10 tips om slim je koffer in te pakken

Eindelijk staat je vakantie dan echt voor de deur. Zon, zee, strand en…. zucht, je koffer inpakken. Heb je koffer al ver van tevoren klaargezet om er steeds wat in te leggen of gooi je pas een dag voor vertrek je spullen erin? Inpakken, voor de meeste vakantiegangers een stressmoment. Want, wat moet je meenemen en belangrijker nog, past het allemaal wel in je koffer. Laten wij nu net dé koffer inpakken lijst hebben, zodat je met slim ingepakte koffers onbezorgd aan je vakantie kunt beginnen. Benieuwd naar onze koffer inpakken tips? Lees dan snel verder!

1. Maak een checklist

Schrijf van tevoren op wat je mee wilt nemen voordat je met je koffer inpakken begint. Zo houd je goed overzicht, vergeet je niets en neem je niet teveel of te weinig mee. Online vind je trouwens ook genoeg inpaklijsten die je kunt gebruiken. Kijk ook even naar het weer op je vakantiebestemming, dan kun je daar je lijst op afstemmen.

2. Gebruik reisflesjes en potjes

Ideaal om mee te nemen en ruimte en gewicht te besparen bij je koffer inpakken: hervulbare kleine flesjes en potjes voor je cosmeticaproducten. Ook wanneer je vloeistoffen wilt meenemen tijdens een vliegreis in je handbagage zijn de flesjes een uitkomst. Bij de drogist verkopen ze kleine reisflacons, zodat je het gemakkelijk kunt overgieten. Of koop de mini´s.

3. Pas de inhoud van je koffer aan op je vakantiebestemming

Het is sowieso handig om bij het inpakken in je achterhoofd te houden naar welke bestemming je reist, hoe lang je weggaat en wat je tijdens je verblijf gaat ondernemen. Wordt het een zonvakantie, een cruise of een rondreis? Pas daarop je bagage aan. Neem basiskleding mee die je onderling kunt combineren. En mis je uiteindelijk toch nog iets, bedenk dan dat vrijwel alles overal te koop is.

4. Rol je kleding op

Ja, je leest het goed. In plaats van netjes je kleding op te vouwen, bespaar je lekker veel ruimte door je kledingstukken op te rollen. En het gaat ook nog eens stukken sneller. Ook fijn: die paar extra leuke jurkjes kunnen op deze manier ook mee. Kleding die echt snel kreukt, kun je beter wel opvouwen en als laatste in je koffer leggen.

5. Gebruik loze ruimte

Extra opbergruimte in je koffer? Waar dan, zul je denken. Wat dacht je van je schoenen en bh-cups. Stop ze vol met onderbroekjes en sokjes. Zo blijven je schoenen en bh’s ook nog eens mooi in vorm en komen ze netjes je koffer uit.

6. Boeken of E-reader

Een geliefde bezigheid tijdens de vakantie: boeken lezen. Helaas zijn ook dit zware ruimtevreters in je koffer. Tijdschriften of een paperbackversie nemen minder ruimte in. Maar een echt goed alternatief is de E-reader voor urenlang leesplezier. Ook vind je in veel hostel vaak een boekenkast waar je boeken uit kunt pakken om te lezen.

7. Leg zwaarste spullen onderin je koffer

Een voor de hand liggende tip maar we noemen ‘m toch even voor de zekerheid. Denk vooraf goed na, vooral bij rolkoffers, hoe je bagage in de koffer zal gaan bewegen. Leg de zwaardere items onderin je koffer vlak bij de wieltjes. Denk: schoenen, boeken, föhn. De rest van je spullen zullen dan niet zo snel geplet worden.

8. Opladers en losse kabeltjes

Wil je niet de hele tijd je koffer overhoop moeten halen voor je opladers en kabeltjes? Stop deze dan weg in een zijvak of pak ze in langs de randen van je koffer. Ook fijn: zo blijven ze goed op hun plek waardoor je niet telkens hoeft te zoeken. Losse kabeltjes kun je ook oprollen en in een brillenkoker stoppen.

9. Neem niet teveel mee

Geef het maar toe. Het liefst stop je de hele inhoud van je kledingkast in je koffer. Probeer daarom het aantal kledingstukken dat je meeneemt af te stemmen op het weer en het aantal dagen dat je weggaat. Of kies een aantal kleuren qua kleding en zorg ervoor dat deze kleuren bij elkaar passen. Zo kun je gemakkelijk outfits combineren en hoef je minder kleding mee te nemen.

10. Laat ruimte vrij voor aankopen

Want het zou toch jammer zijn als je door gezellige winkelstraatjes loopt en net dat leuke jurkje, die geweldige broek of fantastische schoenen ziet die je heel graag wilt hebben……… maar niet kunt kopen omdat je koffer al vol zit.

Ga jij ook deze koffer inpakken tips gebruiken bij je vakantievoorbereidingen?

Bekijk meteen onze scherp geprijsde last minute aanbiedingen op Corendon.nl

Banner inpaklijst

 

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie