Klimaat en temperatuur in Chersonissos - Wat is het weer in Chersonissos?

Klimaat en temperatuur in Chersonissos - Wat is het weer in Chersonissos?

Ga je op vakantie naar de Griekse bestemming Chersonissos, dan wil je natuurlijk graag weten wat voor weer het is. Ga je in het hoogseizoen een weekje ertussenuit of toch liever in het laagseizoen? De onderstaande grafieken geven je snel alle informatie over deze stad op het Griekse eiland Kreta. Zo vind je hieronder de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag. Hiermee heb je meteen een duidelijk beeld van het klimaat op jouw vakantiebestemming. Ook zie je precies wat voor weer het op dit moment is in Chersonissos onder het kopje ‘actuele weersverwachting’.

Actuele weersverwachting Chersonissos

Ga je binnenkort op vakantie naar Chersonissos? Check dan hieronder het actuele weerbericht.

CHERSONISSOS WEER

Weer Chersonissos in de zomermaanden

Kreta en dus ook Chersonissos is gezegend met een mediterraan klimaat met warme en droge zomers. Qua zonzekerheid zit je dus goed in deze badplaats bij temperaturen die in de zomer gemiddeld rond of net boven de dertig graden liggen. In de maanden juli en augustus kan het voorkomen dat hogedrukgebieden voor de aanvoer van zeer warme lucht zorgen, waardoor de temperatuur zelfs de 40 graden of meer aan kan tikken. Gelukkig kun je dan altijd nog een verkoelende duik in zee of het zwembad nemen. De ligging van Chersonissos zorgt voor veel zonuren die in de zomer kunnen oplopen tot zelfs 12 uur.

Het zal je niet verbazen dat het droge seizoen van Kreta in de zomer valt. De lucht is over het algemeen helderblauw met af en toe een voorbijdrijvend wolkje. Regen valt er nauwelijks. Het zeewater heeft een heerlijke temperatuur van gemiddeld 25 graden. Als je naar Chersonissos komt om het eiland te leren kennen en niet alle dagen aan het strand of het zwembad wenst te liggen, dan zijn de maanden mei en juni ideaal. Lekkere temperaturen, niet te druk en weinig kans op slecht weer. Zeker mei is een aanrader als je wilt genieten van de mooie natuur.

Weer Chersonissos in de wintermaanden

Met de herfst vangt een iets minder stabiele periode aan in Chersonissos. De temperatuur is weliswaar nog steeds prima, alleen neemt de kans op regen toe. In oktober/november eindigt de zomer en daalt het kwik naar waardes rond of zelfs onder de 20 graden. Dat wil echter niet zeggen dat er geen ‘zomerse’ dag meer kan voorkomen in deze maanden. Wil je het eiland ontdekken dan zijn de maanden september en oktober ideaal. Lekkere temperaturen, niet te druk en weinig kans op slecht weer.

Het winterseizoen kunnen we kort over zijn. Deze periode wordt gekenmerkt door mild en behoorlijk nat weer. Je begrijpt dat Chersonissos dan ook niet echt een winterzonbestemming is om je vakantie te vieren. De temperatuur ligt behoorlijk laag en er valt aardig wat regen per maand. Ook is het niet echt verstandig om een duik in zee te nemen.

klimaat-weer-chersonissos

Gemiddelde temperatuur Chersonissos:

Max temp. Min temp.
Weer Chersonissos januari 13 7
Weer Chersonissos februari 13 7
Weer Chersonissos maart 15 8
Weer Chersonissos april 18 10
Weer Chersonissos mei 21 13
Weer Chersonissos juni 26 17
Weer Chersonissos juli 27 20
Weer Chersonissos augustus 27 20
Weer Chersonissos september 25 18
Weer Chersonissos oktober 21 15
Weer Chersonissos november 18 11
Weer Chersonissos december 15 9

Gemiddelde regenval Chersonissos:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Chersonissos januari 4 uur 169 mm
Klimaat Chersonissos februari 5 uur 120 mm
Klimaat Chersonissos maart 6 uur 95 mm
Klimaat Chersonissoss april 8 uur 43 mm
Klimaat Chersonissos mei 10 uur 22 mm
Klimaat Chersonissos juni 12 uur 10 mm
Klimaat Chersonissos juli 12 uur 4 mm
Klimaat Chersonissos augustus 11 uur 2 mm
Klimaat Chersonissos september 10 uur 24 mm
Klimaat Chersonissos oktober 7 uur 89 mm
Klimaat Chersonissos november 5 uur 91 mm
Klimaat Chersonissos december 4 uur 148 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Chersonissos

Juli is de warmste maand in Chersonisoss met een gemiddelde temperatuur van 24 graden en de koudste maand is januari met 10 graden. De meeste dagen van juli schijnt de zon 12 uur. De natste maand is januari met een gemiddelde van 169 mm regen. De beste maand om te zwemmen in de zee is in augustus, wanneer de gemiddelde temperatuur van het zeewater 25 graden is.

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maanden: juli
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juli
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: januari
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli