Klimaat en temperatuur in Cala d'Or- Wat is het weer in Cala d'Or?

Klimaat en temperatuur in Cala d'Or- Wat is het weer in Cala d'Or?

Ga je op vakantie naar Cala d’Or, maar weet je niet wanneer de beste tijd is om te gaan? Juist in het hoogseizoen of liever erbuiten. In de winter of de zomer. De onderstaande grafieken geven je snel alle reis- en weersinformatie over de Spaanse badplaats Cala d’Or: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag. Zo heb je meteen een duidelijk beeld van het klimaat op de door jou gekozen vakantiebestemming. Kortom, alle informatie die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie naar Cala d’Or.

Weer Cala d’Or in de zomermaanden

De Spaanse badplaats Cala d’Or ligt aan de oostkust van Mallorca en is enorm populair onder veel vakantiegangers. Het is de perfecte plek voor een zonvakantie! Cala d’Or kent een typisch mediterraan klimaat met warme lange zomers en milde natte winters.

De lente loopt van maart tot en met mei en de temperaturen stijgen van 12 graden naar gemiddeld 17 graden. Het seizoen begint met koele nachten van gemiddeld 5 graden, maar eindigt met nachttemperaturen van 12 graden. De middagen warmen ook op van 17 graden tot 23 graden. Maart is de natste maand in de lenteperiode met 35 millimeter regenval gedurende 13 dagen, gevolgd door april met 30 millimeter neerslag over 11 dagen. De droogste maand is mei, met 26 millimeter regenval in 9 dagen. Minder regenval is te wijten aan dalende percentages van bewolking, wat op zijn beurt betekent dat er meer zon zal zijn. En inderdaad, de dagelijks gemiddelde uren zonneschijn stijgen van 6 uren in het begin van de lente tot 9 uren aan het einde.

De zomer in Cala d’Or is van juni tot en met augustus. Dit is ook direct de droogste periode, juli is de droogste maand met maximaal 9 millimeter neerslag verdeeld over 3 dagen. Juli en augustus zijn tweede en derde. September is vergeleken de zomermaanden een stuk natter met 50 millimeter neerslag.

De zomerdagen zijn lang en warm. Gemiddeld 11 zonuren per dag, een heerlijke zeebries en een gemiddelde temperatuur van 24 graden. In juli en augustus liggen de gemiddelde temperaturen rond de 26 graden. Houd wel rekening met pieken waar de temperatuur kan stijgen naar 30 graden. Heerlijk weer om overdag een aantal stranden te bezoeken. In het hoogseizoen komt de gemiddelde nachttemperatuur niet lager dan 19 graden. Juni en september, de maanden rondom het hoogseizoen, zijn iets koeler.

De zeetemperatuur is zeer comfortabel in de zomer, gemiddeld tussen de 21 graden en 25 graden. Heerlijk warm water, maar dus niet zo’n goede verkoelingsmogelijkheid.

Hoewel veel mensen in de zomer naar Cala d’Or op vakantie gaan, is het een van de rustigste steden. Wil je terrasjes pakken, zonnen of met de auto het hele eiland verkennen? Dan is dit de ideale periode. Liever in een iets koelere periode naar Cala d’Or, bekijk dan de weersomstandigheden in de wintermaanden.

Weer Cala d’Or in de wintermaanden

Cala d’Or in de herfst is zeer aangenaam. De herfst is van oktober tot november en kent dalende temperaturen. De gemiddelde temperatuur is 19 graden in oktober en 14 graden in november. 's Middags dalen de hoge temperaturen van 23 graden tot 18 graden in de loop van het seizoen, terwijl de nachtelijke dieptepunten dalen van 13 graden tot 8 graden. De zeetemperatuur neemt ook af, maar de omstandigheden zijn vaak nog steeds goed genoeg om in de herfst te zwemmen.

Naast de temperatuur verandert ook de neerslag. November is de natste maand van het jaar met 95 millimeter neerslag verdeeld over 13 dagen, gevolgd door oktober met 63 millimeter neerslag. Ook is de herfst veel minder zonnig dan de zomer. Het aantal zonuren varieert van 5 tot 6 uur per dag.

De winter in Cala d’Or duurt van december tot en met februari. De winters zijn milt en er heersen temperaturen van gemiddeld 9 tot 10 graden. De nachtelijke temperaturen kunnen flink dalen tot wel 5 graden, maar overdag kan het soms nog wel een 15 graden zijn.

Na de herfst is de winter de natste periode van het jaar. Tussen december en februari varieert de hoeveelheid neerslag per maand van 49 millimeter tot 58 millimeter. Zwemmen in deze periode is niet aan te raden, de Middellandse Zee heeft gemiddeld een temperatuur tussen de 14 en 16 graden. Doordat de winter korte dagen kent met af en toe wat buien, is het aantal zonuren niet erg hoog. De winterdagen hebben gemiddeld 5 á 6 uur zonneschijn.

Gemiddelde temperatuur Cala d’Or:

Max temp. Min temp.
Weer Cala d’Or januari 14 4
Weer Cala d’Or februari 14 4
Weer Cala d’Or maart 17 5
Weer Cala d’Or april 19 8
Weer Cala d’Or mei 23 12
Weer Cala d’Or juni 27 16
Weer Cala d’Or juli 29 18
Weer Cala d’Or augustus 30 19
Weer Cala d’Or september 26 16
Weer Cala d’Or oktober 23 13
Weer Cala d’Or november 18 8
Weer Cala d’Or december 15 5

Gemiddelde regenval Cala d’Or:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Cala d’Or januari 5 uur 52 mm
Klimaat Cala d’Or februari 6 uur 49 mm
Klimaat Cala d’Or maart 6 uur 35 mm
Klimaat Cala d’Or april 7 uur 30 mm
Klimaat Cala d’Or mei 9 uur 26 mm
Klimaat Cala d’Or juni 10 uur 13 mm
Klimaat Cala d’Or juli 11 uur 9 mm
Klimaat Cala d’Or augustus 10 uur 20 mm
Klimaat Cala d’Or september 8 uur 50 mm
Klimaat Cala d’Or oktober 6 uur 63 mm
Klimaat Cala d’Or november 5 uur 95 mm
Klimaat Cala d’Or december 5 uur 58 mm

Gemiddelde zeetemperatuur:

Beste reistijd Cala d’Or

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar het Spaanse Cala d’Or te boeken?

De zonnige Spaanse badplaats Cala d’Or is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het ligt er natuurlijk aan wat de activiteiten gaan zijn, of het weer geschikt is.

Veel toeristen kiezen voor de zomer om Cala d’Or te bezoeken. Tijdens deze maanden is het er het warmst en droogst. Gemiddelde temperaturen liggen zo rond de 23 tot 26 graden. Maar houd ook rekening met pieken die reiken tot in de 30 graden. Heerlijk om aan het zwembad te zitten natuurlijk, maar voor een avontuurlijke trip is het misschien te warm.

In de winterperiode is het juist nat en fris. Van december tot en met februari is het voornamelijk nat en koel. Op sommige dagen kunnen de temperaturen stijgen naar 15 graden, en dan is het weer prima voor een uitstapje. Neem in ieder geval maar een regenpak mee!

Ga je liever voor een graad of 20 met voldoende zonuren, dan kun je beter aan het einde van de lente of het begin van de herfst Cala d’Or bezoeken. Met dit soort temperaturen zijn dagjes weg natuurlijk ideaal, niet te warm maar een aangename warme temperatuur.

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maanden: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: augustus
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: november
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli