Top 5 leukste excursies op Bali

Op het prachtige Indonesische eiland Bali is ontzettend veel te zien en te doen. Natuurlijk geniet je er van het mooie weer en de paradijselijke omgeving, maar wist je dat we ook enorm veel leuke excursies op Bali aanbieden? We geven je graag een overzicht van de mooiste uitstapjes en excursies op Bali. Wedden dat je niet kunt wachten om die kant op te gaan?

 

#1 Tour Bali Oost

Wil je zien hoe de mensen op Bali leven? Kies dan voor de Bali Oost tour. Het oosten van het eiland is veruit het meest authentieke deel. Tijdens deze excursie zie je hoe traditionele Balinese huizen gebouwd werden en geniet je van het uitzicht over de uitgestrekte rijstvelden. Daarnaast breng je een bezoek aan Pura Agung Besakih, de bekendste tempel van Bali, gelegen aan de voet van de berg Agung. De gids kan je de mooiste verhalen vertellen over de geschiedenis van dit bijzondere bouwwerk. Tijdens de lunchpauze heb je een prachtig uitzicht op de berg Agung en de omringende natuur. Genieten! In de middag bezoek je de Goa Lawah tempel. Deze tempel is super bijzonder, aangezien hij uitgehakt is in een grot. Je gids zal ook hier uitgebreid vertellen hoe de tempel tot stand is gekomen en hoe hij nu gebruikt wordt.

 Pura Agung Besakih

#2 Tirta Empul & Ubud Tour

Deze tour op Bali is perfect voor mensen die benieuwd zijn naar de spirituele achtergrond van de inwoners van het eiland. Je vertrekt in de ochtend en gaat op pad naar Tirta Empul. Dit is een prachtige tempel waar heilig water centraal staat. Men gelooft dat er een spirituele zuivering plaatsvindt als je je wast in dit water. Heel bijzonder om te zien! Daarna gaat de excursie verder naar het heilige Monkey Forest, een bos waar maar liefst 500 makaken leven. Let hier wel op je spullen: makaken zijn vriendelijke dieren, maar als je even niet oplet stelen ze de spullen uit je tas. Aan het eind van de ochtend ga je op weg naar Ubud, een dorp dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je geniet hier van een heerlijke lunch en maakt kennis met de traditonele manier van leven op Bali.

 ubud

#3 Uluwatu Kecak Diner

Kecak is de bekendste Balinese dans en deze mag je dus echt niet missen tijdens een vakantie op Bali. Je wordt tijdens deze tour naar de prachtige Pura Luhur Uluwatu tempel gebracht. Omdat deze tempel op een klif ligt, is het uitzicht vanaf hier werkelijk adembenemend mooi. Nadat je de nodige foto’s gemaakt hebt, komen de Kecak dansers hun eeuwenoude dans opvoeren. Je geniet van dit prachtige schouwspel terwijl de zon op de achtergrond achter de horizon verdwijnt. Een unieke ervaring!

 kecak-dans

#4 Tour Bali Noord

Wie op zoek is naar het traditionele Bali, moet in het noorden van het eiland zijn. Tijdens deze dagtour bezoek je een onbedorven deel van het eiland. Geen drukte, geen moderne manier van leven, hier zie je hoe het leven op Bali decennia terug was. Dit is vooral heel leuk als je zelf bijvoorbeeld in Segara Village of Bakung Beach Resort in het zuiden van Bali verblijft. Zo zie je zowel het hippe, moderne zuiden als het traditionele noorden. De tour begint op de Candi Kuning markt, waar je het echte leven van Bali meemaakt. Hier wordt onderhandeld, gekocht en geproefd en veel producten die hier verkocht worden zul je waarschijnlijk nog nooit van je leven gezien hebben. Daarna vervolg je je weg naar de Ulun Danu Tempel. Deze bijzondere tempel op het water is werkelijk prachtig om te zien. Na het maken van de nodige foto’s gaat de tour door noord-Bali verder naar Lovina, een relaxt kustplaatsje. Hier kun je lunchen met een traditioneel Balinees gerecht vol vis en verse groentes.

ulun-danu-tempel

#5 Batukaru & Jatiluwih

Dit is een excursie op Bali die wandelaars niet willen missen. Tijdens deze unieke tocht mag je door de intens groene rijstvelden van Jatiluwih wandelen. De trekking voert je dwars door de rijstterrassen van Bali. Je ziet boeren aan het werk op het land, voelt de rijstplanten langs je benen strijken en geniet van een rust die je alleen midden in de natuur kunt ervaart. Na de tocht rijd je naar het noorden waar je een bezoek brengt aan de prachtige Batukaru tempel. Dit is één van de grootste Hindu tempels van Bali en de locatie is adembenemend mooi. Omgeven door tropisch regenwoud en met de Batukaru berg op de achtergrond, is deze tempel het toppunt van rust en spiritualiteit. Als laatste bezoek je een vlindertuin, waar je kunt genieten van de schoonheid van tientallen verschillende soorten vlinders.

 Jatiluwih

Deze excursies op Bali zijn stuk voor stuk de moeite waard. Of je nu op zoek bent naar het spirituele hart van het eiland, of juist liever leert over het traditionele leven, het is allemaal mogelijk.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie