme maand is januari met nog altijd zo’n 29 graden. De meeste neerslag, met een gemiddelde van 110 millimeter, valt in november.

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even in het kort voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maanden: juni tot en met oktober
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: maart
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juni tot en met oktober
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: november
  • Beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: alle maanden