Vliegtijd Lanzarote – Hoe lang is het vliegen naar Lanzarote?

Vliegtijd Lanzarote – Hoe lang is het vliegen naar Lanzarote?

Vliegtijd Lanzarote

Wil je het hele jaar door zon, boek dan een reis naar Lanzarote. Het eiland Lanzarote (ook wel Isla del Fuego of Vuureiland genoemd) is een van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die op zo’n 115 kilometer voor de Marokkaanse kust ligt. De Canarische Eilanden horen bij Spanje. Lanzarote is 58 kilometer lang, twintig kilometer breed, heeft een oppervlakte van 846 vierkante kilometer en er wonen in totaal 145.084 mensen (2016). Dankzij het milde klimaat (niet te warm in de zomer en aangenaam in de winter) trekt Lanzarote gedurende het hele jaar veel toeristen naar zich toe, die vooral in de grote badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise verblijven. Behalve zon en strand biedt het eiland ook een spectaculair landschap. Het eiland is bedekt met bijna 300 vulkanen (roze/paars gestold lava) waardoor een soort van maanlandschap ontstaat dat adembenemend is. De stranden zijn ook bijzonder te noemen met hun peper en zout kleuren. De hoofdstad van het eiland is Arrecife en hier ligt ook de luchthaven. De vliegtijd Lanzarote is ongeveer 4 en 30 minuten.

Dé badplaats op Lanzarote is Puerto del Carmen en hier vind je alleen laagbouw. Je kunt er alle mogelijke (water)sporten beoefenen die je maar kunt bedenken. Je kunt hier fantastisch uiteten en lekker borrelen op de vele terrasjes. Wil je de lokale keuken proberen? Dan moet je zeker de vis (pescado) of het varkensvlees (cerdo) in pikante saus (mojo) en aardappelen (papas) die op lokale wijze zijn bereid proeven! Met een vliegduur naar Lanzarote van ruim 4 uur ben je zo op dit fijne eiland.

Het vereist de nodige vlieguren om er te komen. Hoe lang de reis duurt, is afhankelijk van de vlucht: rechtstreeks of met tussenstops.

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

Hoe lang is het vliegen naar Lanzarote? De vliegtijd naar Lanzarote is met een rechtstreekse vlucht ongeveer 4 uur en 30 minuten. In de meeste gevallen vlieg je rechtstreeks, zonder tussenlanding, naar het eiland. Het kan voorkomen dat je een tussenlanding maakt op een van de andere Canarische Eilanden. Dan duurt de vlucht iets langer.

Bij Corendon boek je een ticket naar Lanzarote altijd in combinatie met een accommodatie. De zogenoemde pakketreis. Alles is voor je geregeld, wel zo gemakkelijk. Bang dat je lang in het vliegtuig zit, hoef je niet te zijn. Met de Amsterdam-Lanzarote vliegtijd van 4 uur en 30 minuten ben je er zo.

Vluchtduur Nederland – Lanzarote

Als je met Corendon naar Lanzarote gaat, vlieg je met Corendon Dutch Airlines of met Transavia. Zowel met Corendon Dutch Airlines als met Transavia vlieg je met een Boeing 737-800. De vliegduur Lanzarote is ongeveer 4,5 uur en aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’. Tegen betaling kun je ruimbagage bijboeken en je mag tot 7 kg (voor vluchten met Transavia tot 10 kg) handbagage meenemen aan boord. Er wordt zo’n 2 keer per week naar Lanzarote gevlogen.

Vluchtduur Lanzarote

Luchthaven Lanzarote

De luchthaven van Lanzarote staat ook wel bekend als Arrecife Airport (IATA-code ACE). Dit naar de gelijknamige hoofdplaats Arrecife. De luchthaven ligt 7 kilometer van de hoofdstad en bereik je met de auto in ongeveer 10 minuten. De luchthaven heeft twee terminals: de eerste terminal, T1, is bedoeld voor internationale aankomende en vertrekkende vluchten. De tweede terminal, T2, is speciaal ingericht voor alle vluchten binnen de Canarische Eilanden.

De luchthaven van Lanzarote werd voor het eerst gebruikt voor lijnvluchten in 1970. De luchthaven van het Canarische eiland is ontstaan uit de militaire luchthaven die in 1940 in gebruik genomen werd. Lanzarote Airport is nog altijd een groeiende luchthaven, waar per jaar ongeveer 5,5 miljoen reizigers gebruik van maken.

Op de luchthaven kun je gratis gebruik maken van wifi, er zijn wat winkeltjes en als je trek hebt kun je iets eten in een van de vijf eetgelegenheden.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Lanzarote

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en het Spaanse eiland 3.017 kilometer. Als je een vlucht met een tussenlanding hebt geboekt, dan wijkt dit natuurlijk af.

Op Lanzarote is het 1 uur vroeger dan in Nederland. De zomertijd op Lanzarote loopt gelijk aan die van Nederland.