Vliegtijd Portugal – Hoe lang is het vliegen naar Portugal?

Vliegtijd Portugal – Hoe lang is het vliegen naar Portugal?

Vliegtijd Portugal

Portugal is gezegend met een mediterraan klimaat, wat inhoudt dat vooral het zuiden van Portugal het hele jaar zonnig en droog is. Je kunt wel 10 tot 12 uur zon per dag verwachten. Een heerlijk idee als je een strandvakantie geboekt hebt! Corendon biedt vooral vakanties aan in de streek ‘Algarve’ en op het eiland Madeira dat gelegen is voor de Portugese kust.

Bloemeneiland Madeira is gelegen in de Atlantische Oceaan en hoort officieel bij Portugal. Het ligt zo’n 1000 kilometer voor de Portugese kust, ten westen van Afrika. De vluchtduur naar Madeira is wat langer dan de vluchtduur naar het vaste land van Portugal, namelijk 4 uur. De eilandengroep die Madeira vormt bestaat uit verschillende kleine eilanden waarvan er twee bewoond zijn: het hoofdeiland Madeira en het kleinere eiland Porto Santo. De andere eilanden zijn niet bewoond en zijn beschermd natuurgebied. De hoofdstad Funchal heeft ongeveer 100.000 inwoners, maar de meeste plaatsen hebben niet meer dan 50.000 inwoners. Madeira is van origine een vulkanisch eiland, maar staat bekend als zeer groen en bloemrijk. De natuur is prachtig en je kunt er heerlijk wandelen. Er zijn talloze goed aangelegde wandelpaden die je door een adembenemend landschap leiden. Ontdek pittoreske dorpjes en drink een kopje koffie onder de aangename Portugese zon. Het milde klimaat maakt Madeira zowel in de zomer als in de winter een zeer geschikte vakantiebestemming. De zuidkust van Madeira is droger dan de noordkust, want er valt veel minder neerslag. In de winter is de gemiddelde temperatuur 16 graden, waar het in de zomer 21 graden is. Ook kun je het hele jaar door zwemmen, want de zeetemperatuur blijft tussen de 18 en 20 graden.

De Algarve is het warmste en droogste deel van het vasteland van Portugal. Dankzij het Middellandse Zeeklimaat zijn de winters mild en de zomers niet extreem warm. In de zomer ligt de temperatuur rond de 28 tot 30 graden en in de winter tussen de 16 en 17 graden. De kust van de Algarve is ongeveer 180 kilometer lang en biedt een behoorlijke verscheidenheid aan strand. Ten oosten van Faro zijn de stranden wat breder, langgerekter en idyllisch wit, ten westen van Faro worden ze ruiger en vind je prachtige rotsformaties en groene toppen met kleurrijke bloemen die tussen de rotsspleten groeien. Wil je wat actiefs ondernemen, ga dan fietsen of wandelen in het natuurreservaat bij Faro. Je ziet daar heel veel soorten vogels. Wil je wat geschiedenis snuiven, ga dan naar Lagos, daar vind je kastelen en forten en vanwege zijn historische centrum is dit een mooie badplaats om te bezoeken. De wereldstad Lissabon is op nog geen 3 uur rijden van de Algarve en absoluut de moeite waard om eens een dagje naartoe te gaan. Met een vliegduur Portugal van 2 uur en 3 kwartier is een zonnige bestemming binnen handbereik.

Hoe lang is het vliegen naar Portugal? De Amsterdam-Portugal vliegtijd hangt af van de vlucht, is deze rechtstreeks of met een tussenlanding?

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegtijd Portugal naar de Algarve is met een rechtstreekse vlucht zo’n 2 uur en drie kwartier. Naar Madeira ben je algauw 4 uur aan het vliegen. Kies je voor een vlucht met een tussenlanding of overstap, dan ben je natuurlijk wat langer onderweg.

Bij Corendon kun je een ticket naar Portugal boeken in combinatie met een accommodatie. Deze combinatie heet een pakketreis. Het voordeel is dat alles geregeld is en je alleen nog maar hoeft te genieten! Bang dat je lang in het vliegtuig zit, hoef je niet te zijn. Met de Amsterdam-Portugal vliegtijd van maximaal 4 uur, ben je er zo.

Vluchtduur Nederland – Portugal

Als je met Corendon vanaf Nederland naar Portugal gaat, vlieg je met Corendon Dutch Airlines of met Transavia. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 737-800. Vliegduur Portugal als je het direct aanvliegt? De vliegduur is ongeveer 2 uur en drie kwartier naar de Algarve en ongeveer 4 uur naar Madeira. Aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’. Tegen betaling kun je ook ruimbagage bijboeken. Handbagage tot aan 7 kg is gratis bij Corendon en bij Transavia mag je 10 kg handbagage meenemen. Er wordt meerdere keren per week naar Portugal gevlogen, vanaf verschillende luchthavens in Nederland, waaronder Amsterdam en Eindhoven.

Luchthaven Portugal

Luchthaven Portugal

Vliegduur Portugal is maximaal 4 uur, afhankelijk van de bestemming.

Madeira:

De luchthaven van Madeira, ook wel Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo of Aeroporto de Santa Catarina (IATA-code FNC) genoemd, ligt ongeveer 10 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Funchal. De luchthaven werd op 8 juli 1964 geopend en ligt direct naast het plaatsje Santa Cruz. In 2016 kreeg het vliegveld de naam van de in Funchal geboren voetballer Cristiano Ronaldo. De oorspronkelijke start- en landingsbaan was 1600 meter lang. In het jaar 2000 is deze opnieuw aangelegd. Het heeft nu een lengte van 2781 meter en staat gedeeltelijk op palen.

Faro:

De luchthaven van Faro, ook wel Aeroporto de Faro (IATA-code FAO) genoemd, ligt op 7 kilometer afstand van de Zuid-Portugese plaats Faro, in het gelijknamige district. De luchthaven is de aanvlieghaven voor de toeristische zuidkust Algarve. Het vliegveld wordt ook gebruikt voor de verbinding naar de badplaats Albufeira; de afstand tussen vliegveld Faro en Albufeira is 45 kilometer. Vliegveld Faro heeft slechts 1 landingsbaan: welke 2490 meter lang is. Het totale aantal passagiers in 2017 was ruim 8,7 miljoen, dat maakt het na Lissabon en Porto de derde grootste luchthaven van Portugal.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Portugal

Hemelsbreed is de afstand tussen Amsterdam en de Algarve 1973 kilometer. De afstand tussen Amsterdam en Madeira is 2798 kilometer. Als je een vlucht met een tussenlanding hebt geboekt, dan wijkt dit natuurlijk af.

Daarnaast is er een tijdsverschil van 1 uur, namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland.