Wandelen op Gran Canaria

Je kunt heerlijk wandelen op het Spaanse eiland Gran Canaria. Je vindt op dit verrassende eiland grillige bergen, bloeiende weiden, idyllische dorpjes, vlakke zandstranden en steile klippen. Met een heerlijk klimaat en een verfrissende bries maakt Gran Canaria de ideale plek om verschillende wandelroutes uit te testen. Wij geven je een korte samenvatting van een aantal wandelroutes die dit prachtige eiland biedt.

Gran Canaria

Wandelen op Gran Canaria

Langs de weg vind je de houten Camino Real-wegwijzers. Op deze wegwijzers staan de wandelroutes over het eiland. Tijdens deze routes kom je regelmatig tappunten met drinkwater, picknickplaatsen en toiletten tegen. De oude paden van Camino Real zijn goed toegankelijk gemaakt en steeds meer paden zijn voorzien van wegwijzers. Je kunt voor de wandelroutes op Gran Canaria een gids inhuren of je kunt zelf een wandelroute uitstippelen. Huur je geen gids zorg dan dat je warme kleding, voldoende water, eten, zonnebrandcrème, telefoon en een kaart of GPS meeneemt.

Gran Canaria

Parque Natural de Tamadaba

In het natuurpark Parque Natural de Tamadaba vind je het grootste dennenbos van Gran Canaria en mooie bergen. Door dit bergachtige bosgebied lopen veel wandelpaden. Neem bijvoorbeeld de route naar de top van Alta Vista. Op de top heb je prachtig uitzicht op meren en het eiland Tenerife. In het weekend is dit natuurpark erg in trek bij Canarische gezinnen die hier komen barbecueën of gaan wandelen.

Tamadaba

De duinen van Maspalomas

De duinen van Maspalomas is een beschermd natuurgebied en doet je door de hoge zandduinen denken aan de Sahara. Als je door de duinen loopt kom je bij La Charca, een brakwaterzone tussen de duinen en de zee. Bij La Charca rusten veel trekvogels uit op hun reis van Europa naar Afrika. Je vindt hier ook een overvloed aan insectensoorten en hagedissen.

Maspalomas

Roque Nublo

Het natuurfenomeen Roque Nublo is misschien wel een van de belangrijkste bezienswaardigheid op het eiland. Roque Nublo is een vrijstaande rots boven op een bergtop. Deze rots kun je vanaf veel plaatsen op het eiland zien. Je kunt hier kiezen voor een korte of lange wandeling over de mooie bergpaden. Je kunt direct naar de top wandelen of via een langere bergwandeling naar de top wandelen.

Roque Nublo

Barranco de Guayadeque

Barranco de Guayadeque is ook weer zo’n mooie plek op Gran Canaria om te wandelen. Het is een van de grootste ravijnen van de Canarische Eilanden. Je vindt hier een diversiteit aan inheemse dieren en planten. Maar deze plek staat ook bekend om de vele archeologische overblijfselen. Hier vind je een aantal rots woningen en restaurants die verstopt liggen in het prachtige rotsachtige landschap. De wandelroute loopt via de bodem van de vallei en de rivier.

Barranco

Playa de Güigüí

Het verborgen strand Playa de Güigüí is favoriet bij wandelaars. Na ongeveer 2 uur wandelen kom je bij het prachtige strand. De wandeling naar het strand is pittig, over smalle paadjes en dwars door de ruige natuur. Eenmaal aangekomen word je omringd door diepzwart zand en vulkanische rotsen. Het voelt alsof je beland bent op een onbewoond eiland.

Guigui

Cruz Grande

Vanuit Cruz Grande kun je prachtige wandelingen maken naar de bergtop of naar San Bartolomé de Tirajana. Ook hier kun je zelf kiezen of je een lange of korte wandeling gaat maken. Je kunt bijvoorbeeld naar de bergtop lopen, waarbij je na een tijdje wandelen uitkijkt op een stuwmeer. Eenmaal aangekomen op de bergtop kun je op een rotsplateau klimmen en genieten van het prachtige uitzicht op San Bartolomé.

Cruz Grande

Bovenstaande plekken zijn slechts een paar wandelroutes. Op Gran Canaria kun je natuurlijk nog veel meer wandelen. Kies voor de Camino Real wandelroutes, huur een gids in of stippel je eigen route uit. Tijdens je wandelvakantie heb je natuurlijk ook een plek nodig om te slapen. Corendon biedt diverse accommodaties. Zo kun je verblijven in een appartement op basis van Logies of in een All Inclusive hotel. Hier vind je ons aanbod voor Gran Canaria. Wil je je reis helemaal compleet maken? Je kunt bij Corendon ook een auto huren.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie