Reisadvies Bali

Het prachtige Indonesische eiland Bali ligt tussen Java en Lombok en is erg geliefd bij toeristen. Niet zo gek, want je vindt er ontelbaar veel bezienswaardigheden. Van heilige bergen tot witte stranden en van indrukwekkende tempels tot groene rijstvelden. De grootste plaatsen op het eiland zijn Denpasar, Ubud, Sanur, Kuta en Jimbaran. Door de prachtige kustlijn met tropische palmbomen waan je je echt op een vakantie-eiland. In het helderblauwe water kun je uitstekend duiken naar grotten, koraalriffen en scheepswrakken en zie je de kleurrijke visjes zwemmen. Samen met de heerlijke keuken en lage prijzen is deze bestemming uitermate geschikt voor een welverdiende vakantie. Maar wat is het reisadvies voor Bali?

Rijstveld

Is Bali veilig om op vakantie te gaan?

Voor een plezierige vakantie naar Bali is het belangrijk op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies. Je wil natuurlijk niets liever dan veilig op reis naar dit mooie eiland. Bali is onderdeel van Indonesië en kent veiligheidsrisico’s. Het is daarom belangrijk om alert te blijven. Zeker op drukbezochte plekken is het zaak dat je oppast. Het gebied rondom de vulkaan Mount Agung is nog actief. In 2017 en 2018 zijn hier zelfs vulkaanuitbarstingen geweest. Daarom mag je van de autoriteiten niet binnen een straal van 4 kilometer rondom de vulkaan komen.

In Indonesië, en dus ook op Bali, is er (kleine) criminaliteit. Denk aan overvallen en berovingen op straat. Het is daarom altijd van belang om niet na zonsondergang de straat op te gaan, ook overdag niet alleen op straat te zijn en sloppenwijken te vermijden. Laat zoveel mogelijk sieraden thuis. Geld, creditcards en paspoorten kun je het beste in een heuptasje op je lichaam dragen.

De (bad)plaatsen die Corendon aanbiedt op Bali zijn: Canggu, Jimbaran, Kuta, Sanur, Semarapura, Seminyak, Tuban en Ubud. Daarnaast bieden we de eilanden Gili Trawangan, Nusa Lembongan en Lombok aan.
Strand

Veiligheid in Balinese badplaatsen

Het meest actuele reisadvies voor de Balinese badplaatsen kun je het beste checken op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Bali is of een negatief reisadvies Bali.

Demonstraties en natuurgeweld, zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, bosbranden, tropische cyclonen en tsunami’s kunnen voor onrust zorgen. Elk land heeft natuurlijk ook zijn wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen anders zijn dan in Nederland. Als je een land bezoekt, moet je je aan deze wetten, regels en gebruiken houden, net als de inwoners van het land zelf.

Het wegverkeer op Bali is chaotisch. Vooral scooters en bromfietsen kleuren het straatbeeld. Soms lijkt het alsof er geen verkeersregels zijn. Grote hoeveelheden auto’s, scooters en motorfietsen zorgen regelmatig voor files. Wees alert als je zelf rijdt. Vooral tijdens de Ramadan en het Suikerfeest zijn de wegen overvol.
Parasols

Goede reisvoorbereiding

Een goede reisvoorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor een vakantie naar Bali. Laat je goed informeren over de actuele stand van zaken in het land, check welke inentingen je nodig hebt en zorg ervoor dat je reisdocumenten op orde zijn.

Let op straat altijd op je persoonlijke bezittingen, vooral als je de stad ingaat, want net als op iedere vakantiebestemming zijn oplichters en zakkenrollers altijd actief.
Het doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid op Bali. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid en actuele noodsituaties door natuurrampen. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes, gezondheid en epidemieën worden in het reisadvies van Buitenlandse Zaken meegenomen.

  • Mocht je binnenkort op vakantie gaan naar Bali, dan hebben wij een aantal tips:
  • Ga op tijd na welke gewenste en noodzakelijke vaccinaties je nodig hebt
  • Controleer je reisdocumenten voordat je afreist naar Bali
  • Check het actuele reisadvies voordat je naar Bali vertrekt
  • Scan belangrijke documenten en pasjes zoals paspoort en ID-kaart en sla deze op
  • Houd de media in de gaten voor nieuws uit Bali
  • Download de Douane Reisapp en markeer Indonesië als je favoriet, dan ontvang je een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heb je ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van je paspoort.

Bali strand

Heb je vragen over de veiligheid op Bali?

Vlieg je binnenkort naar Bali? Verdiep je dan goed in het reisadvies zodat je veilig op vakantie kunt. De situatie omtrent de veiligheid op Bali wordt altijd scherp in de gaten gehouden. Mocht je toch vragen hebben over de actuele situatie op Bali, dan kun je altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat of social media. Volg daarnaast het laatste nieuws en het meest actuele reisadvies voor Bali op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter altijd zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je reis.
Markt

Waar vind je actuele reisadviezen?

Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wijzigingen in de actuele situatie kunnen snel plaatsvinden. De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden voortdurend geactualiseerd.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie