Vliegtijd Fuerteventura – Hoe lang is het vliegen naar Fuerteventura?

Vliegtijd Fuerteventura – Hoe lang is het vliegen naar Fuerteventura?

Vliegtijd Fuerteventura

Fuerteventura is het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden en heeft uitgestrekte vulkaanlandschappen en prachtige witte zandstranden. Er staat altijd een stevige wind en daarom is het een perfecte plek om watersporten te beoefenen zoals kitesurfen en windsurfen. Op Fuerteventura heerst een combinatie van een Middellands Zeeklimaat en een subtropisch klimaat. Je kunt hier dus heerlijk aan het strand vertoeven en genieten van een lekker drankje en prachtig uitzicht. Wil je niet alleen maar luieren? Het eiland rondtoeren is zeker een aanrader, want van noord naar zuid is het ongeveer 2 uur rijden; er is dan ook genoeg te zien en te beleven tijdens je vakantie. Door de wuivende palmbomen, brandende zon en prachtige zandduinen waan je je op de Caraïben. Maar met een vliegtijd naar Fuerteventura van ruim 4 uur is het een stuk dichterbij!

De bekendste (bad)plaatsen op Fuerteventura zijn: Corralejo, Caleta de Fuste, Morro Jable/Jandia Playa, Costa Calma en Puerto del Rosario. Voor het echte uitgaan hoef je niet naar Fuerteventura te gaan, want er zijn nagenoeg geen discotheken. Wel vind je in bijna alle badplaatsen pleintjes en straatjes vol kroegen, tapasbars en visrestaurants, sommige met hun terrassen direct aan zee. Het warme klimaat, de felle zon en de prachtig witte stranden die overgaan in een turquoise blauwe zee, zijn de perfecte omstandigheden om vakantie te vieren.

Fuerteventura heeft een oppervlakte van 1658 vierkante kilometer, is 120 kilometer lang en heeft slechts 107.000 inwoners. Het ligt op ongeveer 100 kilometer voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan.

Hoe lang is het vliegen naar Fuerteventura? De Amsterdam-Fuerteventura vliegtijd hangt af van de vlucht, is deze rechtstreeks of met een tussenlanding?

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegduur Fuerteventura is met een rechtstreekse vlucht zo’n 4,5 uur. Kies je voor een vlucht met een tussenlanding of overstap, dan ben je natuurlijk wat langer onderweg.

Bij Corendon kun je een ticket naar Fuerteventura boeken in combinatie met een accommodatie. Deze combinatie heet een pakketreis. Het voordeel is dat alles geregeld is en je alleen nog maar hoeft te genieten!

Vluchtduur Nederland – Fuerteventura

Als je met Corendon vanaf Amsterdam naar Fuerteventura gaat, vlieg je met Corendon Dutch Airlines. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 737-800. Hoe lang is het vliegen naar Fuerteventura als je het direct aanvliegt? De vliegduur Fuerteventura is ongeveer 4,5 uur en aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’. Tegen betaling kun je ook ruimbagage bijboeken. Handbagage tot aan 7 kg is gratis.

Fuerteventura wordt door Corendon alleen aangevlogen vanaf Amsterdam. Er wordt ongeveer 2 keer per week gevlogen waarvan 1 keer per week met een tussenlanding op Tenerife. Houd dan ook rekening met een langere vliegduur. Hoeveel langer je reisduur is, is afhankelijk van hoe snel de afhandeling op Tenerife gaat. Je kunt uitgaan van ongeveer 1 uur à 1,5 uur langer dan wanneer je rechtstreeks gaat.

Luchthaven Fuerteventura

Luchthaven Fuerteventura

De luchthaven van het Canarische eiland Fuerteventura ligt 5 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Puerto del Rosario. Het is een kleine luchthaven met één terminal en zowel de aankomst- als de vertrekhal op de begane grond. Luchthaven Fuerteventura (IATA-code FUE) stamt uit de zestiger jaren en wordt ook wel Luchthaven El Motorral genoemd. Jaarlijks doen zo’n 5 miljoen passagiers de luchthaven aan. Die passagiers komen vooral uit Nederland, België en Duitsland.

De luchthaven is modern ingericht met enkele faciliteiten waaronder wat winkels, een café, geldautomaat en verschillende autoverhuurbedrijven. In de winkels kun je wat boeken, tijdschriften en kranten halen. Daarnaast zijn er ook duty free winkels. Ze zijn geopend van 7.30 uur tot 22:00 uur.

Vanaf Fuerteventura kun je met verschillende Canarische luchtvaartmaatschappijen allerlei bestemmingen aandoen. Uiteraard ook een van de andere Canarische Eilanden zoals Tenerife of Gran Canaria, als je liever niet met de boot gaat.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Fuerteventura

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en het Spaanse eiland Fuerteventura 3094 km. Als je een vlucht met een tussenlanding hebt geboekt, dan wijkt dit natuurlijk af.

Daarnaast is er een tijdsverschil van 1 uur. Het is er namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland.