Vliegtijd Thailand - Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

Vliegtijd Thailand - Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

Vliegtijd Thailand

Welkom in het land van de glimlach! Een bijnaam die het koninkrijk Thailand absoluut eer aan doet, want gastvrijheid staat bij de buitengewoon vriendelijke bevolking altijd voorop. Ontdek deze magische bestemming in het zuidoosten van Azië met z’n mystieke tempels, culturele schatten, tropische stranden en schitterende natuur. Ga je voor een relaxed vakantieoord met prachtige zandstranden, een azuurblauwe zee en kleurrijke markten, dan moet je in Hua Hin zijn, ongeveer 200 kilometer van Bangkok. Altijd al eens de hectische, maar bruisende miljoenenstad Bangkok willen ontdekken? Ook dat kan bij Corendon. Schitterende bezienswaardigheden, enorme winkelcentra, vele uitgaansmogelijkheden en uitstekende restaurants. Het echte Thaise leven maak je mee als je een boottochtje maakt over de klongs (kanalen). Voor iedereen die niet kan kiezen, hebben we dé oplossing: een combinatiereis. Een paar dagen Bangkok en een paar dagen Hua Hin/Cha Am. Een ideale combinatie van cultuur en strand.

Thailand heeft een oppervlakte van ruim 513.000 vierkante kilometer en grenst aan Cambodja, Laos, Myanmar en Maleisië. Zuid-Thailand bestaat uit een schiereiland van meer dan 1200 kilometer dat wordt omringd door de Andamanse Zee en de Golf van Thailand. Het inwonersaantal was in 2016 68,86 miljoen.

Hoe lang is het vliegen naar Thailand? De Amsterdam-Thailand vliegtijd hangt af van de vlucht, is deze rechtstreeks of met tussenlandingen?

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegtijd naar Thailand is met een rechtstreekse vlucht zo’n 11 uur. Kies je voor een vlucht met een tussenlanding of overstap, dan ben je natuurlijk wat langer onderweg. Je kunt er ook een paar dagen in het land verblijven waar je overstapt. Eigenlijk twee vakanties in één.

Thailand is een groot land, ongeveer 13 keer groter dan Nederland. Dus de vliegduur naar Thailand is afhankelijk van het gekozen vliegveld. Kies je voor een vlucht naar Bangkok, de bruisende Thaise hoofdstad, dan vlieg je naar de internationale airport. Je komt dan uit op circa 11 uur vliegen. De terugvlucht is vaak een uurtje langer, zo’n 12 uur.

Bij Corendon boek je een ticket naar Thailand altijd in combinatie met een accommodatie. Een zogeheten pakketreis. Alles is voor je geregeld, het enige wat jij nog hoeft te doen, is genieten!

We hebben altijd prachtige aanbiedingen naar de fascinerende bestemming Thailand. De meest populaire periode om de badplaats Hua Hin te bezoeken is in de Nederlandse winter, van november tot en met maart. Het zijn de droge maanden in tegenstelling tot de nattere tijd van mei tot oktober. Maart, april en mei zijn de warmste maanden, maar door de ligging aan de kust en de koele zeebries is het niet te warm.

Vluchtduur Nederland – Thailand

Ga je met Corendon naar Thailand, dan kun je op diverse dagen in de week vanaf Amsterdam Schiphol Airport per KLM naar Bangkok vliegen. Doordat de Boeing van KLM ingericht is op lange vluchten heb je sowieso een comfortabele reis. Daarnaast zijn bij je vlucht altijd de maaltijden en drankjes inbegrepen, mag je gratis handbagage en 23 kilo ruimbagage meenemen én maak je gratis gebruik van het inflight entertainmentsysteem. Dus binnen een paar films sta je met beide voeten op Thaise bodem.

De vliegduur naar Thailand bedraagt bijna 11 uur met KLM en er is geen overstap. Je kunt dus rustig blijven zitten. Op de terugweg duurt het een uurtje langer, je bent dan ongeveer 12 uur onderweg. Ook deze vlucht is zonder overstap.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven staat de reisleiding al op je te wachten. Je vakantie is nu officieel begonnen. Heb je een (privé)transfer geboekt? Dan vertrek je naar je geboekte accommodatie of start je met de rondreis. Afhankelijk van het verkeer duurt het een klein uurtje voordat je in het centrum van Bangkok bent. Heb je een vakantie naar de exotische badplaats Hua Hin geboekt, dan ben je nog zo’n 3 uur onderweg.

Vluchtduur Thailand

Luchthaven Thailand

Er zijn behoorlijk wat vliegvelden in Thailand. Sommige worden alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten. De vliegvelden zijn door het hele land verspreid. Maar de bekendste zijn toch wel de twee in de hoofdstad Bangkok. Het oude vliegveld Don Muang wordt voornamelijk voor binnenlandse vluchten gebruikt en ligt in het stadsdeel Phanhonyothin, ongeveer 20 kilometer van Bangkok. Veel internationale vluchten komen aan op de nieuwe Suvarnabhumi International Airport (IATA-code BKK), zo ook als je bij Corendon je vakantie hebt geboekt. Het vliegveld ligt in de aangrenzende provincie Samut Prakan, ongeveer 30 kilometer ten oosten van Bangkok.

Suvarnabhumi betekent ‘het gouden land’ en verwijst naar het huidige Thailand waar de Indische koning Asoka rond 250 v. Chr. Boeddhistische monniken naartoe stuurde. De luchthaven heeft een capaciteit voor 45 miljoen passagiers per jaar, kan 76 vluchten per uur uitvoeren en 3 miljoen ton vracht per jaar. Het is een van de drukste vliegvelden van Azië en het is de bedoeling dat de capaciteit steeds verder wordt uitgebreid. In 2017 waren er bijna 61 miljoen passagiers. De verkeerstoren van het vliegveld is 132 meter hoog en daarmee ook de hoogste van de wereld.

De internationale luchthaven in Bangkok is een ultramodern vliegveld met diverse faciliteiten. Het is één grote terminal met zeven vleugels. Twee voor binnenlandse vluchten en vijf voor internationale vluchten. Je vindt er onder andere een shuttlebus naar het vliegveld Don Muang, taxi’s, restaurants, winkels, meeting rooms, een hotel en een observatiedek.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Thailand

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en Thailand 9.034 kilometer. De daadwerkelijke vliegtijd naar Thailand kan hier natuurlijk van afwijken. Zeker als er tussenlandingen plaatsvinden.

In de Nederlandse zomertijd is het 5 uur later in Thailand. In de wintertijd is dat 6 uur.