Het complete vakantielijstje, dit moet je zeker inpakken!

Het is eindelijk zo ver! Je gaat op vakantie! Helaas komt hier altijd een minder leuk klusje bij kijken: de koffers moeten ingepakt worden. Maar weinig mensen werken met een standaard paklijst voor de vakantie, terwijl dit juist super handig werkt! Door een vakantielijstje te maken, zorg je ervoor dat je niets vergeet en dus onbezorgd aan je reis kunt beginnen. Wij helpen je graag een handje op weg en hebben een super praktische vakantielijst voor je samengesteld. Zo wordt inpakken voor je volgende vakantie een eitje!
Banner inpaklijst

Documenten

Waarschijnlijk denk je dat het niet nodig is om belangrijke documenten op je paklijst te zetten omdat je deze het eerste in je tas stopt. Helaas staan er toch regelmatig mensen op het vliegveld zonder hun paspoort. Daarom staan bovenaan onze inpaklijst alle belangrijke documenten. Ben je chronisch ziek of gebruik je medicijnen? Vergeet dan ook niet om je medische paspoort mee te nemen. Het kan zijn dat hier in het buitenland naar gevraagd wordt! Het spreekt uiteraard voor zich, dat ook je rijbewijs handig kan zijn, of je nu van plan bent om te gaan rijden of niet. Je weet nooit of het van pas kan komen. Daarom moet deze ook echt op je vakantielijstje staan.

Op het Vliegveld

Betaalmiddelen

Nog zo’n inkoppertje: vergeet je pinpas niet en check voor vertrek of je deze niet nog bij de bank moet activeren voor in het buitenland. Binnen Europa werkt je pas het vrijwel altijd, maar daarbuiten moet je hem bij de bank ‘aan’ laten zetten. Daarnaast is het handig om wat contant geld mee te nemen zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan als blijkt dat er iets mis is met je pinpas.

Verzorging en uiterlijk

Uiteraard mogen verzorgingsproducten niet ontbreken op je inpaklijst. Ook op vakantie wil je er lekker fris en verzorgd uitzien en dus mogen alle producten die je dagelijks gebruikt gewoon mee. Let wel op dat je geen grote verpakkingen van bijvoorbeeld shampoo of douchegel in je handbagage doet. Hierin mag je alleen flesjes van maximaal 100 ml meenemen. Deze moeten verpakt zijn in een plastic zakje. In je koffer kun je natuurlijk zo veel meenemen als je wilt en het is belangrijk dat je, als je naar de zon vliegt, meer dan genoeg zonnebrandmiddel meeneemt. Natuurlijk kun je altijd extra bijkopen op je vakantieadres, dus mocht je als nog tekort komen, dan kun je dit ter plaatse meestal wel oplossen. Veel mensen vergeten een (nagel)schaartje en pincet, terwijl deze vaak handig van pas komen. Zet deze dus ook zeker op je vakantielijstje.

Reisapotheek

Ga niet op reis zonder je medicijnen. Als je last hebt van wagenziekte is het slim om hier een middeltje tegen mee te nemen. Ook insectenmiddel mag niet op je paklijst ontbreken. In bijna alle warme landen komen ’s avonds de muggen tevoorschijn en dan ben je ontzettend blij als je genoeg DEET ingepakt hebt.

Kleding

Weer zo’n logisch punt wat toch echt wel thuishoort op je inpaklijst voor de vakantie. Naast zomerse kleding, kan het namelijk ook handig zijn om een vestje en eventueel een broek met lange mouwen in te pakken. Op sommige bestemmingen koelt het ’s avonds flink af en dan kun je die warmere kleren echt wel gebruiken.

Kinderen

Reis je met kinderen? Vergeet dan niet om voldoende speelgoed en kleurspulletjes mee te nemen. Daarnaast kan een nachtlampje een hele geruststelling zijn voor kinderen die moeite hebben met een nieuwe omgeving. Laat daarnaast je kind zelf één knuffel uitkiezen die mee op vakantie mag zodat hij altijd iets van thuis bij de hand heeft. Geef je kind wat ruimte op het vakantielijstje en vraag ruim op tijd wat hij graag mee wil nemen.

Kind kijkt door een Verrekijker

Diversen

Als laatste op de inpaklijst staan de spulletjes die veruit het meest vergeten worden. Telefoonopladers, contactlenzen, wasmiddel en de oplader voor de camera zijn spullen die je makkelijk over het hoofd ziet tijdens het inpakken voor de vakantie. Deze horen dus zeker op je paklijst thuis!

Vakantielijst

Om het je makkelijk te maken hebben wij een volledig vakantielijstje online gezet. Je hoeft hem alleen nog maar uit te printen en je kunt meteen je koffer inpakken. Vink tijdens het pakken af wat je in de koffer gedaan hebt, zodat je makkelijk overzicht houdt. Inpakken voor de vakantie is met deze paklijst zo gebeurd!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie