Marokko/ Centraal Marokko/ Marrakech/ Rondreizen Marokko
Telegraaf Actie: Excursiereis Marokko
Zie beschrijving - Diversen
 • 04:00
 • 00:20
 • jul , 36°C
Telegraaf Actie: Excursiereis Marokko
Telegraaf Actie: Excursiereis Marokko
Telegraaf Actie: Excursiereis Marokko
Telegraaf Actie: Excursiereis Marokko
Telegraaf Actie: Excursiereis Marokko
 • Marrakech is meer dan een stad, het is een parel gepolijst door de geschiedenis, met een traditie van gastvrijheid die haar gasten al sinds eeuwen met open armen weet te ontvangen. U kunt er heerlijk cultuur snuiven, slenteren en shoppen in...
 • Meer lezen

Telegraaf Actie: Excursiereis Marokko

Marrakech is meer dan een stad, het is een parel gepolijst door de geschiedenis, met een traditie van gastvrijheid die haar gasten al sinds eeuwen met open armen weet te ontvangen. U kunt er heerlijk cultuur snuiven, slenteren en shoppen in de oude binnenstad en super hip & trendy op stap gaan in een van de vele nachtclubs. Marrakech is een stad van contrasten die klaar liggen om ontdekt te worden. Niet alleen de stad, maar ook de omgeving van deze prachtige stad is de moeite waard. Speciaal voor die vakantiegangers die niet perse een rondreis willen ondernemen hebben wij een unieke excursiereis samengesteld.

U verblijft de gehele week in een 3* hotel in de stad Marrakech en kunt gedurende uw verblijf gebruik maken van 3 spannende uitstapjes.

1. Ontdekking van Marrakech:

Dit is een volledige dagexcursie, u vertrekt 's morgens na uw ontbijt voor een kennismaking met de stad Marrakech. In de middag luncht u in een typisch Marokkaans restaurant en u keert terug naar uw hotel aan het einde van de namiddag. Tijdens deze dag bezoekt u oa:

De Koutoubia

Dit Spaans-Moors meesterwerk dateert uit de 12de eeuw en domineert de omgeving. De minaret is bekroond met een lantaarn die versierd is met vier gouden bollen.

De Saädische graftombes

Het mausoleum van de prinsen van de Saädische dynastie die over de stad Marrakech ende rest van Marokko heersten gedurende 125 jaar, werd gebouwd op het einde van de 16de eeuw door Ahmed Doré.

Het Bahia Paleis

Het Bahia Paleis, ook wel het "Paleis van de Schone" genaamd, werd opgetrokken vanaf 1880 door de echte meester van het koninkrijk Sidi Moussa, groot vizier van de sultans Moulay Hassan en Moulay Abd-el-Aziz en vervolgens door zijn zoon. Van de 150 kamers die het paleis telt is enkel de gelijkvloerse verdieping opengesteld voor het publiek.

De kleurrijke soeks

De soeks van Marrakech zijn een monument op zich: 40.000 ambachtslui werken in dit overdekt doolhof van kleurrijke straatjes met karakteristieke geuren. De geur van thuja, cederhout, leder en honderden kruiden parfumeren zodanig de straatjes dat u zich enkel door uw neus zou kunnen laten leiden.

2. Het Kik plateau per 4x4 wheel jeeps:

Na het ontbijt vertrekt u per jeep via de prachtige route van Tizi n'Test. Na de bergengte van Moulay Brahim bereikt u de Val d'Asni met zijn diversiteit aan pittoreske landschappen. Hier begint de piste op een hoogte van 1350 meter vanwaar u het prachtige Kik plateau kan aanschouwen met zijn rijke graan- en olijfbomenteelt. Bezoek aan de Berberdorpen en vervolgens afdaling naar de dam van Lalla Takerkoust. Onderweg kunt u de prachtige aarden constructies bewonderen. Na de lunch heeft u vrije tijd en rijdt u terug naar Marrakech via de Kasbah van Tamslought.

3. Ouarzazate

Na het ontbijt vertrekt u naar Ouarzazate. De eerste halte na 70 km is het gehucht Toufliht, gebouwd in stampaarde tussen twee bergen. Het is een bijzondere plek en heeft zijn typisch Berbers karakter weten te bewaren. Daarna bezoek aan twee gehuchten die verschillen van de eerste, ze zijn namelijk opgetrokken in gele steen op een helling vanwaar men een prachtig zicht heeft op het Atlasgebergte. Bezoek aan de Tizi n'Tichka bergengte voor een adembenemend panoramisch uitzicht (2260 meter hoogte). Daarna verder door naar het dorp Aguelmousse. Bezoek aan de Kasbah Aït Ben Haddou. In deze befaamde Kasbah in gravelsteen werden de films "Laurence of Arabia" en "Un thé au Sahara" gedraaid. Na het middagmaal bezoek aan de Kasbah Taourirt. Terug naar Marrakech halverwege een korte stop. Aankomst in Marrakech rond 19 uur.

Excursiereis is inclusief:
 • Retourvlucht naar Marrakech vanaf Amsterdam met een comfortabele Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines
 • Transfer van de luchthaven naar uw 3-sterren hotel en viceversa
 • Comfortabele bus met airco tijdens de excursies
 • Professionele gids tijdens de excursies
 • Alle overnachtingen in 3-sterrenhotel (u verneemt bij aankomst in welk hotel u zult verblijven)
 • Verzorging op basis van Logies & Ontbijt
Excursiereis is exclusief:
 • Het excursiepakket t.w.v. € 130 p.p. met bovengenoemde 3 excursies (optioneel en te voldoen bij aankomst) voor slechts € 99 p.p. (dit is ruim € 30 korting).
 • Het excursiepakket is inclusief: alle entree & service gelden voor alle bezienswaardigheden/activiteiten en alle 3 lunches (zoals beschreven tijdens de excursies).
 • Drankjes zijn niet inbegrepen.
Extra informatie:

Het is niet mogelijk de excursies separaat te kopen, uitsluitend het hele pakket van deze 3 excursies. Ter plekke zal onze lokale vertegenwoordiger u informeren op welke dagen de excursies zullen plaatsvinden.

Lees hier de disclaimer n.a.v. bovenstaande accommodatie omschrijving.

Vluchtinformatie Marokko

Er wordt 1x per week gevlogen naar Marrakech. U kunt op dit moment alleen vanaf Amsterdam naar deze bestemming vliegen. De vluchten worden uitgevoerd door Transavia.

De vluchtduur naar Marrkech Airport bedraagt ca 4.00 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Marrakech naar:

Marrakech: ca. 15 minuten

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Child discount info