Vliegtijd Istanbul – Hoe lang is het vliegen naar Istanbul?

Vliegtijd Istanbul – Hoe lang is het vliegen naar Istanbul?

Vliegtijd Istanbul

Istanbul is voor velen een stad die tot de verbeelding spreekt. Bijna iedereen weet wel iets van deze Turkse metropool. Het is de enige stad die op twee continenten ligt en door de natuurlijke grens van de Bosporus wordt verdeeld in een Europees en Aziatisch deel. Istanbul is de meest dichtbevolkte stad en daarnaast de grootste stad, van Turkije. Het is ook het culturele en economische centrum van het land. Het oudste deel is gebouwd op zeven heuvels en heeft de bijnaam ‘De stad op zeven heuvels’. Deze populaire stad heeft naast de vele bezoekers, een inwonersaantal van maar liefst 14,9 miljoen mensen. De Bosporus, die Europa van Azië scheidt, loopt door Istanbul heen en komt in het zuiden in de Zee van Marmara en in het noorden in de Zwarte Zee uit. Drie bruggen over en twee tunnels onder de Bosporus verbinden Europa met Azië. Istanbul heeft over het algemeen een mediterraan klimaat, met invloeden van een land- en zeeklimaat. De zomers zijn erg warm, tropisch zelfs, met temperaturen boven de 30 graden. De winter kan dan weer heel nat uitvallen met gemiddelde temperaturen van 5 graden. Het kan er zelfs sneeuwen! De beste tijd om deze populaire stad te bezoeken is in het voorjaar en het najaar, wanneer het lekker weer is maar niet te warm. Met een vliegtijd Istanbul van ongeveer 3 uur, ligt deze wereldstad binnen handbereik.

Istanbul heeft een lange geschiedenis en rijke cultuur. Deze metropool biedt een schat aan historische en religieuze bezienswaardigheden. Het grootste deel van deze oude monumenten gaan terug tot de Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse periodes. Hoogtepunten zijn onder meer de Hagia Sophia, het Topkapi Paleis, de Sultanahmet Moskee (Blauwe Moskee) en de Basilica Cisterne, alle gelegen rond het Sultanahmet plein. De meest bekende bezienswaardigheid is waarschijnlijk de Blauwe Moskee. Het is een islamitisch gebedshuis, plaatselijk bekend als Sultanahmet Cami. De moskee werd gebouwd rond 1600 als rivaal van de Hagia Sophia. De Blauwe Moskee is voorzien van zes minaretten en een weelderig interieur versierd met saffierkleurige Iznik tegels en uitgebreid smeedwerk. Naast dat je in Istanbul niet uitgekeken raakt bij alle (historische) bezienswaardigheden, kun je er ook nog eens fantastisch winkelen. Wat echt een bezoek waard is als je in Istanbul bent, is de ‘Grand Bazaar’. De Grand Bazaar is eigenlijk het centrum van een groot commercieel gebied dat bestaat uit een volledig overdekte markt in de buurt van Eminönü. De naam ‘Grand Bazaar’ staat voor meer dan 4.000 winkels, 65 straten, 22 poorten en veel restaurants, moskeeën, fonteinen en theehuizen op een gebied van 31 hectare. Er is werkelijk van alles te koop en de verkopers willen graag hun waar aan je verkopen. Wil je even de drukke stad ontvluchten? Maak dan een boottochtje over de Bosporus. De meeste vaartochten duren ongeveer twee uur. Je vaart dicht langs de Europese en de Aziatische kant. Zo kun je ook de prachtige paleizen en Yali’s aan het water goed bekijken. Heel bijzonder om eens te zien! Met een vliegduur Istanbul van ongeveer 3 uur, is het zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken.

Het vereist de nodige vlieguren om er te komen. Hoe lang de reis duurt, is afhankelijk van de vlucht: rechtstreeks of met tussenstops.

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

Hoe lang is het vliegen naar Istanbul? De vliegtijd Istanbul is met een rechtstreekse vlucht ongeveer 3 uur. In de meeste gevallen vlieg je rechtstreeks, zonder tussenlanding naar deze prachtige stad.

Bij Corendon boek je een ticket naar Istanbul altijd in combinatie met een accommodatie. De zogenoemde pakketreis. Alles is voor je geregeld, wel zo gemakkelijk. Bang dat je lang in het vliegtuig zit, hoef je niet te zijn. Met de Amsterdam-Istanbul vliegtijd van ongeveer 3 uur is het lekker dichtbij.

Vluchtduur Nederland – Istanbul

Als je met Corendon naar Istanbul gaat, vlieg je met Turkish Airlines. De vliegduur Istanbul is ongeveer 3 uur en aan boord krijg je een hapje en een drankje. Ruimbagage zit bij je ticket in en je mag tot aan 8 kilo handbagage meenemen aan boord. Er wordt meerdere keren per week vanaf Amsterdam naar Istanbul gevlogen.

Luchthaven Istanbul

Luchthaven Istanbul

Luchthaven Istanbul Atatürk (Turks: Atatürk Havalimanı, IATA-code: IST) is het tot nu toe, belangrijkste vliegveld van de Turkse stad Istanbul. De luchthaven, genoemd naar de eerste president van de Turkse republiek: Mustafa Kemal Atatürk, is de thuishaven van Turkish Airlines. Atatürk International Airport ligt in het Europese gedeelte van Istanbul, in het stadsdeel Yeşilköy, 24 km zuidwestelijk van het centrum van de stad. De luchthaven verwacht in 2018 ongeveer 63 miljoen passagiers. Daarmee is de luchthaven de op drie na drukste passagiersluchthaven van Europa. De luchthaven heeft drie terminals: de internationale (Terminal A), de binnenlandse (Terminal B) en een vrachtterminal (Terminal C).

Istanbul heeft ook een tweede luchthaven: de Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen. Die luchthaven was in 2014 de op 17 na drukste luchthaven van Europa.

Sinds 2014 is gebouwd aan een derde luchthaven bij Istanbul, Istanbul New Airport. De huidige twee luchthavens raken overvol door onder andere de snelle groei van Turkish Airlines. De derde luchthaven gaat sinds de opening van de eerste fase in oktober 2018 (de verdere aanleg en uitbreiding gaat gewoon verder) de twee andere luchthavens ontlasten en op relatief korte termijn zelfs volledig vervangen.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Istanbul

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en de Turkse wereldstad 2196 kilometer. Hoelang is het vliegen naar Istanbul? Het is ongeveer 3 uur vliegen.

Tijdens onze wintertijd is het in Istanbul 2 uur later, tijdens de zomertijd is het 1 uur later in Istanbul.