Reisadvies Turkije

Het veelzijdige Turkije is een zeer geliefde vakantiebestemming. Het aangename klimaat, de heerlijke  stranden, de super-de-luxe (Ultra) All Inclusive hotels en niet te vergeten de culturele bezienswaardigheden, trekken jaarlijks veel toeristen naar de grote toeristencentra aan de Turkse Rivièra en Egeïsche kust.

Is Turkije veilig?

Op 6 februari 2023 zijn er 2 zware aardbevingen geweest in Zuid- en Zuidoost-Turkije. Voor de door ons aangeboden vakantiebestemmingen in West- en Zuidwest-Turkije is er door het Ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies uitgesproken. Zo’n advies wordt pas uitgegeven als er sprake is van aanwijsbare veiligheidsrisico’s in een land, waardoor voor de reiziger een acute levensbedreigende situatie bestaat. In West- en Zuidwest-Turkije is dit niet aan de orde.

 

Banner Turkije

Vakantie Turkije veilig?

In de badplaatsen langs de kust, zoals onder andere Alanya, Side, Antalya, Marmaris, Bodrum, Belek, Kemer en Kusadasi is niets aan de hand. Je kunt hier met een gerust hart vakantie vieren. Daarnaast hebben de vakantiehotels de veiligheid van hun gasten hoog in het vaandel staan. Veel accommodaties hebben dan ook eigen beveiliging die zorgdraagt voor het welzijn van de toeristen.

Risicogebieden ver weg

Bovendien liggen de genoemde vakantiebestemmingen ook nog eens op zeer grote afstand van de grensstreek met Syrië en het zuidoosten van Turkije, gebieden waar het veel minder veilig is. Door de burgeroorlog in Syrië is het langs de Turks-Syrische grens tussen Turkije en Syrië niet veilig. De situatie aan de kant van de grens van Irak is zeer gevaarlijk en dient eveneens  gemeden te worden.

Goede reisvoorbereiding

Niet alleen voor Turkije, maar voor elke bestemming is een goede reisvoorbereiding belangrijk. Laat je goed informeren over de actuele stand van zaken in het betreffende land, check welke noodzakelijke en gewenste inentingen je eventueel nodig hebt en zorg ervoor dat je reisdocumenten op orde zijn. Let op straat altijd op je persoonlijke bezittingen, vooral als je de stad ingaat want, net als op iedere vakantiebestemming, zijn oplichters en zakkenrollers altijd actief.

Heb je vragen over de veiligheid in Turkije?

De vluchten en vakanties van Corendon naar de Turkse Rivièra en Egeïsche kust gaan gewoon door. Ga je naar één van onze Turkse vakantiebestemmingen, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je veilig op vakantie. Wij houden de situatie omtrent de veiligheid in Turkije te allen tijde scherp in de gaten. Heb je vragen over de actuele situatie in Turkije, dan kun je altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat, social media of WhatsApp.

Waar vind je actuele reisadviezen?

Voor onze bestemmingen geldt mogelijk een reisadvies dat is opgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een reisadvies bevat vooral informatie over de veiligheidssituatie in een bepaald land. Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze reisadviezen worden voortdurend geactualiseerd.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie