Macedonië/ Meer van Ohrid/ Excursiereizen Macedonië
Excursiereis Macedonië 4*
Logies en ontbijt - Excursiereis
 • 02:30
 • feb , 8°C
Excursiereis Macedonië 4*
Excursiereis Macedonië 4*
Excursiereis Macedonië 4*
Excursiereis Macedonië 4*
Excursiereis Macedonië 4*
 • Unieke manier om Macedonië te ontdekken
 • Excursiepakket nu € 99, - p.p.
 • Nu ook o.b.v. halfpension mogelijk
 • Meer lezen
7.8
Goed40 beoordelingen

Excursiereis Macedonië 4*

Ben je ook nieuwsgierig naar het prachtige, maar relatief onbekende Macedonië? Corendon biedt je de gelegenheid om deze mooie bestemming in 8 dagen te ontdekken. Bij deze reis hebben wij een zeer afwisselend excursiepakket samengesteld die je alle facetten laat zien van Macedonië. Wij beloven je dat je net zo enthousiast zult zijn over deze prachtige bestemming als wij dat zijn!

Excursiereis is inclusief:

 • Retourvlucht naar Ohrid
 • Transfer van luchthaven naar hotel
 • Alle overnachtingen in een 4* hotel (ter plaatse wordt bekend gemaakt welk hotel)
 • Verzorging op basis van logies & ontbijt (tegen een toeslag kun je halfpension bijboeken)

Excursiereis is exclusief:

 • Excursiepakket t.w.v. €135 p.p. met 4 excursies (optioneel en te voldoen bij aankomst) wordt je nu aangeboden voor €99,- p.p.
 • Het excursiepakket is inclusief: alle entrees & service gelden voor alle bezienswaardigheden/activiteiten, gids (Engelstalig), vervoer per comfortabele bus en alle lunches (zoals beschreven tijdens de excursies).
 • Alle drankjes zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:

 • Je hoort ter plaatse in welke accommodatie je zult verblijven.
 • Het is niet mogelijk de excursies separaat te kopen, uitsluitend het hele pakket van deze 4 excursies.
 • Bij een kleinere groep kan de reis ook worden uitgevoerd met een minibus.
 • Om organisatorische redenen kan de volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk.
 • Indien je langer dan 8 dagen boekt is er na 8 dagen geen excursieprogramma meer en is de reis op eigen gelegenheid (overnachtingen blijven wel inbegrepen).
 • Deze Excursiereis is niet geschikt voor mindervalide.

Het Programma;

Dag 1:

Vandaag vertrek je vanaf de luchthaven Schiphol naar Ohrid. Na aankomst op de luchthaven van Ohrid wordt je naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Ohrid - Het Jeruzalem van de Balkan (dag tour, incl. lunch).

Na een goede nachtrust en je ontbijt begint je echte kennismaking met Ohrid. Ohrid is de grootste toeristische trekpleister van Macedonië. Met zijn 365 kerken in de 19e eeuw en meer dan 50 in gebruik zijnde kerken vandaag is het gebouwd aan de oevers van het meer van Ohrid, één van de mooiste plekken die moeder natuur gecreëerd heeft. De regio beschikt over in totaal 20.000 gastenbedden in hotels en bij particulieren thuis. In 1980 zijn de stad en het meer opgenomen op lijst van UNESCO werelderfgoederen. Als een belangrijke christelijke bedevaartplaats, werd Ohrid een plaats waar nieuwe stijlen van frescoschilderingen zijn ontstaan (getuige de aanwezigheid van de eerste Renaissance elementen in 1295), zeldzame iconostases te vinden zijn (St. Naum Klooster) en zich een speciale vorm van heilige architectuur ontwikkelde (St. Clemens, St. Sofia, St. John van Kaneo).

De excursie begint bij de bovenste poort, op de heuvel (de enige poort tot de oude stad die nog functioneert) alwaar men een goed overzicht heeft over de citadel. Voor de poort worden de gasten vermaakt met een korte kunstvoorstelling. Een paar leden van het professionele Ohrid Theater probeert hiermee de oudheid en de middeleeuwen te laten herleven. Daarna ga je verder naar het complex van de Heilige Moeder en wandel je langs de kerk van de Heilige Moeder van God Perivlepta (13e eeuw), de kerk van St Constantijn en Helena (15e eeuw), heb je de mogelijkheid om de beroemde iconengalerij te bezoeken (bekend om zijn bijzondere voorbeelden van de Byzantijnse manier van het maken van iconen in Macedonië). De tour gaat verder naar het antieke theater (4e - 22e eeuw voor Chr.), waar men wordt herinnerd aan de tijd van Philip II, de vader van Alexander de Grote. De volgende stop is het Samuil fort, boven op de heuvel, alwaar men vanaf de historische muren van het fort een fantastisch uitzicht heeft over het meer van Ohrid en diens gehele Rivièra. Vanaf de historische muren van het fort, gaat de tour verder naar Plaosnik, een plaats waar vele beschavingen in de loop van de geschiedenis hun sporen hebben achtergelaten. Hier bezoeken we het graf van St. Clemens en de recentelijk gereconstrueerde kerk van St. Pantaleon (gebouwd in de 9e eeuw). Vervolgens rijden we langs de vroeg christelijke basiliek (4e - 5e eeuw) met de adembenemende mozaïeken. De tour volgt naar de kerk van St. Clemens (13e eeuw), een van de herkenningspunten van Ohrid. Dit is een uitzonderlijke locatie, boven op een rots, met uitzicht over het meer, dichtbij het vissersplaatsje Kaneo. Van hier volgt de tour naar het lager gelegen deel van de oude stad, waar we een stop maken om wat uit te rusten en een lunch hebben in een traditioneel restaurant (ongeveer 1,5 uur).

Na de lunch, gaat onze tocht verder naar de kathedraal van St Sofia (Heilige Wijsheid, 11e eeuw), de voormalige zetel van de patriarch en het belangrijkste geestelijk centrum van de Macedonisch Orthodoxe kerk. Daarna vervolgt de tour zich naar het archeologische museum, ofwel het familiehuis van Robevci, waar volkenkundige tentoonstellingen en voorwerpen uit het verleden worden getoond, zoals een beeld van de godin Isis en een beroemd doodsmasker.

Tot slot bereiken we de het stadscentrum en de haven. Naast de twee imposante standbeelden (St. Cyril en Methodius - de eerste Slavische missionarissen en St. Clemens - de beschermheilige van Ohrid), worden we vertrouwd gemaakt met de vele cafés, restaurants, wisselkantoren, banken, supermarktjes, apotheken, boetiekjes, werkplaatsen en ateliers, terwijl we door het voetgangersgebied (de oude bazaar) wandelen. Het eindpunt van de tour is een bezoek aan de oudste boom van de Balkan - de zo genaamde "Ohrid Cinar" (oosterse plataan). Na een dag vol indrukken brengen wij je terug naar je hotel. Aankomst in het hotel om ca. 18:00 uur.

Dag 3: Bitola - De Stad van de consuls (dagtour, incl. lunch).

De historische naam van Bitola is 'Monastir' ofwel 'klooster'. De stad heeft een lange historie, die reeds begint in de oudheid. Hiervan getuigen vandaag de dag nog de ruïnes van de stad Heraclea Lyncetis, een stad die was gelegen aan de belangrijke romeinse weg Via Egnatia. In de loop van de eeuwen is de stad altijd een belangrijk handelscentrum geweest. Gedurende de lange periode van het Ottomaanse Rijk, werd de stad een belangrijk administratief en diplomatiek centrum met vele Europese consulaten. Bitola kende haar hoogtepunt aan het eind van de 19e eeuw. Tegenwoordig is het een belangrijke stad (100.000 inwoners) in het zuidwesten van Macedonië.

De excursie begint na het ontbijt om ca. 09:00 uur. De trip naar Bitola duurt ca 2 uur. De weg voert door een fantastisch pittoresk landschap richting te top van de berg. Op de top wordt een korte stop gemaakt, vanwaar je een adembenemend uitzicht heeft over het meer van Ohrid (genoteerd op de lijst van werelderfgoederen van de UNESCO), de berg Galicica (nationaal park) en het meer van Prespa (een ecologische pan-Eurpoese regio, die verdeeld is over drie landen). Na de aankomst in Bitola, zullen we eerst de antieke stad Heraclea Lyncestis bezoeken. Hier heb je de unieke mogelijkheid om kennis te maken met de mooiste mozaïeken in dit deel van de wereld. Ook ziet men het antieke theater, vele romeinse beelden, een oude christelijke basiliek, etc. Daarna lopen we naar het centrum van Bitola, waar we het nationale museum bezoeken, met een schitterende archeologische tentoonstelling. In dit museum is ook een speciale kamer geweid aan Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938), de vader van het moderne Turkije (zijn familie is van Macedonische origine).

Lunch wordt geserveerd in een traditioneel Macedonisch restaurant en zal ongeveer 1 uur duren. De tour gaat verder naar het centrum van Bitola. De beroemde wandelstraat "Sirok Sokak" (brede straat) voert ons terug naar de tijd dat de stad nog onder bestuur van het Ottomaanse Rijk stond. Van de vele bezienswaardigheden is er een aantal dat een speciale aandacht verdient, te weten de Turkse bazaar, de Isak Pasha moskee, de Yeni moskee, de St. Dimitija kerk en de katholieke kerk. In de regio Prespa bezoeken we de "nationale kleding" museum en we maken een stop in de buurt van het dorpje Stenje voor het maken van foto's van pelikanen. Daarna gaat de reis door de regio Galicica. Ook hier zullen er fotomomenten zijn. Aan het einde van de middag brengen wij je terug naar je hotel. Aankomst in het hotel om ca. 18:00 uur.

Dag 4:

Deze dag is ter vrije besteding.

Dag 5: St. Naum Klooster (dagtour, incl. lunch).

Het st. Naum Klooster is zonder twijfel een wonderbaarlijke plaats. Dit klooster is perfect gelegen in het beschermde gebied van het nationale park Galicica en gelegen aan de bron van de rivier de Crni Drim (die uiteindelijk bij Struga in het meer van Ohrid uitmondt ). Het kristalheldere water ziet er uit als een spiegel en weerspiegelt zowel de vegetatie aan de oevers als de hoge toppen van de schitterende bergen in de verte. Het klooster is gebouwd op een rotsachtige heuvel, boven het meer en is een van de mooiste pelgrimsoorden van de Macedonië. Aan het eind van de 9e eeuw heeft St. Naum in deze mooie wildernis zelf de locatie gekozen, om zijn fantastische missie voort te zetten, namelijk licht brengen aan de lokale bevolking in de Middeleeuwen. Hij werd beschouwd als een genezer en een wonderdokter en is afgebeeld op verschillende fresco's in de grafkapel. De kerk zelf is opgedragen aan de heilige aartsengelen Michael en Gabriel. En binnen de kerk is een unieke iconostase in barok stijl te zien, alsmede fresco's met geschilderde folklore uit het eind van de 18e eeuw.

Het is een hele dagtocht met de boot (of per bus(mocht het weer het niet toelaten). Vertrek vanaf het hotel is na het ontbijt om 09:30 naar de haven van Ohrid. De boottocht start om 10:00 uur en duurt ongeveer 2 uur over het rustige water langs de zuidelijke kust van het meer. Gedurende de trip kun je genieten van het uitzicht over Ohrid, de stads Rivièra, het zomerhuis van president Tito (Josip Broz Tito 1892-1980), de Bay of Bones (museum op het water en een archeologische site) en de unieke kerk van de Heilige moeder Zaumska (13e eeuw). Gedurende de trip maken we een stop van een halfuur bij de Bay of Bones om deze schitterende archeologische onderwater attractie te ontdekken. Deze baai is pas recentelijk geopend voor het publiek. Het is een splinternieuwe tentoonstelling en reconstructie van paalwoningen uit de 12e tot 7e eeuw voor Christus. Dit complex herinnert ook aan een romeinse militaire check point uit de 2e eeuw voor Chr.

Aankomst in St. Naum Klooster. Ons wandelpad (van zowel de parkeerplaats als de haven) leidt ons naar het houten standbeeld van St. Naum, bij de hoofdingang op het klif, waaromheen de vele kleurrijke pauwen de gasten verwelkomen. In het klooster betreden we in kleine groepjes de schitterende kerk van de aartsengelen Michael en Gabriel (9e eeuw). Naast verhalen en legendes over de wonderbaarlijke giften van St. Naum, zal je gids je laten beleven hoe echte gelovigen St. Naums hart kunnen horen kloppen bij zijn tombe in het graf van de kapel. De grens tussen Macedonië en Albanië ligt op slechts 400 meter afstand. Het kleine dorpje Pogradec aan de Albanese kant van is goed te zien vanaf het klooster. Het middageten, een traditionele lunch, wordt geserveerd in een buiten restaurant, gelegen op het schitterende Ostrovo (hetgeen eiland betekent in het Arabisch). Dit is ook de plek waar men meer te weten kan komen over de beroemde Parel van Ohrid: een lid van een lokale familie, die het geheim van de productie van de parels uit afgunst meer dan 100 jaar geheim hield, zal praten over de fantastische kwaliteit en het speciale productieproces.

In het programma is er ook 1 tot 2 uur vrije tijd aanwezig, waarin je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen aan het mooie zandstrand, souvenirs en parels kunt kopen, water kunt drinken uit de heilzame bron van St. Petka of kunt genieten van een boottochtje met de roeiboot naar de bron met een gids/roeier. Aankomst in het hotel met de bus ca. 17:00 en met de boot om ca 18:00 uur.

Dag 6: Skopje (dagtour incl. lunch).

Vandaag nemen wij je mee naar Skopje. De hoofdstad Skopje is meteen de grootste stad van de Republiek Macedonië en telt ongeveer 800.000 inwoners. Skopje is zonder twijfel het grootste politieke, culturele, economische en academische centrum in het land. De eerste geschreven documenten (uit de romeinse tijd), beschrijven een stedelijke unie op deze plek, aan de overs van de rivier de Vadar, en had de naam Skupi. Het is een stad met een rijk en turbulent verleden, waarbij het Skopje is gelukt om twee maal als een Phoenix uit de as te herrijzen, na de vernietigende aardbevingen in 518 en 1963. In de laatste 50 jaar heeft Skopje veel vooruitgang geboekt, met een periode van groeiende industrieën, zoals de metaal, chemie, textiel, leer en drukkerijen. De snelle industrialisatie van Skopje is met succes aangevuld door de ontwikkeling van handel, verkeer, banken, cultuur en sport. En ten slotte heeft Skopje zich in de laatste 20 jaar bewezen een van de meest gedreven stedelijke gebieden van de Balkan te zijn.

Skopje, en daarbij speciaal het centrum van de stad, heeft een schat aan interessante monumenten die speciale aandacht verdienen, zoals het oude spoorweg station (als herinnering aan de aardbeving van 1963), het archeologische museum, het gedenkhuis van Moeder Theresa (Agnes Gonxha Bojaxhiu, winnaar van de Nobelpijs voor de vrede in 1979, geboren in Skopje in 1910), het Macedoniaplein met zijn vele monumenten, de stenen brug, het Holocaust museum, de oude bazaar, de St. Spas kerk met de indrukwekkende iconistase uitgesneden in hout (19e eeuw), de Daut Pasha hamam (waar een kunstgalerij van is gemaakt met een van de mooiste voorbeelden van de stedelijke Ottomaanse architectuur op de Balkan), Kapan An (een han uit de 15e eeuw), de Mustafa Pasha moskee (15e eeuw), etc. Het millenium kruis, dat geplaatst is op de berg Vodno kijkt uit over de stad en wordt beschouwd als grootste kruis van de wereld, samen met het kruis in San Lorenzo de El Escorial (centraal Spanje).

Tour van een hele dag: Vertrek vanuit het hotel : na het ontbijt om 08:00 uur. Onderweg naar Skopje zullen we een korte stop maken op de bergpas Straza. Aankomst in Skopje rond 12:00. Je begint met een bezoek aan het Nationaal Museum van de Macedonische strijd voor vrijheid. In de middag zul je naar het centrum gaan, waar de tour start bij het museum van hedendaagse kunst, gelegen op de heuvel bij het fort van Skopje, de Kale. De tour eindigt bij het oude spoorwegstation (een wandeling van 2-3 uur). We zullen het Kale fort bezoeken en de tocht vervolgen naar de oude bazaar. Verder komen we langs de Mustafa Pasha moskee, de St. Spas kerk, de stenen brug, het Holocaust museum, het centrale plein, het gedenkhuis van Moeder Theresa en het Skopje City museum. Na een halfuur vrije tijd zul je rond 17:00 de stad helaas weer moeten verlaten richting Ohrid. Onderweg is er nog een korte stop. Aankomst bij het hotel is rond 20:00 uur.

Dag 7:

Deze dag is ter vrije besteding.

Dag 8:

Vandaag is alweer de laatste dag van het excursiepakket. Je vliegt terug naar Amsterdam of kunt op eigen gelegenheid Macedonië verder verkennen.

Lees hier de disclaimer n.a.v. bovenstaande accommodatie omschrijving.

De beoordelingen zijn door onze klanten geschreven na hun verblijf in Excursiereis Macedonië 4*

Bij accommodaties die meer dan 30 beoordelingen hebben, worden beoordelingen die ouder zijn dan 14 maanden verwijderd.

Totale score

7.8 Goed

Gebaseerd op:
40 beoordelingen

Scoreverdeling
 • Algemene indruk 8.1
 • Ligging 7.9
 • Service 8.0
 • Prijs/kwaliteit 8.2
 • Eten 7.1
 • Kamers 7.6
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 6.8
Ervaringen van onze klanten
Filter ervaringen
Sorteren op
Heeg, Nederland
8.3
Over Excursiereizen Macedonië:

uitstekend voor een weekje weg. Excursies op zich wel goed maar een aantal mooie zaken zitten helaas niet in het programma maar wel de moeite waard zouden zijn tegen zeer lage extra kosten, bv. 4 x 50 ct.

Over Excursiereis Macedonië 4*:

prima hotel op loopafstand van Ohrid, als je goed kunt lopen, het eten, ontbijt inclusief was goed en ruim voldoende, het dinner was goed en goedkoop. Kamer, bedden etc. prima.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 9
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 8
Helenaveen, Nederland
7.8
Over Excursiereizen Macedonië:

Goede en goedkope vakantie-bestemming. Vriendelijke mensen. Wat tegenvalt is het geschuif met de vliegtijden door Corendon. Zowel de heenreis als de terugreis van en naar huis is lastig te plannen.

Over Excursiereis Macedonië 4*:

Goed hotel, de indruk was wel dat de passagiers van Corendon op de tweede of zelfs derde plaats komen, als er een plaatselijke iets in het hotel gevierd of geboekt wordt. Dit was het geval op zondagavond en maandagmorgen (congres en bruiloft)

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 7
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 8
Woerden, Nederland
7.5
Over Excursiereizen Macedonië:

Prachtige omgeving qua natuur. Ochrid is een heel leuke plaats om te bezoeken en rond te wandelen. Mooie excursies gemaakt, veel gezien. Het meer is prachtig en schoon. Helaas wordt er weinig aandacht besteed aan een schone en nette omgeving: veel afval langs de wegen en in de natuur. Ook net buiten de directe omgeving van het hotel ligt erg veel vuil, ook op het strandje en de weg er naar toe. Dit wordt niet opgeruimd, wordt waarschijnlijk niet eens gezien door het personeel. Leefomstandigheden zijn nu eenmaal niet vergelijkbaar met Nederland. Waarschijnlijk vanwege het tijdstip, maar er kon niet meer op het strand gezeten worden, de stoelen en ligbedden waren al weggehaald en de strandbar was gesloten. Ochrid zelf is netjes en wordt goed bijgehouden. Reisleiding krijgt een 5 tot 6, dit betreft de hostess. De begeleidingen de excursies was de eerste twee dagen matig, daarna prima. We hebben 5 excursies gemaakt.

Over Excursiereis Macedonië 4*:

Hotel Sileks ligt erg mooi, 5 km buiten Ochrid. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Schoonmaak van kamer en badkamer zou beter mogen, niet heel veel van gemerkt. Het zwembad is schoon en mooi en ligt erg mooi met veel prachtig bloeiende planten en voldoende ligbedden, stoelen en parasols. Het buffet was voldoende maar niet heel gevarieerd, soms niet warm genoeg. Smaak was wel goed. Prijs-kwaliteitverhouding is goed.

 • Algemene indruk 7
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 7
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 8
Gilze, Nederland
6.5
Over Excursiereizen Macedonië:

het is jammer dat door de aankomsttijd en de voorlichtingsochtend op dag 1 geen excursie meer kon worden gedaan. Bied ook de mogelijkheid om op dag 1 de excursie op een later tijdstip te laten beginnen, zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van alle excursies (Voorbeeld voorlichting start om 1000u, excursie om 0800u al vertrokken, er zijn echter ook excursies die om 1100u beginnen). Hostesses Fibola tours zijn de hele dag beschikbaar tot 2100. Jammer dat een van de gidsen te weinig rekening hield met de wat oudere en langzame mensen in het gezelschap. Ik heb haar daar diverse keren op gewezen.

Over Excursiereis Macedonië 4*:

Metropol is een keurig en net hotel, jammer dat het zwembad op grotere afstand lag in het hotel complex. Jammer dat beide zwembaden alleen over een ondiep gedeelte beschikten, max 60 cm diep. Het ontbijt was goed verzorgd, m.u.v. het brood bij het ontbijt dat slap en uitgedroogd was (oud brood). JAMMER. In de restaurants in Ohrid werd wel vers brood geserveerd. Het is dus wel beschikbaar. Het a la carte restaurant was aan de andere kant uitstekend met een zeer uitgebreide kaart en niet duur.

 • Algemene indruk 7
 • Ligging 7
 • Service 5
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 6
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 3
Ravenstein, Nederland
9.7
Over Excursiereizen Macedonië:

het was wennen aan de hygiene in Macedonie. Zowel op de heenreis als de terugreis ('s nachts) flinke vertraging gehad. Is vervelend.

Over Excursiereis Macedonië 4*:

Prima accomodatie met vriendelijke en behulpzame mensen. Jammer dat er niet bij verteld wordt dat de accomodatie op de laatste dag maar tot 12 uur beschikbaar is. Dat gold ook voor het avondeten. Nu moest er onverwachts bij betaald worden, omdat we 's avonds laat pas terug gingen. En dan hadden we meteen bij kunnen boeken (er was namelijk ook een congres in het hotel). Nu was het afwachten allemaal en dat bracht onzekerheden met zich mee. Weten is fijn!!!!

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 10
 • Service 10
 • Prijs/kwaliteit 10
 • Eten 10
 • Kamers 10
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 8
Rotterdam, Nederland
9.0
Over Excursiereizen Macedonië:

Prachtig land. Vriendelijke mensen. leuke plaats. mooi meer.

Over Excursiereis Macedonië 4*:

Hotel Excursiereis 4 + Goed hotel. Geweldige excursies. Onze complimenten aan de gids Peppie

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 9
 • Service 9
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 9
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 7
Almelo, Nederland
6.8
Over Excursiereizen Macedonië:

Excursies waren niet super goed geregeld. Vrijdagmiddag aangekomen bij ons verrassingshotel via de excursiereis Macedonië 4* die we hadden geboekt. Bij aankomst in het hotel hadden we nog niks gehoord over de excursies terwijl het een excursiereis is. We vonden het vreemd gaan, we gingen er vanuit dat we zaterdag al excursie hadden omdat we excursiereis hadden geboekt..maar moest dus zelf achteraan en vragen en inplannen en hebben dat direct gedaan anders hadden we niks. Ohrid vonden we erg mooi. Skopje is lang in de bus en naar St. Naum is met een veel te grote groep op de boot (niet iedereen had een zitplek).

Over Excursiereis Macedonië 4*:

Het hotel (Hotel Drim waar we terecht zijn gekomen), was goed, maar op sommige punten aan vernieuwing toe op de kamers (de airco werkte niet optimaal en vloerbedekking kapot/smerig). Ontbijt was goed geregeld (voldoende keus). Wel veel bruiloften waardoor soms overlast was met muziek.

 • Algemene indruk 7
 • Ligging 7
 • Service 7
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 7
 • Kamers 6
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 4
Hengelo, Nederland
8.8
Over Excursiereizen Macedonië:

We zaten aan de boulevard van OHRID, dicht bij het centrum ( echt super ). Wij hebben excursies via FIBULA gehad en deze mensen waren echt super in alles. Elke dag een andere restaurant geprobeerd en de beste waren TINO en CUBA LIBRE. SUPER VAKANTIE !!!!!!

Over Excursiereis Macedonië 4*:

De hotel die wij kregen ( LEBED ) was iets minder qua schone kamer en balkon bijv. na melden werd dit direct schoongemaakt en beter bij gehouden (bij ons tenminste). Ook bij ontbijt kregen we elke ochtend weer iets anders erbij. De mensen die in het hotel werkten waren echt super vriendelijk en behulpzaam zelfs de eigenaar van het hotel.

 • Algemene indruk 10
 • Ligging 10
 • Service 10
 • Prijs/kwaliteit 10
 • Eten 8
 • Kamers 5
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 7
Warnsveld, Nederland
7.8
Over Excursiereizen Macedonië:

Macedonië een prachtig vakantieland, met veel schoonheden, alleen jammer dat de mensen het zelf nog niet hebben ontdekt in de steden alles schoon en netjes. Maar in de bermen en in de natuur lijkt het op veel plaatsen een vuilnisbelt. Kun je hier doorheen kijken dan is ook de natuur prachtig.

Over Excursiereis Macedonië 4*:

Macedonië 4* excursiereis (verblijf Laki hotel en spa) was prima vriendelijk personeel, met als nadeel dat er maar weinig mensen zijn die de Engelse taal spreken laat staan begrijpen. Het eten was goed maar eentonig, wat wij bijvoorbeeld misten was een apparaat om een geroosterde boterham te maken. Ook de keuzes tijdens ontbijt erg eentonig veel gebakken ei en weinig zoetigheid. Lunch en avond eten dito. De kamers en het sanitair netjes en schoon. ook buitenzwembad prima verzorgd

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 9
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 6
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 10
Den Haag, Nederland
8.0
Over Excursiereizen Macedonië:

Leuke bestemming na de excursies heb je het wel gezien daar als je geen strand mens bent. Maar goed vermaakt daar

Over Excursiereis Macedonië 4*:

Drim is een goed hotel. In de maand augustus veel bruiloften dit geeft soms overlast.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 8
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 8

Vluchtinformatie Macedonië

Er wordt 2x per week gevlogen naar deze bestemming. U kunt op dit moment alleen vanaf Amsterdam naar deze bestemming vliegen. De vluchten worden uitgevoerd met een moderne Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines.

De vluchtduur naar Ohrid St. Paul The Apostle Airport bedraagt ca 2.30 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Ohrid naar:

Ohrid: ca. 15 minuten
Struga: ca. 10 minuten
Pestani: ca. 20 minuten

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Child discount info