De 5 mooiste stranden van Zakynthos

Zakynthos is echt één van de mooiste eilanden van Griekenland, daar zal iedereen die er geweest is het mee eens zijn. Je vindt er ontzettend veel adembenemend mooie stranden waar het water azuurblauw is en het zand helder wit. Het eiland barst van de verborgen pareltjes en we kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de allermooiste strandjes te vinden. Daarom hebben we dit lijstje opgesteld: dit zijn de 5 mooiste stranden van Zakynthos!

1. Navagio (Shipwreck Beach)

Shipwreck beach, Navagio bay

Natuurlijk staat Navagio, ook wel bekend als Shipwreck beach, op nummer 1! Dit strand is wereldberoemd vanwege het scheepswrak wat er ligt. Dit is echt uniek en het is dan ook niet gek dat hier de hele dag door boten vol toeristen naartoe komen. Verwacht dan ook niet dat je hier rustig op een handdoekje kunt gaan liggen. Je komt echt naar Navagio om dit unieke strand op Zakynthos te bezichtigen. Tip: ga naar het uitkijkpunt voor een perfect uitzicht over het strand en de zee!

2. Banana Beach

Banana Beach op Zakynthos

Banana is het langste zandstrand van het eiland en het wordt door velen één van de mooiste stranden van Zakynthos genoemd. Overal op het strand staan ligbedjes en parasols en in de beach clubs speelt er relaxte loungemuziek. Voor de kinderen zijn genoeg speelmogelijkheden en je haalt een drankje en een snack bij een van de vele zaakjes bij het strand. Banana is ideaal voor iedereen die alles bij de hand wil hebben én die graag de ruimte heeft.

3. Gerakas

Gerakas strand, Zakynthos

Het plaatsje Gerakas ligt in het zuidelijkste puntje van Zakynthos en het bijbehorende strand is misschien wel het allermooiste strand van het Griekse eiland. Het strand bestaat uit superfijn, zacht zand en de zee is prachtig helder. Daarnaast staat Gerakas om nog iets anders bijzonders bekend: hier komen zeeschildpadden hun eieren leggen! Van mei tot oktober komen de eieren uit en daarom is het strand in de avond verboden voor toeristen. Als je dit graag eens mee wilt maken, kun je je aanmelden om hierbij aanwezig te zijn!

4. Porto Zoro Beach

Strandbedjes op Porto Zoro Beach

Liefhebbers van rust en ruimte moeten zeker een dagje naar Porto Zoro gaan. Dit prachtige strand is heerlijk relaxed. Je vindt er een handjevol tavernes en een aantal hotels, meer is er niet te doen. Hierdoor is Porto Zoro het ideale strand om even helemaal tot rust te komen. De omgeving is supergroen en in het water staan een paar imposante rotsen. Het is er echt prachtig! Na een dagje op Porto Zoro te hebben doorgebracht voel je je gegarandeerd weer helemaal opgeladen.

5. Kalamaki

Uitzicht op Kalamaki Beach, Corendon

Ook het strand van Kalamaki wordt beschermd vanwege de schildpadden die hier hun eieren komen leggen. Het strand bestaat uit heerlijk zacht zand wat geleidelijk afloopt in zee. Hierdoor is Kalamaki een heel geschikt strand voor gezinnen met kinderen. Er worden allerlei leuke wateractiviteiten aangeboden en er staan meer dan genoeg bedjes klaar. Pal achter het strand bevindt zich het dorpje Kalamaki en hier zijn meerdere gezellige tavernes, cafés en souvenirwinkeltjes te vinden. Je kunt hier dus makkelijk een dag verblijven!

De mooiste stranden van Zakynthos zijn stuk voor stuk pareltjes die het waard zijn om bezocht te worden. Ieder strand heeft zijn eigen karakter en sfeer, maar één ding is zeker: het is overal even prachtig.

Vertel anderen over dit artikel!
Auteur: Ivo de Zorzi

Ivo de Zorzi

Als SEO-specialist bij Corendon is het mijn dagelijkse taak is om zoekmachines te temmen en websites te laten stralen. Maar als ik niet bezig ben met het onderzoeken van de beste zoekwoorden, ben ik op ontdekkingstocht naar de mooiste en zonnigste vakantiebestemmingen.