Vliegtijd Bonaire - Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

Vliegtijd Bonaire - Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

Vliegtijd Bonaire

Duiken, snorkelen, relaxen… het kan allemaal op exotisch Bonaire. Want naast de prachtige standen en gezellige plaatsjes is het eiland hét ‘divers paradise’ van de Caribbean. Niet gek met de vele vissoorten en adembenemende koraalriffen die je onder water tegenkomt. Bonaire is heel gemoedelijk en heeft een supergezellige hoofdstad: Kralendijk. Een stad met een dorpse sfeer en de ideale plek om ’s avonds te stappen. Het aanbod van restaurants varieert van toeristisch en voordelig tot hip en chic haute cuisine. Bonaire is niet groot, maar zeker interessant om een dagje op ontdekkingstocht te gaan. Schiet mooie foto’s van de beroemde slavenhuisjes, de zoutpannen (saliñas) en het Pekelmeer in het zuiden. Of rijd naar het noorden, waar je nationaal park Washington-Slagbaai vindt, een mooi stukje ongerepte natuur, waar de ezels en geiten de dienst uitmaken. Rijd sowieso voorzichtig, want hier steekt niet alleen regelmatig een geit over, je ziet ook af en toe een leguaan midden op straat van de zon genieten Met het rustige en gemoedelijke sfeertje dat er heerst, is Bonaire het ideale eiland voor een relaxvakantie.

Bonaire is een Nederlands eiland gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela. Het eiland vormt samen met Aruba en Curaçao de ABC-eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van 294 vierkante kilometer. Het inwonersaantal was in 2017 ruim 19 duizend.

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire? De Amsterdam-Bonaire vliegtijd hangt af van de vlucht, is deze rechtstreeks of met tussenlandingen?

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

De vliegduur naar Bonaire is met een rechtstreekse vlucht circa 10 uur. Het kan voorkomen dat je op de heen- en of terugvlucht een tussenlanding maakt op Aruba. In dat geval is de vliegduur naar Bonaire wat langer.

Bij Corendon boek je een ticket naar Bonaire altijd in combinatie met een accommodatie. Een zogeheten pakketreis. Alles is voor je geregeld, dus je kunt ontspannen beginnen aan je vakantie!

We hebben altijd mooie aanbiedingen naar de Caribische bestemming Bonaire. Door het tropische savanneklimaat is het hier het hele jaar door rond de 30 à 32 graden. Deze hoge temperaturen in combinatie met veel zon maken dit eiland tot een ideale (winter)zonbestemming. De perfecte maanden voor een vakantie zijn februari tot en met april, dan is het in Nederland koud, maar hier juist hartstikke lekker!

Vluchtduur Nederland – Bonaire

Ga je met Corendon naar Bonaire, dan kun je op diverse dagen in de week vanaf Amsterdam Schiphol Airport per KLM naar Kralendijk vliegen. Doordat de Boeing van KLM ingericht is op lange vluchten ben je verzekerd van een comfortabele reis. Bij je vlucht zijn altijd de maaltijden en drankjes inbegrepen. Ook mag je gratis handbagage en 23 kilo ruimbagage meenemen én maak je gratis gebruik van het inflight entertainmentsysteem. Dus je kunt al na een paar films je handdoekje uitrollen op het strand!

De vliegduur naar Bonaire bedraagt zo’n 10 uur met KLM en er is geen overstap. Je kunt dus rustig blijven zitten. Wel kan het zijn dat je op de heen- en/of terugvlucht een tussenstop op Aruba hebt.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven staat de reisleiding al op je te wachten. Je vakantie is nu officieel begonnen. Heb je een (privé)transfer geboekt? Dan vertrek je naar je geboekte accommodatie. Afhankelijk van het verkeer duurt het een kwartiertje voordat in Kralendijk bent.

Vluchtduur Bonaire

Luchthaven Bonaire

Bonaire heeft één vliegveld, Bonaire International Airport (IATA-code BON) ook wel Flamingo Airport genoemd. Het vliegveld is vernoemd naar de beroemdste vogel van het eiland en dat zie je meteen. Het luchthavengebouw is namelijk geschilderd in dezelfde rozerode kleur als deze vogel.

Flamingo Airpot is een internationale luchthaven en wordt intensief gebruikt. Het ligt net buiten de hoofdstad Kralendijk. Het bestaat uit één gebouw met een centrale hal, aankomsthal en een vertrekhal met 3 gates. Jaarlijks doen ongeveer een half miljoen passagiers het vliegveld aan. Je kunt bij deze luchthaven terecht voor lokale en internationale vluchten. Vanaf Bonaire kun je bijvoorbeeld in ruim een half uur naar Curaçao of Aruba vliegen. In ongeveer anderhalf uur zit je op een van de SSS-eilanden. Maar ook naar de Zuid-Amerikaanse landen Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru en Brazilië en de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico wordt gevlogen vanaf Flamingo Airport.

De luchthaven op Bonaire beschikt over diverse faciliteiten, zoals restaurants, (souvenir)winkels, een parfumerie, slijterij, taxi’s en een VIP lounge.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Bonaire

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en Bonaire 7.795 kilometer. De daadwerkelijke vliegtijd naar Bonaire kan hier natuurlijk van afwijken. Zeker als er tussenlandingen plaatsvinden.

In de Nederlandse zomertijd is het op Bonaire 6 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 5 uur vroeger.