Vliegtijd Ibiza - Hoe lang is het vliegen naar Ibiza?

Vliegtijd Ibiza - Hoe lang is het vliegen naar Ibiza?

Vliegtijd Ibiza

Goudgele zandstranden, knusse baaitjes, een azuurblauwe zee, idyllische dorpjes, maar ook hippies, jetset en nachtclubs. Dankzij zijn grote veelzijdigheid en relaxte sfeer is Ibiza de laatste jaren een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Gezinnen, stelletjes, jong, oud, party animals, BN’ers en rustzoekers; iedereen viert vol overgave vakantie op het vrolijke eiland zonder elkaar tot last te zijn. Weinig eilanden in Europa zijn dan ook zo gevarieerd als dit stukje Spanje in de Middellandse Zee.

Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen, een eilandengroep voor de oostkust van Spanje, waartoe ook Mallorca, Menorca en Formentera behoren. De belangrijkste plaatsen op dit magische eiland zijn Ibiza-Stad en San Antonio. Rond de jaren ‘70 werd Ibiza door toeristen ontdekt als vakantie-eiland. Vooral hippies kwamen van over de hele wereld naar het flower power eiland om zich onder te dompelen in de speciale Ibiza sferen. Het eiland werd vanaf die tijd ‘overgenomen’ door kunstenaars en hippies die op deze inspirerende plek bij elkaar kwamen om te dansen, zingen, eten en te genieten van de natuur. Het kleurrijke en trendy eiland is vandaag de dag voor iedereen dé ideale plek om vakantie te vieren.

Hoe lang is het vliegen naar Ibiza? De Amsterdam-Ibiza vliegtijd hangt af van de vlucht, is deze rechtstreeks of met tussenlandingen?

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegtijd naar Ibiza vanaf Amsterdam is met een rechtstreekse vlucht circa 2 uur en 35 minuten. In de meeste gevallen vlieg je rechtstreeks, zonder tussenlanding naar het eiland. Het kan voorkomen dat je een tussenlanding maakt op Palma de Mallorca. In dat geval is de vliegduur naar Ibiza wat langer. Liever vanaf Eindhoven of Maastricht? Dat kan natuurlijk ook!

Bij Corendon boek je een ticket naar Ibiza altijd in combinatie met een accommodatie. De zogenoemde pakketreis. Alles is voor je geregeld, wel zo gemakkelijk en relaxed.

Staat Ibiza hoog op je verlanglijstje om je vakantie te vieren? Check dan vooral regelmatig onze aanbiedingen naar deze fantastische bestemming. De meest populaire periode om het eiland te bezoeken is van april tot en met oktober. Ben je wat meer op je rust gesteld, kies dan voor een verblijf in het voor- of naseizoen. Houd je van uitgaan en wil je niets van de beste Ibiza feesten missen, plan dan je vakantie in de zomermaanden.

Vluchtduur Nederland – Ibiza

Ga je met Corendon naar Ibiza, dan kun je op diverse dagen in de week vanaf Amsterdam Schiphol Airport met Corendon Dutch Airlines naar Ibiza-stad vliegen. Aan boord van de Boeing 737-800 wordt tegen betaling eten en drinken geserveerd. Je kunt ook vanaf Eindhoven vertrekken. Deze vluchten worden uitgevoerd door Transavia. Vanaf Maastricht vlieg je met Corendon Dutch Airlines naar de Spaanse zon.

De vliegduur naar Ibiza, zonder overstap, bedraagt circa 2 uur en 35 minuten. Met tussenlanding op Palma de Mallorca ben je ongeveer 3 uur onderweg. De vliegtijd kan sowieso per maatschappij iets verschillen, afhankelijk van de gekozen vliegroute en het type vliegtuig waarmee gevlogen wordt.

Bij aankomst op de luchthaven van Ibiza-stad word je welkom geheten door onze reisleiding. Heb je een (privé)transfer geboekt? Dan word je per transferbus naar je geboekte hotel of appartement gebracht.

Vluchtduur Ibiza

Luchthaven Ibiza-stad

Reis je naar Ibiza, dan kom je aan op het moderne ‘Eivissa Aeropuerto de Ibiza’, dat op slechts 7,5 kilometer van de hoofdstad ligt en een perfecte verbinding biedt met de belangrijkste toeristische centra op het eiland. De luchthaven wordt gekenmerkt door het seizoensgebonden en overwegend toeristische karakter. Vooral in het hoogseizoen wordt het vliegveld overstroomd met een gigantische hoeveelheid toeristen. Om je een idee te geven: in het jaar 2017 maakten een kleine 8 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven, waarvan zo’n 85 procent in de topmaanden. Je vindt genoeg winkeltjes, taxfree shops en horecagelegenheden die voor de nodige verstrooiing zorgen, totdat je vlucht vertrekt.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Ibiza

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en Ibiza 1520 kilometer. De daadwerkelijke vliegtijd naar Ibiza kan hier natuurlijk van afwijken. Zeker als er tussenlandingen plaatsvinden.

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en het Spaanse Ibiza.