Vliegtijd Mallorca - Hoe lang is het vliegen naar Mallorca?

Vliegtijd Mallorca - Hoe lang is het vliegen naar Mallorca?

Vliegtijd Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de eilandengroep de Balearen en staat bekend om zijn prachtige natuur waar je naast zonnebaden, heerlijk ongestoord kunt fietsen en wandelen. Iedere zomer landen uit alle delen van de wereld vliegtuigen op de state-of-the-art luchthaven van Palma met aan boord zo’n tien miljoen toeristen die komen genieten van zon, zee en strand. Maar ook de rust in het bergachtige binnenland en de sfeervolle stadjes met culturele bezienswaardigheden trekken jaarlijks vakantiegangers. Ruige bergen, schilderachtige vissersdorpjes en romantische baaien, elk deel van Mallorca heeft zijn eigen unieke aantrekkingskracht.

Het grootste deel van de bezoekers zwermt uit naar bekende badplaatsen zoals Playa de Palma en El Arenal. Dit zijn plekken voor mensen die juist houden van levendige boulevards vol met cafés, restaurants en discotheken waar bekende zomerhits uit de boxen schallen. In het zuidwesten van Mallorca is het prima vertoeven aan de mooie baai van Palma Nova en in het sfeervolle mediterrane dorp Cala d’Or aan de oostkust tref je voornamelijk intieme, geleidelijk in zee aflopende zandstranden.

Het eiland heeft een oppervlakte van 3640 km2 en het inwonersaantal is 858.312. Het eiland Mallorca ligt aan de oostkant van Spanje in de Middellandse Zee.

Hoe lang is het vliegen naar Mallorca? De Amsterdam-Mallorca vliegtijd hangt af van de vlucht, is deze rechtstreeks of met een tussenlanding?

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegduur naar Mallorca is met een rechtstreekse vlucht zo’n 2,5 uur. Als je kiest voor een vlucht met een tussenlanding of overstap dan ben je natuurlijk langer onderweg.

Bij Corendon kun je een ticket naar Mallorca boeken in combinatie met een accommodatie. Deze combinatie heet een pakketreis.

Vanuit Eindhoven en Maastricht is het ook mogelijk om rechtstreeks naar Mallorca te vliegen. De vliegduur vanuit Eindhoven naar Mallorca is ongeveer 2 uur en 15 minuten. De vliegtijd Mallorca vanuit Maastricht is ongeveer 2 uur en 50 minuten.

Vluchtduur Nederland – Mallorca

Als je met Corendon vanaf Amsterdam of Maastricht naar Mallorca gaat, vlieg je met Corendon Dutch Airlines. Dit is de nieuwste Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die vanaf het voorjaar 2011 het luchtruim heeft gekozen. Met Corendon Dutch Airlines vlieg je met een Boeing 737-800 toestel. De vliegduur naar Mallorca is ongeveer 2,5 uur en aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’.

Vanaf Eindhoven wordt er met Transavia gevlogen naar Mallorca. Je vliegt met een Boeing 737-700 of 737-800. Ook bij Transavia kun je aan boord tegen betaling eten en drinken kopen.

Wanneer je vanaf Brussel vertrekt, dan vlieg je met Brussels Airlines. Deze Belgische luchtvaartmaatschappij is lid van de Lufthansa Groepen van Star Alliance en heeft het grootste vluchtaanbod van en naar Brussel. Ook hier dien je aan boord te betalen voor je eten en drinken. Bij alle vliegtuigmaatschappijen kun je tegen betaling ruimbagage bijboeken.

Vluchtduur Mallorca

Luchthaven Mallorca

De luchthaven Palma de Mallorca ligt op ca. 8 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Palma de Mallorca en op ca. 3 kilometer van Ca’n Pastilla. Deze luchthaven is het op twee na drukste vliegveld van Spanje. Het vliegveld heet oorspronkelijk Son Sant Joan en kent een geschiedenis die teruggaat tot 1920. In die tijd werd de luchthaven gebruikt door watervliegtuigen. In 1965 werd er een nieuwe terminal gebouwd en in 1974 volgde een tweede landingsbaan om meer vliegverkeer te kunnen verwerken.

De terminal is onderverdeeld in vier hallen (A, B, C en D) en de vertrekhal heeft 205 incheckbalies. Terminal A is bestemd voor binnenlandse vluchten, terwijl terminals B, C en D internationale vluchten verzorgen. Op de luchthaven Palma de Mallorca vind je in de terminal genoeg koffietentjes, restaurants en winkels.

In de maanden juli en augustus is de luchthaven van Mallorca zelfs het drukste vliegveld van Spanje. Ruim 23 miljoen passagiers worden hier jaarlijks verwerkt.

Vanaf vliegveld Mallorca kun je ook naar andere bestemmingen vliegen binnen Spanje, zoals Madrid, Barcelona, Bilbao en Ibiza.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Mallorca

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en het Spaanse eiland 1430 km. Als je een vlucht met een tussenlanding hebt geboekt, dan wijkt dit natuurlijk af.

Er is zowel in de zomertijd als in de wintertijd geen tijdsverschil.