Klimaat en temperatuur Tunesië - Het weer in Tunesië

Klimaat en temperatuur Tunesië - Het weer in Tunesië

Klimaat en temperatuur in Tunesië - Wat is het weer in Tunesië?

Wanneer je op vakantie gaat naar Tunesië, wil je uiteraard dat het lekker weer is. Het is daarom handig om vooraf na te gaan welke periode het meest geschikt is. Het land ligt precies in het midden van de mediterrane kust van Noord-Afrika. Het klimaat in Tunesië vertoont grote verschillen per regio, hoewel het hele land bekend staat om het warme weer. Het grotendeels woestijnachtige zuiden heeft een droog klimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De kustgebieden hebben een mediterraan klimaat met lange, droge zomers en milde, regenachtige winters. In de onderstaande grafieken zie je in één oogopslag de gemiddelde temperatuur van een aantal populaire badplaatsen van Tunesië. Met deze praktische informatie heb je meteen een duidelijk beeld wat de beste maanden zijn voor jouw vakantie.

Actuele weersverwachting Tunesië

Ga je binnenkort op vakantie naar Tunesië? Check dan hieronder het actuele weerbericht.

TUNESIE WEER

Klimaat Tunesië in de zomermaanden

In de zomermaanden kun je eigenlijk altijd op warm weer rekenen in Tunesië. De zon maakt bij wijze van spreken overuren. Boek je een vakantie naar een van de vakantiebestemmingen aan de kust, dan kun je dus meestal rekenen op een zonovergoten verblijf. Regenbuien komen zelden voor in de zomer. Zelfs in het noordwesten van Tunesië, waar het wat vaker regent, is het dan bijna elke dag droog. In de heetste maanden juli en augustus kan het kwik in de kustplaatsen oplopen tot ver in de 30 graden. Gelukkig zijn daar de zee en het zwembad voor de nodige verkoeling. De maanden voor en na juli en augustus kunnen als aangenamer worden beschouwd met gemiddelde dagtemperaturen van 25 graden.

Het kustgebied grenst aan de Middellandse Zee en wordt beschouwd als het meest wenselijke deel van Tunesië om te bezoeken vanwege het relatief gematigde klimaat. Terwijl het hoogtepunt van de zomer gemiddelde temperaturen rond en boven de 30 graden laat zien, geniet het kustgebied van een verfrissende wind uit zee en koelt het meestal 's avonds af.

Klimaat Tunesië in de wintermaanden

De winter is natter en soms aanzienlijk kouder dan de zomer. Ook het kustgebied van Tunesië kent van oktober tot januari een periode met neerslag. De regenval beperkt zich meestal tot een paar dagen met hevige regenbuien in plaats van lichte buien. De maanden februari en maart laten ook wat regen zien. De dagtemperaturen liggen van december tot februari gemiddeld rond de 16 graden. Wat de gemiddelden echter niet laten zien, is dat de nachttemperatuur tot onder het vriespunt kan dalen. Terwijl de temperaturen in oktober rond de 20 graden blijven, komen er wel wat meer regenbuitjes voor. Het gemiddelde aantal uren zonneschijn blijft hoog gedurende de winter, ongeveer zes uur per dag in maart en november en gemiddeld vier in januari.

Beste reistijd kustgebieden Tunesië

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar de badplaatsen vanTunesië te boeken?

De beste periode om naar Tunesië af te reizen, is de zomer. De zomer duurt relatief lang vergeleken met de zomers in Noord-Europa. Deze start in april, waarbij de gemiddelde maximum temperatuur 22 graden is, en eindigt in oktober met nog steeds een gemiddelde temperatuur van zo'n 26 graden. De warmste maand zijn bij uitstek juli en augustus met een gemiddelde van 33 graden. De droogste periode is tussen de mei en september, waarbij er in juli en augustus nagenoeg geen neerslag. In deze periode schijnt de zon circa 12 uur per dag, waardoor het ideaal en stabiel strandweer is.

Gemiddelde temperatuur Skanes:

Gemiddelde temperatuur Hammamet:

Gemiddelde temperatuur Sousse: