Vakantie inpaklijst – Checklist wat meenemen op vakantie

2
Vliegtuig

Je hebt maanden moeten wachten, maar eindelijk is het dan écht zo ver: je gaat op vakantie! Zon, zee, strand en…je koffer inpakken. Maar wat moet je meenemen op vakantie? Veel mensen stoppen gewoon wat dingen in de koffer en werken niet met een standaard vakantie inpaklijst. Laten wij nu net dé checklist hebben voor je (vlieg)reis. Zo vergeet je nooit meer iets en kun je onbezorgd aan je vakantie beginnen. Kun je wel wat hulp gebruiken deze zomer? Lees dan snel verder!

Documenten

Het klinkt zo logisch om alle belangrijke documenten mee te nemen op vakantie, maar het komt helaas toch nog regelmatig voor dat er mensen op het vliegveld staan zonder paspoort. Daarom als eerste punt op je checklist: belangrijke documenten! Te beginnen met je paspoort of identiteitskaart.

Ben je chronisch ziek of gebruik je medicijnen? Vergeet dan niet om ook een medisch paspoort of medische verklaring mee te nemen. Het kan zijn dat hier in het buitenland naar gevraagd wordt. Je kunt deze gemakkelijk bij de apotheek/huisarts opvragen.

Of je nu wel of geen auto gaat huren ter plaatse, je rijbewijs meenemen kan nooit kwaad. Je weet maar nooit of het van pas komt.

Vergeet ook niet om je reispapieren mee te nemen. Denk hierbij aan je tickets, eventuele boardingpasses als je online bent ingecheckt, accommodatievouchers en een eventueel visum voor bijvoorbeeld Turkije. Zet deze dus ook zeker op je inpaklijst!

Paspoort

Bron: Reisbloggers.nl

Betaalmiddelen

Nog zo’n inkoppertje: je pinpas! Check voor vertrek of je pasje ook ‘aan’ staat voor het buitenland. Binnen Europa werkt je pas vrijwel altijd, maar daarbuiten moet je hem (bij de bank laten) activeren om betaaltransacties buiten Europa te doen.

Daarnaast is het handig om wat contant geld (euro’s en/of de plaatselijke munteenheid) mee te nemen dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld wat drinken als je net aankomt op je bestemming, uitgaven voor de eerste paar dagen en zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan als blijkt dat er iets mis is met je pinpas.

Vreemde valuta

Bron: Dagblad De West

Verzorging & uiterlijk

Uiteraard mogen verzorgingsproducten niet ontbreken op je inpaklijst voor de vakantie. Ook op bestemming wil je er natuurlijk fris en fruitig uitzien. Let wel op dat je geen grote verpakkingen van shampoo of douchegel in je handbagage doet. Je mag in je handbagage namelijk alleen flesjes met vloeibare middelen van maximaal 100 ml meenemen. Deze moeten verpakt zijn in een doorzichtig plastic zakje. In je koffer kun je zo veel meenemen als je wilt.

Neem ook voldoende zonnebrandcrème mee als je lekker de zon op gaat zoeken. Natuurlijk kun je altijd extra bijkopen op je vakantieadres, dus mocht je toch tekort komen, dan kun je dit ter plaatse oplossen.

Een (nagel)schaartje en pincet komen als laatst op je checklist voor de vakantie. Het is iets waar je misschien niet direct aan denkt, maar ook dit kan erg goed van pas komen op vakantie. En dan zul je zien, ben je juist die net vergeten.

Verzorgingsproducten

Bron: Fanilla Weebly

Reisapotheek

Ga nooit op reis zonder je medicijnen. Als je last hebt van wagenziekte is het slim om hier een middeltje tegen mee te nemen.

Ook insectenmiddel mag niet op je paklijst ontbreken. In bijna alle warme landen komen ’s avonds de muggen tevoorschijn en dan ben je ontzettend blij als je genoeg anti-muggenspray ingepakt hebt.

Medicijnen

Bron: Thinkstock

Kleding

Weer zo’n logisch punt wat toch echt wel thuishoort op je inpaklijst voor de vakantie. Naast al je fleurige zomerkleding kan het ook handig zijn om een vestje/trui en eventueel een lange broek in te pakken. Op sommige bestemmingen koelt het ’s avonds flink af en dan kun je die warmere kleren echt wel gebruiken.
Strand

Kinderen

Reis je met kinderen? Vergeet dan niet om voldoende speelgoed en tekenspullen mee te nemen. Daarnaast kan een nachtlampje een hele geruststelling zijn voor kinderen die moeite hebben met een nieuwe omgeving. Laat daarnaast je kind zelf één knuffel uitkiezen die mee op vakantie mag zodat er altijd iets van thuis bij de hand is.
Kids

Diversen

Als laatste op de inpaklijst staan de spulletjes die veruit het meest vergeten worden. Telefoonopladers, contactlenzen, wasmiddel en de oplader voor de camera zijn spullen die je makkelijk over het hoofd ziet tijdens het inpakken voor de vakantie. Deze horen dus zeker op je paklijst thuis!

Om het je makkelijk te maken hebben wij een volledige checklist voor de vakantie online gezet. Je hoeft hem alleen nog maar uit te printen en je kunt meteen je koffer inpakken. Vink tijdens het pakken af wat je in de koffer gedaan hebt, zodat je makkelijk overzicht houdt. Inpakken voor de vakantie is met deze paklijst een eitje!

Koffer

Bron: Flow Reizen