Playas de Papagayo: een heerlijk dagje strandhoppen op Lanzarote

Toe aan een ontspannend dagje strandhoppen op Lanzarote? Wat dacht je dan van Playas de Papagayo? Deze unieke cluster van stranden, die je vindt op het zuidelijke punt van het eiland heeft alles voor een heerlijk wellness dagje aan zee. Wat wil je nog meer?

De stranden bij Playas de Papagayo

Playas de Papagayo is niet zomaar één strand, maar een verzameling van meerdere inhammen, elk met zijn eigen charme en karakter. De meest opvallende en populaire hiervan zijn Playa del Pozo, Caleta del Congrio, Playa de la Cera en natuurlijk Playa de Papagayo zelf. Afgezien van hun individuele aantrekkingskracht, bieden deze stranden samen een fascinerend panorama van kristalhelder water omringd door vulkanische kliffen. De verlaten, rustige sfeer is een droom voor natuurliefhebbers, terwijl de zachte golven van de zee de ideale plek bieden voor gezinnen met kinderen.

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van deze stranden is hun natuurlijke authenticiteit. Ondanks hun groeiende populariteit zijn ze relatief onaangetast door commerciële ontwikkeling. Dit betekent dat je, afgezien van een paar eenvoudige restaurants en strandbars, bijna alleen bent met de natuur. Vanaf de stranden heb je zicht op het nabijgelegen eiland Fuerteventura en de prachtige zeestraat Bocaina.

Hoe kun je Playas de Papagayo bereiken?

Playas de Papagayo ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van het stadje Playa Blanca. Dit is gemakkelijk te overbruggen met de auto, maar houd er rekening mee dat de wegen naar dit gebied vrij smal en kronkelig kunnen zijn, dus rijd voorzichtig.

Mensen op Playa de Papagayo

Als je geen auto hebt, zijn de stranden ook bereikbaar via een dagelijkse veerdienst. Deze vertrekt vanaf Playa Blanca naar het strandgebied. Het is een ontspannende reis van zo’n 40 minuten die je de kans geeft om het prachtige kustlandschap vanaf het water te bewonderen.

Om toegang te krijgen tot Playas de Papagayo betaal je een kleine toegangsprijs. Dit is omdat de stranden deel uitmaken van het beschermde natuurgebied Monumento Natural de Los Ajaches. De opbrengst van deze vergoeding gaat naar de instandhouding van dit waardevolle natuurgebied, zodat toekomstige generaties ook van zijn schoonheid kunnen genieten. Neem dus wat contant geld mee.

Beste tijd om Playas de Papagayo te bezoeken

De beste tijd om deze prachtige stranden te bezoeken is in de late lente en de vroege herfst, wanneer het weer nog steeds warm en zonnig is, maar de zomerdrukte vermeden wordt. Vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème, water, en wat snacks mee te nemen, aangezien de voorzieningen beperkt zijn.

Rustige periode op Playa de Papagayo

In de buurt van de stranden vind je diverse campings en luxueuze resorts. Of je nu de voorkeur geeft aan een avontuurlijke campingtrip of een ontspannend verblijf in een resort, je zult zeker genieten van een rustige nacht onder de heldere sterrenhemel.

De charme van Playas de Papagayo is iets dat je zelf moet ervaren. Het is niet alleen de schoonheid van de plek die je zal fascineren, maar ook de rust en sereniteit die het uitstraalt. Een bezoek aan Playas de Papagayo is een reis naar een ongerept stukje paradijs, een plek waar je je verbinding met de natuur kunt vernieuwen. Dus waar wacht je nog op? Pak je zonnebril en strandlaken en bereid je voor op de reis van je leven. Wees welkom op Playas de Papagayo!

Vertel anderen over dit artikel!
Auteur: Ivo de Zorzi

Ivo de Zorzi

Als SEO-specialist bij Corendon is het mijn dagelijkse taak is om zoekmachines te temmen en websites te laten stralen. Maar als ik niet bezig ben met het onderzoeken van de beste zoekwoorden, ben ik op ontdekkingstocht naar de mooiste en zonnigste vakantiebestemmingen.