Wandelen op Madeira

Madeira is een prachtig eiland  met een adembenemend mooie natuur, ruige rotsen en soms een wilde zee. Op het eiland is dik 2000 kilometer aan levada’s aangelegd. Dit zijn kleine irrigatiekanalen waarlangs smalle paden lopen. Deze worden gebruikt voor het onderhoud van de levada’s. De paden kunnen natuurlijk ook gewoon door wandelaars gebruikt worden, waardoor Madeira dus over 2000 kilometer wandelpaden beschikt! De routes gaan door dichte bossen, open vlaktes en hoge bergen en er is voor elk type wandelaar een geschikte route. Wandelen op Madeira is echt een geweldige beleving.

 levadas-madeira

Madeira ligt ter hoogte van Marokko in de Atlantische Oceaan. Het is een Portugees eiland en hoort dus gewoon bij de Europese Unie. Door de zuidelijke ligging, is het op Madeira het hele jaar door lekker warm. In de winter wordt het er vaak niet kouder dan een graad of 17, terwijl het er in de zomer een aangename 23 graden is. Wandelaars kunnen dus het hele jaar door op Madeira terecht voor een heerlijke wandelvakantie!  De natuur van Madeira is ruig, ongerept en prachtig groen. Overal op het eiland word je verrast door sprookjesachtige bossen, steile kliffen en schilderachtige dorpjes. Wandelen op Madeira is echt een feest en om je het nog wat makkelijker te maken, bieden wij een paar geweldig leuke tochten aan!

 kustlijn van madeira

Oostkust Madeira

Tijdens onze dagvullende tour naar de oostkust van Madeira worden je spieren lekker op de proef gesteld. Tijdens deze tocht beklim je onder begeleiding de derde hoogste berg van Madeira, de Pico do Arieiro. Na deze flinke lichamelijke inspanning wordt je getrakteerd op een adembenemend mooi uitzicht over de omliggende bergen. Als het bewolkt is, is de kans groot dat je over de wolken heen kijkt. Zo hoog ben je dus geklommen! Nadat je uitgebreid genoten hebt van het uitzicht en je weer een beetje op adem bent gekomen, daal je af naar Ribeiro Frio. Hier bezoek je een forelkwekerij. Daarna is het tijd voor een welverdiende lunch en een ontspannen middagprogramma. Wandelen op Madeira kan heerlijk uitdagend zijn!

pico do arieiro

De oude wegen van Madeira

Gelukkig kan wandelen op Madeira ook op een minder inspannend niveau. Wat dacht je van een ochtendwandeling langs één van de levada’s? Na de wandeling van ongeveer één uur word je getrakteerd op een traditionele kop koffie en daal je af naar het dorpje Monte. Hier kun je een uniek rodelslee-ritje maken (niet inbegrepen). Een rodelslee is een soort rieten mand waar je met twee personen in kunt gaan zitten. Twee lokale mannen duwen je hierin de straat door en naar beneden. Hilarisch!

toboggan op Madeira

Madeira is een geweldig mooi eiland dat ontzettend veel te bieden heeft. Ontdek de fantastisch mooie natuur met bloemenpracht en authentieke dorpjes. Heb jij al zin om de wandelschoenen uit de kast te halen?!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie