Vliegtijd Gambia - Hoe lang is het vliegen naar Gambia?

Vliegtijd Gambia - Hoe lang is het vliegen naar Gambia?

Vliegtijd Gambia

Op slechts zes uur vliegen is de stralende Afrikaanse zon van Gambia te vinden. Deze vakantiebestemming biedt een unieke cocktail van ongereptheid, authenticiteit, Afrikaanse traditie en Westers comfort en roept om ontdekt te worden. Exotisch natuurschoon, rijke cultuur, kleurrijke markten, historie en heerlijke stranden; de bezienswaardigheden van Gambia zijn interessant genoeg om je dagenlang te vermaken! Lekker niets doen en zonnen op een exotisch zandstrand met wuivende palmbomen. Of het binnenland intrekken en de cultuur en natuur van Gambia ontdekken. De keuze is aan jou!

Hoe lang is het vliegen naar Gambia? De Amsterdam-Gambia vliegtijd is afhankelijk van de vlucht. Is het een rechtstreekse vlucht of heb je met een tussenlanding te maken?

Goed om weten voordat je naar Gambia vliegt

  • De vliegtijd naar Gambia is met een rechtstreekse vlucht slechts 6 uur.
  • Voor reizen naar Gambia worden de volgende vaccinaties aangeraden: DTP, Gele Koorts en Hepatitis A.
  • Voor Gambia is geen visum nodig.
  • Vlieg je naar Gambia, dan kom je aan op vliegveld Banjul.
  • Afhankelijk van het verkeer word je binnen 20 tot 40 minuten bij het hotel gebracht met de optioneel bij te boeken (privé)transfer.

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegduur naar Gambia is met een rechtstreekse vlucht slechts 6 uur. Heb je een vlucht met een tussenlanding, dan ben je natuurlijk iets langer onderweg.

Lijkt Gambia je wel een leuke bestemming en boek je een ticket bij Corendon, dan is dit altijd in combinatie met een hotel of appartement. Wel zo gemakkelijk toch?!

Houd onze website goed in de gaten voor interessante aanbiedingen naar de ‘Smiling Coast of Africa’. Wist je dat Gambia de ideale winterzonbestemming is met een gemiddelde temperatuur van 32 graden in de wintermaanden en ruim 7 tot 8 uur zon per dag. Ook fijn: Gambia heeft in de winter maar 1 uur tijdsverschil met Nederland. Dus zonder jetlag op het strand!

Vluchtduur Nederland – Gambia

Je kunt op verschillende dagen in de week vanaf Amsterdam Schiphol Airport met Corendon Dutch Airlines naar de internationale luchthaven van Gambia vliegen. Met Corendon Dutch Airlines vlieg je met een Boeing 737-800 toestel. Aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’. Je landt in Gambia op het internationale vliegveld van Banjul dat zich op circa 20 minuten rijden van de hoofdstad Banjul bevindt.

De vliegduur naar Gambia bedraagt ongeveer zes uur. Over het algemeen gaat het om een rechtstreekse vlucht. Het kan echter voorkomen dat op de heen- en/of terugvlucht een tussenlanding wordt gemaakt.

Op de luchthaven van Banjul word je hartelijk welkom geheten door de reisleiding. Per optioneel bij te boeken (privé)transfer word je naar je hotel of appartement gebracht. Afhankelijk van van het verkeer en de geboekte accommodatie doet de bus er tussen de 20 en 40 minuten over.

Vluchtduur Gambia

Luchthaven Gambia

Gambia heeft slechts één internationale luchthaven. De terminal van Banjul International Airport is gebouwd door de Senegalese architect Pierre Goudiaby Atepa en wordt gerangschikt onder de tien mooiste luchthavens ter wereld. De start- en landingsbaan van 3600 meter maakt het landen van lange afstandsvluchten vanuit de hele wereld mogelijk. In de belastingvrije zone in de vertrek- en aankomsthallen vind je verschillende winkels waar onder andere boeken, souvenirs, kleding, telefoons, parfums en tabaksproducten worden verkocht. Daarnaast vind je er een aantal restaurants en bars voor een hapje en een drankje.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Gambia

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en Gambia 7.894 kilometer. De daadwerkelijke vliegtijd naar Gambia kan hier natuurlijk van afwijken. Zeker als er tussenlandingen plaatsvinden.

Vakantiegangers naar Gambia hebben geen last van een jetlag. In de winter is het tijdsverschil maar één uur en in de zomer is dat twee uur.