Mooiste duik- en snorkelplekken van Bonaire

Niet voor niets is Bonaire één van de mooiste duik- en snorkelplekken van de wereld. Dit onderwaterparadijs heeft indrukwekkende koraalriffen en talloze vissoorten in de meest exotische kleuren. Het verkennen van deze magische wereld is een adembenemende gebeurtenis om nooit te vergeten. Wil je de mooiste duik- en snorkelplekken van Bonaire weten? Lees dan snel verder…

Bonaire ligt in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het leukste aan snorkelen en duiken in dit waterparadijs is dat er het gehele jaar een aangename zeewatertemperatuur is tussen de 26 en 30 graden. De Caribische Zee rondom Bonaire is zo kristalhelder dat je zicht onderwater tot ongeveer 30 meter reikt en bij gunstige omstandigheden tot wel 90 meter, ideaal!

Snorkelen op Bonaire

Wat het bijzondere is aan snorkelen op Bonaire is het gemak waarmee je de onderwaterpracht kan bereiken. De beste snorkelplekken op Bonaire zijn aangegeven met gele stenen. Dit om te voorkomen dat je op het koraal stapt. Op de plek waar je het water kunt verlaten, ligt ook een steen maar dan met de tekst `exit` erop. Door de ondiepe ligging en het vele koraal  is het op Bonaire erg aantrekkelijk om te snorkelen.

In totaal zijn er in de westkust en rond het eilandje Klein Bonaire 17 beste snorkelplekken aangegeven. Om te mogen snorkelen op al deze snorkelplekken heb je wel een ‘nature tag’ nodig. Dit omdat alle snorkelplekken van Bonaire deel uitmaken van het Bonaire National Marine Park. Deze kun je kopen bij recepties van hotels of bij duikwinkels/-scholen en is een jaar geldig.

2 snorkelende mensen

Duiken op Bonaire

Wist je dat er 86 officiële duiklocaties op Bonaire zijn? Rond het eiland zijn deze locaties aangegeven waardoor de mogelijkheden eindeloos en uitdagend zijn voor jou als duiker. Een voordeel van deze duikplekken is dat je veel kantduiken kunt maken. Je kunt namelijk zo via het strand de zee inlopen en beginnen met de duik. Het koraal rondom Bonaire is heel erg gezond. Dit komt doordat er goed voor het koraal gezorgd wordt, maar ook omdat het eiland net buiten de orkaanzone valt. De meeste eilanden in het Caribisch gebied hebben niet zulk mooi koraal als Bonaire. De mens en vele stormen hebben onherstelbare schade aangericht.

Delfins Beach Resort Bonaire is een perfecte locatie om te verblijven. Dit resort heeft het grootste zwembad van Bonaire en  ligt direct aan een prachtig privé strand. Maar er is ook een 5-sterren PADI duikcentrum, hier kun je jouw duikcertificaat behalen of uitbreiden. Net als bij het snorkelen heb je een ‘nature tag’ nodig.Duiker met vissen

Bezoek tijdens je vakantie zeker de onderstaande 5 mooiste duik- en snorkelplekken op Bonaire:

#1 Munks haven

Dit duik- en snorkelparadijs heeft een breed en ondiep oppervlakte dat geleidelijk afloopt. De oppervlakte is begroeid met koraal en er zijn veel vissen aanwezig. Ideaal voor beginnende duikers en snorkelaars. Munks haven ligt ten zuidwesten van klein Bonaire.

Bron: Bayadventures

#2 1000 Steps

Dit is één van de bekendste duikplekken van Bonaire. 1000 Steps ligt aan Queens highway. Bovenaan een klif parkeer je de auto en ga je de trap af. Beneden aan de trap kun je je opmaken voor jouw activiteit. Het is dus een mooie en rustige plek waar prachtig koraal te zien is.

Bron:  Feelbonaire

#3 Bari Reef

Veel verschillend koraal en veel verschillende vissoorten daar staat Bari Reef bekend om. Ook de makkelijke instap maakt deze plek aantrekkelijk om te duiken en snorkelen. Bari Reef ligt in de wijk Kralendijk.

Bron: Bonairepros

#4 Ebo’s Reef

Ebo`s Reef ligt in het noorden van klein Bonaire en is speciaal vanwege haar grote olifantsoorsponzen, maar ook de buissponzen komen hier veel voor.  Je kunt hier genieten van prachtige vissen die opzoek zijn naar voedsel.

Bron: Mapio

#5 Salt pier

Het is prachtig om de indrukwekkende zoutbergen te zien. Door het mooie koraal en de kleurrijke vissen zorgen dat deze plek een goede duik- en snorkellocatie is. Salt pier ligt ten zuiden van het eiland.

Duiker met vissen in Salt Pier
Bron: Angieaway

Kortom, Bonaire is een geweldige en duik- en snorkelbestemming. Naast de gemakkelijkheid om op veel plekken het water in te gaan, zijn er veel dieren die je onderwater kunt tegen komen. Ga jij tijdens je volgende vakantie de mooiste duik- en snorkelplekken van Bonaire ontdekken?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie