Klimaat en temperatuur in Marrakech - Wat is de beste reistijd?

Klimaat en temperatuur in Marrakech - Wat is de beste reistijd?

Klimaat & temperatuur Marrakech

Als je aan het zoeken bent naar een zonvakantie Marrakech, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat het lekker weer wordt. Je doet er daarom goed aan om vooraf even te controleren welke periode het meest geschikt is om naar het mooie Marrakech af te reizen. Marrakech heeft een landklimaat, wat betekent dat je hier het hele jaar door van een vrij constante temperatuur kunt genieten. In de onderstaande grafieken zie je in één oogopslag het weer van Marrakech: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren en de eventuele neerslag. Met deze praktische informatie heb je meteen het perfecte beeld wat de beste vakantiemaanden zijn voor magisch Marrakech.

Klimaat Marrakech in de zomermaanden

Marrakech is een fantastische zonbestemming tijdens de zomermaanden. Het warme landklimaat zorgt er namelijk voor dat de kans op een regenbui redelijk klein is en dat de temperaturen vrij laag zijn. In de zomermaanden kan de temperatuur al snel oplopen naar 38 graden! Deze hoge temperaturen zijn te wijten aan de wind die vanuit de Sahara richting Marrakech waait. De maand juli is de perfecte maand om lekker aan het zwembad te genieten, want de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 29 graden. Niet alleen de temperaturen zijn aangenaam, in deze maand valt er ook maar 1 millimeter aan neerslag en schijnt de zon wel 11 uur per dag! Houd er wel rekening mee dat Marrakech niet aan zee ligt. Voor de nodige verkoeling zal je dus een duik in het zwembad moeten nemen! ’s Avonds blijft het bovendien nog behoorlijk warm. Pas na middernacht begint de temperatuur langzaamaan te dalen.

Is dit alles net iets te warm voor je? Om de ergste hitte te vermijden kun je het beste in het voorjaar op vakantie gaan. In deze tijd van het jaar is het aangenaam warm met slechts een kleine kans op neerslag, wat Marrakech een ideale zonbestemming maakt. De perfecte maand om Marrakech in het voorjaar te bezoeken is mei. Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden en slechts 5 millimeter aan neerslag is deze periode bijzonder aantrekkelijk. Doordat het niet al te warm is kun je prima eropuit trekken om het land te ontdekken. Niet alleen ontwijk je de ergste hitte, maar ook de drukke vakantieperiode! Marrakech is dus een uitstekende uitvalbasis tijdens de warme zomermaanden en het rustige voorjaar.

Klimaat Marrakech in de wintermaanden

De winters zijn tamelijk mild in Marrakech. Hoewel de gemiddelde temperatuur vrijwel nooit onder de 13 graden komt, kan het weer geregeld als wispelturig overkomen. Wie in de winter naar Marrakech gaat zal rekening moeten houden met afwijkend weer. De kans bestaat dat de temperatuur niet boven de 10 graden uitkomt, maar het zou ook zomaar kunnen dat je dagen met 30 graden tegemoet komt. De maanden november, januari, februari en maart zijn over het algemeen het natst. Zo is november de natste maand met circa 41 millimeter aan regen. Bovendien kan de temperatuur in de nacht sterk dalen. Het is daarom verstandig om dan ook dikkere kleding en een paraplu in te pakken.

Hoewel de wintermaanden veranderlijk kunnen zijn, is Marrakech de ideale winterzonbestemming. Gedurende de winter komt de minimum temperatuur namelijk niet onder de 6 graden. De kans bestaat zelfs dat het in december 20 graden kan worden! Oktober is de beste vakantiemaand voor wie de ergste hitte wil ontwijken. In deze maand geniet je van een gemiddelde temperatuur van 21 graden en circa 8 uur aan zonneschijn. Volmaakt weer om even helemaal tot rust te komen aan het zwembad! Houd echter wel rekening met de ietwat koudere zwembadtemperaturen voordat je een plons waagt.

klimaat-marrakech

Gemiddelde temperatuur Marrakech:

Max temp. Min temp.
Temperatuur Marrakech januari 19 6
Temperatuur Marrakech februari 21 8
Temperatuur Marrakech maart 25 11
Temperatuur Marrakech april 27 13
Temperatuur Marrakech mei 29 15
Temperatuur Marrakech juni 35 19
Temperatuur Marrakech juli 38 21
Temperatuur Marrakech augustus 38 21
Temperatuur Marrakech september 33 19
Temperatuur Marrakech oktober 29 16
Temperatuur Marrakech november 23 11
Temperatuur Marrakech december 20 8

Gemiddelde regenval Marrakech:

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Marrakech januari 7 uur 32 mm
Klimaat Marrakech februari 8 uur 38 mm
Klimaat Marrakech maart 8 uur 38 mm
Klimaat Marrakech april 8 uur 39 mm
Klimaat Marrakech mei 9 uur 24 mm
Klimaat Marrakech juni 11 uur 5 mm
Klimaat Marrakech juli 11 uur 1 mm
Klimaat Marrakech augustus 11 uur 3 mm
Klimaat Marrakech september 9 uur 6 mm
Klimaat Marrakech oktober 8 uur 24 mm
Klimaat Marrakech november 7 uur 41 mm
Klimaat Marrakech december 7 uur 13 mm

Beste reistijd Marrakech

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar magisch Marrakech te boeken?

Marrakech is een heerlijke vakantiebestemming gedurende het hele jaar. De zomermaanden worden vaak als droog en warm bestempeld, maar het zijn fantastische maanden voor een vakantie naar Marrakech! De heetste zomermaanden zijn juli en augustus, met een gemiddelde temperatuur van 29 graden en slechts 3 millimeter aan neerslag. De maximum temperatuur kan in deze periode bovendien oplopen tot wel 38 graden! Vanwege de hitte is het aan te raden om in een wat mildere periode te reizen, bijvoorbeeld in het voor- of najaar. In de maanden mei en oktober is de gemiddelde temperatuur nog 21 graden en is de kans op neerslag relatief klein. Voor wie echt wil overwinteren kan ook in de wintermaanden genieten van het mooie Marrakech. Zelfs in de koudste maand van het jaar ligt de temperatuur tussen de 6 en 19 graden en schijnt de zon circa 7 uur per dag. Of je dus de warmte in de zomer wil opzoeken of liever in de milde winter van de zon wil genieten: in Marrakech kan je elk seizoen terecht!

We hebben de uitkomsten van de bovenstaande grafieken nog even voor je op een rijtje gezet.

  • Warmste maanden: juli en augustus
  • Minste neerslag en meeste zonuren, dus perfect strandweer: juli
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur: juli en augustus
  • Laagste gemiddelde dagtemperatuur en koelste maand: januari
  • Meeste neerslag: april
  • Minste neerslag en droogste maand, dus beste reistijd voor een zonovergoten vakantie: juli