Snorkelen op Bali

Naast de adembenemende natuur, indrukwekkende cultuur en alle interessante activiteiten die je kunt doen op het vaste land is er ook genoeg te bewonderen in de onderwaterwereld van dit prachteiland! Welke bestemming hebben we het over? Natuurlijk, Bali! Bali is een populaire vakantiebestemming voor duikers en snorkelaars. Azuurblauwe zee, kleurrijke koralen en vissen in alle soorten en maten; alle een lust voor het oog! Ben je ook benieuwd waar je het beste kunt snorkelen op Bali? Wij hebben het voor jou uitgezocht!

#1 USS Liberty

Aan de noordkust van Bali ligt het kleine dorpje Tulamben. Dit dorp is een populaire bestemming voor snorkelaars. Dit komt door het scheepswrak USS Liberty die in de Tweede Wereldoorlog is gestrand. Het wrak is volledig bedekt met koralen. Het zwarte zand maakt dat de kleuren van alle flora en fauna uitstekend tot hun recht komen. De USS Liberty is 120 meter lang en ligt op slechts 30 meter van de kust.

USS Liberty

#2 Nusa Penida

In het zuiden van Bali liggen drie prachtige eilanden: Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Nusa Penida is het meest bekende eiland voor duik- en snorkelliefhebbers. Het eiland staat vooral bekend om de gunstige omstandigheden voor maanvissen, waardoor ze er vrijwel het hele jaar te vinden zijn.

De populairste spot om te snorkelen is Manta Point. Het water is hier iets kouder door de koude opwelling vanuit de diepe oceaan ten zuiden van Bali. Vanaf het strand van Chrystal Bay kun je zelf de onderwaterwereld verkennen. De diepte is hier 6 tot 40 meter.

Om te kunnen snorkelen bij deze eilanden kan je op verschillende plaatsen verblijven, zoals Denpasar, Kuta of Sanur.

Nusa Penida

#3 Menjangan Eiland

Menjangan is een klein eiland gelegen in een beschermd natuurgebied. Op de lijst van ‘Beste snorkelspots ter wereld’ van Discovery Channel staat deze bestemming op nummer 3. Met de ongelofelijke variëteit aan koralen en vissoorten, diepblauw water en een zeer kalme zee is het echt een snorkelparadijs!

Menjangan Eiland

#4 Gili Eilanden

Tijdens je reis op Bali mag je de Gili Eilanden zeker niet overslaan. De drie eilanden: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air zijn ideaal voor snorkelliefhebbers. Maak kennis met alle kleuren van de regenboog en verschillende soorten vissen. Allemaal prachtig! In de meeste gevallen kan je direct aan zee snorkelen. Met name het noordelijke deel van Gili Trawangan is erg geschikt, want daar is weinig stroming en het water is er ondiep.

#5 Padangbai

Padangbai is een klein vissersdorpje aan de kust. Zowel voor beginners als ervaren duikers zijn er goede snorkelspots te vinden. Je kunt er grote scholen vissen, verschillende soorten roggen, diepzeevissen en kleine haaien treffen. Daarnaast leent deze bestemming zich goed voor een nachtduik door de rustige stroming en het ondiepe water. ’s Nachts zijn er zeepaardjes, zeldzame naaktslakken en kathaaien te vinden. Blue Lagoon is het beste plekje om te snorkelen; met een maximale diepte van 40 meter.

Padangbai Blue Lagoon

Wil je ook graag de onderwaterwereld vol kleurige koralen en diverse soorten vissen ontdekken? Maak snel een keuze en geniet in één van de kleurrijke paradijsjes. In ons ruime aanbod kies je makkelijk en snel een geschikt verblijf. Enne, vergeet je snorkel natuurlijk niet!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie