Vliegtijd Gran Canaria - Hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria?

Vliegtijd Gran Canaria - Hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria?

Vliegtijd Gran Canaria

Gran Canaria, een bestemming met veel diversiteit. Denk aan gegarandeerd lekker weer, prachtige zandstranden, een verscheidenheid aan landschappen en gezellige terrasjes. Het is een bestemming vol verrassingen en daarom juist zo populair onder vele vakantiegangers. Door het subtropische klimaat ben je altijd verzekerd van zonnig weer met een aangenaam briesje. De vulkanische oorsprong zorgt voor een fraai landschap om in te wandelen of te fietsen. Verken ook zeker met een huurauto het groene bergachtige binnenland met lieflijke valleien vol bananenplantages en wijngaarden. Het is de combinatie tussen de drukbezochte badplaatsen en de authentieke kant wat Gran Canaria zo mooi maakt. Ga je naar deze interessante bestemming, dan moet je sowieso naar de stuwmeren in het hart van het eiland en het unieke duinlandschap van Maspalomas.

Gran Canaria behoort tot Spanje en is van vulkanische oorsprong. Het eiland vormt samen met o.a. Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote de archipel Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. De kust van Afrika is ongeveer 150 kilometer van Gran Canaria verwijderd. Het eiland heeft een oppervlakte van 1.560 vierkante kilometer. Het inwonersaantal was in 2016 ruim 845 duizend.

Hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria? De Amsterdam-Gran Canaria vliegtijd hangt af van de vlucht, is deze rechtstreeks of met tussenlandingen?

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegduur naar Gran Canaria is met een rechtstreekse vlucht circa 4 uur en 20 minuten. Het kan voorkomen dat je een tussenlanding maakt op bijvoorbeeld een ander Spaans eiland. In dat geval is de vliegduur naar Gran Canaria wat langer.

Bij Corendon kun je kiezen uit een los ticket of een pakketreis. Bij een pakketreis zijn de vluchten en accommodatie inbegrepen. Heb je al onderdak op Gran Canaria, dan kun je gewoon een los ticket kopen. Laat de vakantie beginnen!

We hebben altijd prachtige aanbiedingen naar de Spaanse bestemming Gran Canaria. Door het uitstekende klimaat is het hier het hele jaar door heerlijk vertoeven. De dagen zijn lang, warm en zonnig. Je geniet van zo’n 9 uur zon per dag. In de winter is het lenteachtig met temperaturen van rond de 20 graden. Er valt slechts 3 dagen per jaar regen. Gran Canaria is naast een heerlijke zomerbestemming dus ook een uitstekende winterzonbestemming.

Vluchtduur Nederland – Gran Canaria

Kies je voor een vakantie naar Gran Canaria, dan kun je zowel met Corendon Dutch Airlines (in een moderne Boeing 737-800) als met Transavia vliegen. De vlucht vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport en de vliegduur naar Gran Canaria bedraagt ruim 4 uur. De vlucht is met een chartermaatschappij, je kunt tegen betaling genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is handbagage altijd inbegrepen.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven staat de reisleiding al op je te wachten. Je vakantie is nu officieel begonnen. Heb je een (privé)transfer geboekt? Dan vertrek je naar je geboekte accommodatie. Afhankelijk van het verkeer duurt het een halfuurtje voordat je in het zuiden van Gran Canaria bent. Om in het zuidwesten te komen, ben je ruim een uur onderweg.

Vluchtduur Gran Canaria

Luchthaven Gran Canaria

Gran Canaria heeft één vliegveld, Las Palmas Airport (IATA-code LPA). De luchthaven Las Palmas ligt in het oosten van het eiland, zo’n 19 kilometer van de hoofdstad verwijderd. Voorheen werd het gebruikt door de Spaanse luchtmacht, maar vanaf 1930 is het opengesteld voor passagiersvluchten. De Spaanse luchtmacht heeft er nog wel een aantal gevechtsvliegtuigen gestationeerd. Momenteel wordt er gewerkt aan een uitbreiding van de luchthaven zodat het aantal bagagebanden en incheckbalies kan worden vergroot. Ook zijn er plannen om een nieuwe landingsbaan aan te leggen. Het is het grootste vliegveld van de Canarische Eilanden, zowel in aantal passagiers als vrachtverkeer. Het is de op vijf na grootste luchthaven van Spanje met meer dan 10,6 miljoen passagiers per jaar.

De luchthaven op Gran Canaria beschikt over diverse faciliteiten. Het is één gebouw met drie terminals. Terminal A is voor Europese vluchten, terminal B voor internationale vluchten (buiten Europa) en terminal C voor vluchten naar andere Canarische Eilanden. Ook is het een belangrijke verbinding naar West-Afrika (o.a. Marokko, Westelijke Sahara, Senegal en Kaapverdië) en de Azoren en Madeira. Je vindt op deze luchthaven onder andere taxi’s, restaurants, cafés, winkels, een kinderspeelplaats en een multi-confessionele kapel.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Gran Canaria

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en Gran Canaria 3.181 kilometer. De daadwerkelijke vliegtijd naar Gran Canaria kan hier natuurlijk van afwijken. Zeker als er tussenlandingen plaatsvinden.

Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland.