Waar is het mooi weer in oktober? Hier schijnt de zon!

De R zit weer in de maand, wat betekent dat de herfst weer in aantocht is. Trek je truien maar uit de mottenballen en je roze pantoffels uit de kast of… geniet dit najaar nog wat langer van de zon! Op deze 5 verrassende bestemmingen is het SUPER mooi weer in oktober, zodat je ook nog in de herfstvakantie kunt genieten van de warme zonnestralen op je huid!

1. Bali in oktober

Bali - Mooi weer in oktober
Het strand Nusa Dua op Bali. Foto: Shutterstock

Waar denk jij aan bij Bali? Aan het paradijs natuurlijk! Bali is met zijn onweerstaanbare stranden, vibrerende cultuur, vriendelijke inwoners, spectaculaire berglandschappen en sensationele resorts veel meer dan een ‘leuke’ zonbestemming. Nee, dit magisch mooie Indonesische eiland heeft het allemaal!

Vakantiebestemmingen

Weer in oktober: Zonnig en warm
Oktober is de perfecte maand om te genieten van Bali. Hoewel de maand officieel het regenseizoen inluidt (niet schrikken!) is dit juist een zegen: de temperaturen zijn erg prettig met gemiddeld 27 graden, de zon laat zich dagelijks zo’n 9 uur zien en de natuur is groener dan ooit tevoren. Hoewel de kans op regenval in oktober toeneemt, is het heel goed mogelijk dat je tijdens je verblijf geen spatje ziet. Maak je dus geen zorgen en geniet! Bekijk hier alle hotels die wij aanbieden op Bali!

2. Canarische Eilanden in oktober

Canarische Eilanden - Mooi weer in oktober
Playa del Ingles op Gran Canaria. Foto: Marco Verch

Op het strand relaxen in Caribbean-stijl, wandelingen maken langs de zonnige kustlijn, zonnebaden in kleine baaitjes die omgeven zijn door kliffen en zandduinen die niet zouden misstaan in de Sahara. Een verrassend binnenland met lonkende vulkanen, prehistorische vindplaatsen, maanlandschappen. Oh yes, we hebben het hier natuurlijk over de Canarische Eilanden!

Weer in oktober: Zalig zonnig!
Het mooie weer is het grootste pluspunt van de Canarische Eilanden – je kunt er namelijk het hele jaar door genieten van zonnig, lente-achtig weer. Ook in oktober is het erg mooi weer op de eilandengroep, met een gemiddelde temperatuur van 22 graden (met uitschieters naar de 25 graden), geen drupje regen en heerlijk warm zeewater met 24 graden!

3. Dubai in oktober

Dubai - Mooi weer in oktober
Jumeirah Beach in Dubai. Foto: Wikimedia Commons

Als je op zoek bent naar lange zandstroken aan de ruisende Perzische Golf, ben je in Dubai op de juiste plek! Dubai is hip & happening en heeft veel bruisende stranden waar het allemaal gebeurt: limousines die af- en aanrijden, chille beachbars met DJ’s, feestjes in het warme zand en zelfverzekerde heren die hun kunstjes vertonen op de jetski. Pak dus snel je teenslippers, zonnebrandcrème en zonnebril en kijk je ogen uit!

Weer in oktober: HOT HOT HOT!
Het is nooit koud in Dubai; zelfs niet in het najaar of tijdens de winter. Dus ook in oktober is het mooi weer met temperaturen tussen de 22 en 35 graden, 10 uur zonneschijn per dag en géén regenval. Ja, het is er heet, maar niet té heet dankzij de aangename luchtvochtigheid en een aangenaam briesje!

4. Curaçao in oktober

Curaçao - Mooi weer in oktober
Genieten van een drankje op Curaçao. Foto: Pixabay

Curaçao is een van die plekken waar je het hele jaar door kunt genieten van prachtig, zonnig weer. En met zijn parelwitte stranden, diepblauwe Caraïbische Zee, adembenemende duiklocaties, wuivende palmbomen en uitstekende keuken is dat zeker geen straf!

Weer in oktober: Super lekker
Ook in oktober is het stralend mooi weer op Curaçao: de temperatuur overdag is constant met 29 graden en de zon schijnt zo’n 8 uur per dag. Er waait een zachte passaatwind wat voor welkome verkoeling zorgt. Regen valt er in oktober vrijwel nooit, maar als het regent – is dat meestal ’s nachts!

5. Bonaire in oktober

Bonaire

Ook Bonaire biedt zich aan als de perfecte nazomerbestemming in oktober. Tijdens een vakantie op dit Caribische eiland hoef je je niet te vervelen. Huur een auto en ontdek binnen een paar dagen alle hoogtepunten van Bonaire. Waag je aan een van de vele watersporten in het aangenaam warme zeewater van 27 graden en breng een bezoek aan het prachtige National Park Washington Slagbaai. Het weer op Bonaire zal jouw uitstapjes in oktober in ieder geval niet in de weg zitten.

Weer in oktober: perfect om iets te ondernemen
Hoewel er in het Caribisch gebied elk jaar orkanen voorkomen, is de kans hierop op Bonaire zeer klein. Met een aangename temperatuur van gemiddeld 31 graden en een hoge zonzekerheid staat ook het prachtige Antilliaanse Bonaire in onze top 5 van zonbestemmingen in oktober!

Alle overzichten per maand:
[first_half]Waar is het warm in januari [/first_half] [last_half]Waar is het warm in juli[/last_half]
[first_half]Waar is het warm in februari [/first_half] [last_half]Waar is het warm in augustus[/last_half]
[first_half]Waar is het warm in maart [/first_half] [last_half]Waar is het warm in september[/last_half]
[first_half]Waar is het warm in april [/first_half] [last_half]Waar is het warm in oktober[/last_half]
[first_half]Waar is het warm in mei [/first_half] [last_half]Waar is het warm in november[/last_half]
[first_half]Waar is het warm in juni [/first_half] [last_half]Waar is het warm in december[/last_half]

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie