Stedentrip Istanbul

Stedentrip Istanbul

Stedentrip Istanbul

Weekendje Istanbul: where East meet West!

Als u al uw zintuigen een feestje wilt bezorgen, moet u zeker het sprookjesachtige Istanbul op uw bucketlist noteren. Neem tijdens een weekendje Istanbul een duik in deze mystieke stad die zich als enige ter wereld uitstrekt over 2 continenten. Zo staat u op een kleurige kruidenbazaar en vergaapt u zich aan voormalige paleizen van de invloedrijke sultans. Om even later een boottocht te maken over de Bosporus en daarna heerlijk te shoppen in de vele mondaine winkels. U ziet het, u kunt alle kanten op in deze fascinerende metropool. En weet u wat zo fijn is? Voor ieder budget hebben wij leuke 3 tot 5-sterrenhotels in ons aanbod. Waar wacht u nog op? Boek snel een weekendje Istanbul.

Weekendje weg Istanbul: bezienswaardigheden

Tijdens een weekendje Istanbul is er genoeg te zien en te beleven. U vindt in deze wereldstad een rijke historie, indrukwekkende cultuur en veel bezienswaardigheden.

Topkapi paleis

Het sprookjesachtige Topkapi paleis is een stad op zich binnen de muren van Istanbul. Gedurende vier eeuwen was dit niet alleen de residentie van de sultans, ook was hier het regeringscentrum gevestigd en woonden er maar liefst 40.000 mensen! Het Topkapi is gebouwd tussen 1459 en 1465 in opdracht van sultan Mehmet II. Een bezoek aan de sprookjesachtige schatkamers mag zeker niet ontbreken. Bewonder de prachtige details en schitterende mozaïeken. Een absolute aanrader om te bezoeken tijdens een stedentrip Istanbul.

De Aya Sofia

De Aya Sofia is één van de meest bezochte attracties tijdens een stedentrip Istanbul. Het is bijna niet voor te stellen dat dit magnifieke bouwwerk al in de 6e eeuw tot stand kwam. Overigens is er bij de bouw wel een 'foutje' gemaakt; na ruim 20 jaar stortte de originele koepel in. De verantwoordelijke architecten moesten dit met de dood bekopen. Bezoek ook dit belangrijkste monument uit de oude Byzantijnse hoofdstad Constantinopel (Istanbul) dat wordt gezien als architectonisch wereldwonder.

De Blauwe Moskee

Een bezoek aan de indrukwekkende Sultan Ahmet Moskee niet ontbreken. Deze moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd, is de enige ter wereld met zes minaretten en bezaaid met geglazuurde tegeltjes in de kleuren blauw, groen en roodbruin. Sultan Ahmet I gaf opdracht tot de bouw van deze moskee die mooier en groter moest worden dan de naastgelegen Aya Sofia. Kijk uw ogen uit!

De Galatatoren

Ten noorden van het oude centrum vindt u de historische Galatatoren die mede door het uitzicht over de stad een bekende bezienswaardigheid in Istanbul is. Vanaf het observatiedek heeft u een schitterend uitzicht en kijkt u uit over Europa en Azië! De toren staat op een heuvel, is 61 meter hoog en telt in totaal negen verdiepingen. Gemeten vanaf zeeniveau zelfs 140 meter. Bovenin de Galatatoren is een restaurant.

Moskee en hamam van Süleyman

De Süleyman moskee is in opdracht van de Ottomaanse sultan Süleyman I gebouwd. De sultan werd ook wel de ‘de Prachtlievende’ genoemd en nergens wordt dat duidelijker dan in deze moskee die gebouwd werd door meesterarchitect Sinan. Beide liggen er begraven. In de moskee is een traditioneel badhuis (hamam) dat u ook nu nog kunt bezoeken.

Voordelige Stedentrip Istanbul

Met Corendon geniet u altijd van een goedkope stedentrip naar Istanbul! Maak een keuze uit ons assortiment van stedentrips naar Istanbul. Alle accommodaties worden met grote zorg gekozen om uw verblijf in Istanbul zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de selectie van de accommodaties wordt onder andere gelet op de ligging t.o.v. de bezienswaardigheden, horecagelegenheden en winkelcentra. Boek nu uw weekendje Istanbul en geniet van een heerlijk verblijf.

Bekijk het volledige hotelaanbod voor een stedentrip Istanbul!