Vliegtijd Tenerife - Hoe lang is het vliegen naar Tenerife?

Vliegtijd Tenerife - Hoe lang is het vliegen naar Tenerife?

Vliegtijd Tenerife

Subtropisch paradijs Tenerife is een schitterend eiland met een landschap vol contrasten. Het groene noorden is één grote tuin met vruchtbare valleien en ontelbare palm- en citrusbomen. Op de prominent aanwezige Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje, kan je mooie wandeltochten maken. Het omliggende maanlandschap is een fascinerende omgeving met lavavelden en uiteenlopende rotsformaties. En natuurlijk ontbreken in het zuiden de brede zandstranden niet, waar je het hele jaar door kunt genieten van zon, zee en vertier.

Jaarlijks trekt de kustlijn van Tenerife meer dan zes miljoen bezoekers. En niet zonder reden! Naast zwarte lavastranden vind je hier schitterende, goudgele zandstranden waar het heerlijk relaxen is. Vooral de stranden in Los Cristianos, Playa de Las Americas en Costa Adeje zijn geliefd. Minder massaal, maar zeker niet minder bijzonder, is het strand van Los Gigantes waar je uitkijkt over gigantische kliffen van 600 meter hoog.

Tenerife is onderdeel van de Canarische Eilanden, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro behoren eveneens tot deze populaire eilandengroep. Tenerife ligt tussen Gran Canaria en La Gomera en wordt ook wel het eiland van de 'eeuwige lente' genoemd.

Hoe lang is het vliegen naar Tenerife? De Amsterdam-Tenerife vliegtijd hangt af van de vlucht, is deze rechtstreeks of met tussenlandingen?

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegtijd naar Tenerife vanaf Amsterdam is met een rechtstreekse vlucht circa 4 uur en 20 minuten. In de meeste gevallen vlieg je rechtstreeks, zonder tussenlanding naar het eiland. Het kan voorkomen dat je een tussenlanding maakt. In dat geval is de vliegduur naar Tenerife wat langer.

Bij Corendon boek je een ticket naar Tenerife altijd met een pakket. Het ticket vormt samen met de geboekte accommodatie een zogenaamde pakketreis.

Staat Tenerife op je to-do lijst om een week of misschien wel langer vakantie te vieren, check dan regelmatig de Corendon website voor interessante aanbiedingen. Het gunstige klimaat maakt Tenerife het hele jaar door een perfecte bestemming om te vertoeven. Vooral aan de zuidkant van het eiland, waar je ook de meeste badplaatsen vindt, is het meestal droog en zonnig weer met aangename temperaturen.

Vluchtduur Nederland – Tenerife

Ga je met Corendon naar Tenerife, dan kun je meestal diverse dagen in de week vanaf Amsterdam Schiphol Airport met Corendon Dutch Airlines naar het eiland vliegen. Je vliegt met een Boeing 737-800 toestel. De vliegduur naar Tenerife is ongeveer 4 uur en 20 minuten. Aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen volgens het het ‘à la carte concept’.

Bij aankomst op de luchthaven van Tenerife word je hartelijk verwelkomd door onze reisleiding ter plaatse. Nadat je je bagage in de bus hebt gezet, rijdt de optioneel bij te boeken transferbus je naar het door jou geboekte hotel of appartement.

Vluchtduur Tenerife

Luchthaven Tenerife

Reis je naar Tenerife, dan kom je aan op de internationale luchthaven in het zuiden van Tenerife. De luchthaven waar je arriveert, wordt aangeduid met de afkorting TFS, wat Tenerife Sur betekent. Tenerife Zuid bevindt zich op ongeveer 60 kilometer afstand van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Wist je dat deze luchthaven jaarlijks maar liefst meer dan 9 miljoen passagiers verwelkomt? Vooral in het zomer hoogseizoen is het hier een drukte van belang. De terminal beschikt over een aantal voorzieningen waaronder gratis wifi, speelruimte voor de kids, een vip-lounge en voldoende parkeergelegenheid. Vanaf het vliegveld zijn er goede verbindingen naar de populaire badplaatsen van Tenerife. De transfertijd naar de meeste badplaatsen in het zuiden van Tenerife bedraagt circa tien minuten tot drie kwartier.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Tenerife

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en Tenerife 3213 kilometer. De daadwerkelijke vliegtijd naar Tenerife kan hier natuurlijk van afwijken. Zeker als er tussenlandingen plaatsvinden.

Er is een uur tijdsverschil tussen Nederland en het Spaanse Tenerife.