Auto huren op Ibiza Airport

Auto huren op Ibiza Airport

Je bent eruit, je gaat op vakantie naar Ibiza. Op dit moment een van de populairste vakantiebestemmingen. Wil je relaxed in je eigen tempo dit vrolijke eiland verkennen en niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Dan raden we je aan om een auto te huren. Met autohuur Ibiza ben je heerlijk vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Bovendien is elk bijzonder, idyllisch plekje op Ibiza bereikbaar voor je. Ga je naar de bekende toeristische attracties, dan rijd je over prima wegen. Maar je kunt ook zandweggetjes treffen als je van de gebaande paden afgaat op zoek naar dat ene mooie afgelegen strandje. Een goede auto huren op Ibiza is dan zeker aan te raden.

Bij Corendon boek je eenvoudig, snel én goedkoop een huurauto via onze partner Cartrawler. Met slechts één zoekopdracht kun je kiezen uit een ruim aanbod huurauto’s en alle aanbieders vergelijken. Zo vind je altijd de beste deal.

Autohuur Ibiza: belangrijk om te weten

Houd er rekening mee dat de gemiddelde minimumleeftijd om een huurauto te mogen besturen over het algemeen 23 jaar is. Maar aangezien dit per autoverhuurmaatschappij, bestemming en categorie auto kan verschillen, raden wij je aan dit altijd goed te checken voordat je een auto huurt. Zo kan het zijn dat de verhuurmaatschappij je om een extra toeslag vraagt als jonge bestuurder. Ben je jonger dan toegestaan en je bestuurt tóch een huurauto, dan ben je niet verzekerd en mag je wettelijk gezien niet eens autorijden. Voor grotere en luxere auto zijn de leeftijdsregels vaak strenger. Daarnaast eisen de meeste autoverhuurmaatschappijen dat je minimaal 1 of 2 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Check trouwens ook goed in de huurvoorwaarden wat de maximumleeftijd voor autohuur is. Lees sowieso de huurvoorwaarden altijd goed door!

Verkeer en parkeren op Ibiza

De doorgaande wegen op Ibiza zijn over het algemeen van prima kwaliteit. Pas als je van de verharde weg afgaat en een zijweg inslaat, kan je te maken krijgen met onverharde zandweggetjes. Houd er rekening mee dat het in de zomer erg druk kan zijn. Een vroeg vertrek is daarom aan te raden wanneer je eropuit wilt. Daarnaast is het oppassen geblazen na een regenbui, aangezien de wegen dan spekglad zijn.

Check altijd even of je hotel of appartement parkeergelegenheid aanbiedt. In Ibiza stad en bij bekende toeristische attracties zal het meestal wat langer duren voordat je ene parkeerplekje hebt gevonden. Houd er rekening mee dat je soms wat verder weg geparkeerd staat dan gewenst.

Tips: wist je dat…

  • het vooraf reserveren van een huurauto je veel geld kan schelen? Een auto huren op Ibiza airport bij aankomst, kost je veel meer.
  • je als hoofdbestuurder in het bezit moet zijn van een creditcard die op jouw naam staat?
  • onze partner Cartrawler alleen samenwerkt met betrouwbare en goede autoverhuurders. Wij raden het daarom ook af om bij een willekeurige plaatselijke autoverhuurder een auto te huren.
  • je bijrijder tegen bijbetaling ook de auto mag besturen? Dit moet je van tevoren wel bespreken met de verhuurder. Zorg er wel voor dat elke bestuurder de huurovereenkomst ondertekent, zo ben je optimaal verzekerd.
  • het per autoverhuurmaatschappij kan verschillen of je de auto met een volle of met een lege tank moet inleveren?