Klimaat en temperatuur in Sunny Beach - Wat is het weer in Sunny Beach?

Klimaat en temperatuur in Sunny Beach - Wat is het weer in Sunny Beach?

Wil je op vakantie naar het zonnige Sunny Beach, maar twijfel je of je beter in de mooie zomer of in de rustige herfst moet gaan? De onderstaande grafieken geven je alle reis- en weersinformatie over het mooie Bulgarije: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag. Je hebt dan meteen een duidelijk beeld van het weer. Ook zie je precies hoe zonnig het op dit moment is in Sunny Beach onder het kopje ‘actuele weersverwachting’. Kortom, alle nuttige informatie die je goed kunt gebruiken voor een vakantie naar Sunny Beach.

Actuele weersverwachting Sunny Beach

Ga je binnenkort op vakantie naar Sunny Beach? Check dan hieronder het actuele weerbericht.

SUNNY BEACH

Weer Sunny Beach in de zomermaanden

Het populaire Sunny Beach is een badplaats gelegen in Bulgarije. Bulgarije grenst met de Donau rivier aan Roemenië, en heeft een 378 kilometer lange kustlijn langs de Zwarte Zee. In het westen grenst het aan buurlanden Servië en Montenegro en in het zuiden aan het populaire vakantieland Griekenland. De kust is vrij vlak, wat een groot verschil is met het westen en zuiden van het land waar meer heuvels en bergen zijn. In de bergen valt meer neerslag en is het een stuk kouder. De zomers aan de kust en in het binnenland zijn behoorlijk warm.

Veel toeristen komen voor de prachtige gouden zandstranden, warme temperaturen en natuurlijk de zon. Sunny Beach is met 300 zonnige dagen per jaar en zomertemperaturen van ongeveer 30 graden absoluut ‘zonnig’ te noemen. De zomer is het hoogseizoen en er komen veel toeristen en lokale bevolking vakantie vieren aan de kust.

De lente begint ongeveer in maart, als het weer iets beter wordt maar het nog steeds aan de koude kant is. Voor mensen die liever in een rustige periode op vakantie gaan, zijn de maanden mei en juni geschikt, er zijn namelijk veel minder toeristen op het strand en bij de bezienswaardigheden, maar de temperaturen zijn al aangenaam. In de maanden april en mei wordt het tussen de 12 en 17 graden, tot 21 graden eind mei. ’s Nachts is het fris met temperaturen tussen de 7 en 12 graden. Toch kun je deze periode al van de zon genieten, want hij schijnt ongeveer 10 uur per dag. Er valt helaas nog wel wat regen, bijvoorbeeld 54 millimeter in april.

Wil je fantastisch weer, ga dan zin de zomer op vakantie naar Sunny Beach. In juni is de temperatuur rond de 20 graden welke omhoogklimt naar een gemiddelde dagtemperatuur van 22-23 graden in juli en augustus. De maanden juli en augustus zijn het warmst, zo’n 28 graden. Een briesje vanaf de Zwarte Zee zorgt voor wat verkoeling. De gemiddelde zeetemperatuur is een aangename 21 tot 24 graden, dus een duik in zee is geen straf. Juni, juli en augustus hebben ongeveer 12 uur zonnige uren per dag. Aan vitamine D dan geen gebrek! Augustus is de droogste maand van het jaar met slechts 30 millimeter neerslag en 4 regenachtige dagen. De kans dat je dat tijdens je vakantie treft is niet groot.

Weer Sunny Beach in de wintermaanden

De herfst is een fijne periode voor de mensen die niet van het drukke hoogseizoen houden. Het is nog steeds aangenaam aan de Bulgaarse kust, maar het binnenland wordt al iets frisser. Houd wel rekening met een temperatuurdaling vanaf september. Het is dan gemiddeld 10 tot 17 graden, al kun je geluk hebben en dagen van 19 graden hebben. Het aantal zonuren daalt naar ongeveer 6-7 uur per dag en het zeewater is nog maar 15 tot maximaal 19 graden. Niet zo lekker om in het water te duiken.

Zo zonnig als dat het klinkt, is het helaas niet altijd in Sunny Beach. Er is het hele jaar door namelijk kans op regen. November is de natste maand van het jaar met 56 millimeter verdeeld over 7 dagen. Klinkt veel, maar in vergelijking met Nederland is dat een stuk minder.

De winters kunnen behoorlijk koud zijn met een gemiddelde dagtemperatuur van 4 graden in december, 2 graden in januari tot 3 graden in februari. Het kan zelfs vriezen! Januari is de koudste maand en dan daalt het kwik wel eens tot -1 graden. In december valt de meeste regen, namelijk 63 millimeter, maar in januari nog slechts 28 millimeter verdeeld over 8 dagen. Waar je in de herfst nog 6 à 7 uur zon had per dag, is dat nu veranderd naar zo’n 5 à 6 uur per dag. De zeetemperatuur is nog maar 7 graden. De winter is dus net zo koud of misschien wel kouder dan ons kikkerlandje. Een vakantie naar Sunny Beach is in deze periode niet aan te raden.

Gemiddelde temperatuur Sunny Beach:

Max temp. Min temp.
Weer Sunny Beach januari 6 -1
Weer Sunny Beach februari 8 0
Weer Sunny Beach maart 11 3
Weer Sunny Beach april 16 7
Weer Sunny Beach mei 21 12
Weer Sunny Beach juni 25 16
Weer Sunny Beach juli 28 18
Weer Sunny Beach augustus 27 17
Weer Sunny Beach september 24 15
Weer Sunny Beach oktober 19 14
Weer Sunny Beach november 13 6
Weer Sunny Beach december 8 2

Gemiddelde regenval Sunny Beach:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Sunny Beach januari 3 uur 41 mm
Klimaat Sunny Beach februari 3 uur 43 mm
Klimaat Sunny Beach maart 5 uur 40 mm
Klimaat Sunny Beach april 7 uur 54 mm
Klimaat Sunny Beach mei 8 uur 42 mm
Klimaat Sunny Beach juni 8 uur 49 mm
Klimaat Sunny Beach juli 11 uur 33 mm
Klimaat Sunny Beach augustus 10 uur 30 mm
Klimaat Sunny Beach september 9 uur 37 mm
Klimaat Sunny Beach oktober 6 uur 47 mm
Klimaat Sunny Beach november 3 uur 56 mm
Klimaat Sunny Beach december 2 uur 48 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Sunny Beach

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar het zonnige Sunny Beach te boeken?

Als je voor zon, zee, strand gaat, is de zomerperiode fantastisch om je vakantie door te brengen in Sunny Beach. Van juni tot en met augustus kun je gegarandeerd genieten van temperaturen ver in de 20 graden, weinig neerslag en maar liefst 300 dagen zon! Sunny Beach is met name vanwege het mooie weer een populaire vakantieplaats bij zowel lokale bevolking als toeristen.

Wil je liever niet in het hoogseizoen? Dan is de lente of de herfst een fijne periode. Houd dan wel rekening dat het wat frisser kan zijn en dat je meer kans op regen hebt. Neem voor de zekerheid een jasje mee en paraplu. Wij raden het niet aan om in de winter naar Sunny Beach te gaan, aangezien het dan net zo koud is als in Nederland.

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor u op een rijtje gezet.

  • Warmste maanden: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juli en augustus
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: januari
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli