Vliegtijd Kreta – Hoe lang is het vliegen naar Kreta?

Vliegtijd Kreta – Hoe lang is het vliegen naar Kreta?

Vliegtijd Kreta

Kreta is het populairste en grootste eiland van Griekenland en het vijfde grootste eiland in de Middellandse Zee. Met een vliegduur Kreta van ongeveer 3,5 uur ligt het ook lekker dichtbij. Kreta trekt miljoenen bezoekers per jaar, die voornamelijk komen voor de hoofdstad Heraklion (Iraklion op z’n Grieks, hier ligt tevens de luchthaven), de Griekse cultuur en geschiedenis, en de populaire badplaatsen waaronder Chersonissos. Het eiland is 260 kilometer lang en 60 kilometer breed op het breedste punt, tot 12 kilometer op het smalste punt. Het eiland heeft een totale oppervlakte van ruim 8300 vierkante kilometer, dat betekent dat het groter is dan Noord- en Zuid-Holland bij elkaar. Dankzij het mediterrane klimaat zijn de zomers warm en droog. Naast de vele stranden en Griekse opgravingen biedt Kreta ook een wonderschone natuur. Het bestaat voor 80% uit bergen, waar de hoogste top van Kreta zich bij Ida bevindt, op 2456 meter. Het toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor de ruim 600.000 inwoners van Kreta. Zij verdienen hun geld in de zomer voor het hele jaar, omdat er in de winter eigenlijk niet gevlogen wordt. Het is dan ook echt een zomerzonbestemming, voor een winterzonbestemming is het er te koud.

De geschiedenis van Kreta is heel erg rijk en gaat ver terug, tot duizenden jaren voor Christus. De Minoïsche beschaving bijvoorbeeld, was de eerste Europese beschaving en ‘Europa’ (= Evropi) was volgens de Griekse mythologie de geliefde van Zeus. Knossos en Festos (Phaistos of Phaestos) horen tot de oudste, meest historische plaatsen. Niet alleen van Griekenland en Europa, maar van de hele wereld! Niet gek dus, dat het eiland geliefd is bij toeristen van alle leeftijden en met verschillende interesses. De jongeren genieten van een drankje en een dansje in een van de vele clubs en discotheken die de kust rijk is, gezinnetjes genieten van het strand en de zee, en cultuur- of geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de rijke historie van dit prachtige eiland. Met een vliegtijd naar Kreta van ongeveer 3,5 uur ben je er ook zo.

Het vereist de nodige vlieguren om er te komen. Hoe lang de reis duurt, is afhankelijk van de vlucht: rechtstreeks of met tussenstops.

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

Hoe lang is het vliegen naar Kreta? De vliegtijd naar Kreta is met een rechtstreekse vlucht ongeveer 3 uur en 30 tot 45 minuten. In de meeste gevallen vlieg je rechtstreeks, zonder tussenlanding naar het eiland. Het kan voorkomen dat je een tussenlanding maakt op een van de andere Griekse eilanden of bij een andere luchthaven in Nederland. Dan duurt de vlucht wel iets langer.

Bij Corendon boek je een ticket naar Kreta altijd in combinatie met een accommodatie. De zogenoemde pakketreis. Alles is voor je geregeld, wel zo gemakkelijk. Bang dat je lang in het vliegtuig zit, hoef je niet te zijn. Met de Amsterdam-Kreta vliegtijd van 3 uur en 30 minuten is de zon binnen handbereik.

Vluchtduur Nederland – Kreta

Als je met Corendon naar Kreta gaat, vlieg je met Corendon Dutch Airlines. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 737-800. De vliegduur Kreta is ongeveer 3,5 uur en aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’. Tegen betaling kun je ruimbagage bijboeken en je mag tot aan 7 kg handbagage meenemen aan boord. Er wordt in het hoogseizoen meerdere keren per week vanaf Nederland naar Kreta gevlogen, vanaf verschillende nationale luchthavens, waaronder Groningen en Maastricht. Ook is het mogelijk om vanuit België te vliegen naar dit Griekse pareltje, daardoor is er altijd een luchthaven dichtbij, waar u ook woont.

Vluchtduur Kreta

Luchthaven Kreta

Kreta heeft 2 verschillende luchthavens, namelijk in hoofdstad Heraklion en in Chania. Samen zijn ze goed voor ongeveer 7 miljoen toeristen per jaar. De vliegtijd Kreta is ongeveer 3,5 uur, afhankelijk van de tussenlanding. Corendon vliegt op de luchthaven van Heraklion (IATA-code HER). Dit is de belangrijkste luchthaven van Kreta en ligt in het oosten van het eiland, bij Heraklion zelf. Met 5,5 miljoen passagiers per jaar en zo’n 50.000 vluchten per jaar is het met recht een populaire luchthaven te noemen. Er is 1 terminal met 10 gates. Vanuit de stad is Heraklion Airport bereikbaar via de weg ‘Ikarou’, in alle andere gevallen via snelweg E75. In 2023 (was 2019) zal Heraklion Airport worden vervangen door een nieuw vliegveld nabij het dorp Kastelli. Heraklion telt ongeveer 175.000 inwoners. De ligging van het vliegveld is ideaal, op slechts 5 kilometer van de oude stad (old city). Een autorit tussen Heraklion Airport en het centrum van Heraklion duurt iets meer dan 10 minuten.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Kreta

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en het Griekse eiland 2469 kilometer. Als je een vlucht met een tussenlanding hebt geboekt, dan wijkt dit natuurlijk af.

Op Kreta is het 1 uur later dan in Nederland.