Jordanië/ Aqaba
Rondreis Jewels of Jordan 3*
Logies en ontbijt - Diversen
 • 04:50
 • 00:25
 • feb , 21°C
 • Unieke 8-daagse rondreis door Jordanië
 • Bezoek o.a. de Dode Zee, Petra en Wadi Rum
 • Officiële Nederlandse gids
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Meer lezen

Rondreis Jewels of Jordan 3*

Wilt u Jordanië echt leren kennen? Maak dan een indrukwekkende rondreis door Jordanië. Met een rondreis Jordanië leert u het land het beste kennen en u zult een onvergetelijke ervaring op doen. Jordanië is een land met een indrukwekkend verleden. Nergens anders heeft de geschiedenis zoveel sporen achtergelaten als in Jordanië, zoals oude ruïnesteden en imposante paleizen. Kies voor een rondreis Jordanië en laat u verbazen!

U bezoekt o.a.: Aqaba – Wadi Rum – De Dode Zee – Petra – de Grieks-Romeinse stad Jerash – de hoofdstad Amman.

Rondreis is inclusief:

 • Retourvlucht met Corendon Dutch Airlines naar Aqaba.
 • Transfers van en naar de luchthaven.
 • 7 nachten in 3-sterren hotels. Ter plaatse hoort u in welke hotels u overnacht.
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt.
 • Diner in Wadi Rum op dag 5
 • Alle transfers in bussen met airconditioning.
 • Mineraalwater in alle voertuigen.
 • Begeleiding van een officiële gids (Nederlandstalig).

Rondreis is exclusief:

 • Diners: € 80, - p.p. (ter plekke te betalen). Diners worden verzorgd in de hotels waar u overnacht.
 • Fooien: € 4, - p.p.p.d. (ter plekke te betalen).
 • Entreegelden: € 110, - p.p. (ter plekke te betalen).
 • Eventuele facultatieve excursies.

Extra informatie:

De volgorde en route van het programma zoals beschreven kan ook om organisatorische redenen aangepast worden. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk. Minimum aantal deelnemers: 30. Peildatum 14 dagen voor vertrek. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Comfort en de luxe in Jordanië verschilt van wat wij in Europa gewend zijn.

Dag tot dag programma

Dag 1:

Vandaag begint uw ontdekkingsreis door Jordanië. Na uw vlucht komt u aan op de luchthaven van Aqaba, waar de reisleiding u opwacht en u naar uw accommodatie brengt.

Dag 2 Aqaba-Wadi Araba-Dode Zee-Amman:

Na het ontbijt rijden we via het rivierdal Wadi Araba naar de beroemde Dode Zee. De Dode Zee ligt ca. 400 meter onder de zeespiegel en is het laagste punt op aarde. Bovendien is het zeewater tien keer zouter dan gewoon zeewater. De mineralen en zouten in het water en de modder hebben een heilzame werking en bieden naar verluidt verlichting bij huidaandoeningen. Volgens de Hebreeuwse Bijbel ligt vlakbij de Dode Zee de ‘vijfstad’ Sodom, Gomorra, Adama, Zeboïm en Bela, die verwoest zouden zijn door God. Bij de Dode Zee heeft u voldoende vrije tijd om heerlijk tot rust te komen voordat u vertrekt naar Amman voor de overnachting.

Dag 3 Amman-Jerash-Amman:

Na een goede nachtrust en uw ontbijt bezoeken we Jerash, ook wel ‘de juweel van het noorden’ genoemd. Jerash, of Gerasa, is een goed bewaarde Grieks-Romeinse stad waar u een goed beeld krijgt van de Romeinse beschaving. Vervolgens gaat u naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Hier bekijken we u een prachtige verzameling van historische monumenten, waarvan enkelen zelfs stammen uit de steentijd. We bezoeken onder andere het Umayyad-Paleis, de Tempel van Hercules, een Byzantijnse Kerk, een Romeins amfitheater en verschillende moskeeën, waaronder de Koning Abdullah Moskee met schitterende blauwe koepel; die gebouwd is ter herinnering aan de grootvader van Koning Hoessein. In de moskee bevindt zich het Islamitische Museum, met een collectie aan aardewerk en foto’s van Koning Abdullah I. Vervolgens keren we terug naar uw hotel in Amman voor de overnachting.

Dag 4 Amman-Madaba-Neboberg-Kerak-Petra:

Vandaag nemen wij u mee naar de schilderachtige stad Madaba en de Neboberg. Madaba beschikt over vele beroemde mozaïeken, waaronder de oudste kaart van het Heilige Land die afgebeeld is op de vloer van de St. George kathedraal. Vlakbij Madaba doemt de Neboberg op, wat volgens de Bijbel de plaats is waar Mozes uitkeek op het beloofde land, nadat hij zijn volk veertig jaar lang door de wildernis had geleid. Via de Wadi Al Mujeb komen we aan in de ommuurde stad Kerak, een enorme kruisvaardersstaat die dramatisch gebouwd is op een steil plateau boven de zeespiegel. Het kasteel bestaat uit enorme stenen en is vier verdiepingen hoog. Binnen het fort vindt u een wirwar aan galerijen, stallen, hallen, torens en geheime doorgangen. Na het bezoek aan Kerak rijden we door naar Petra voor de overnachting.

Dag 5 Petra-Wadi Rum:

Na een heerlijk ontbijt brengen we een bezoek aan de ‘Roze Stad’ Petra, de meest indrukwekkende archeologische vindplaats van Jordanië. Deze legendarische stad is grotendeels uit roze, gele en dieprode rotswanden gehouwen en bestaat uit honderden bouwwerken, waaronder grootse tempels, gedetailleerde koninklijke graven, een Romeins theater, grote en kleine huizen en grafkamers. Een enorme kloof van ca. 1,5 kilometer lang (op z'n smalst ca. 2 meter breed) met rotswanden van ca. 200 meter hoog vormt de toegangspoort van deze verborgen stad. In 2007 is de roze stad Petra uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Daarna gaat u naar een bedoeïnenkamp in de Wadi Rum woestijn, waar u blijft logeren en kunt proeven van traditionele lekkernijen (diner inbegrepen).

Dag 6 Wadi Rum-Aqaba:

Na het ontbijt kunt u een facultatieve excursie maken in de Wadi Rum woestijn. Met een 4x4 jeep rijdt u door de woestijn om de adembenemende schoonheid van de talloze valleien en goudgele zandduinen te bewonderen. Wadi Rum staat ook bekend als de ‘Maanvallei’, wegens zijn buitenaards aandoende omgeving met grillige zandstenen en granieten rotsen. Op deze bijzondere plek is in de jaren ’60 een groot deel van de film ‘Lawrence of Arabia’ opgenomen. Na de excursie keren we terug naar Aqaba voor de overnachting.

Dag 7 Aqaba:

Vandaag heeft u een vrije dag om lekker te ontspannen in de badplaats Aqaba. Deze gezellige plaats ligt aan de Golf van Akaba en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke zonvakantie: prachtige zandstranden, een intens blauwe zee en wiegende palmbomen. Onder de zeespiegel treft u een levendige onderwaterwereld met kleurrijke vissen en oogverblindend mooie koraalriffen. De overnachting is in Aqaba.

Dag 8:

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Aqaba voor uw terugvlucht naar huis.

LET OP: In het voor/naseizoen en eventueel tijdens de winter periode (1 november t/m +/- 31 maart) kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud, bezetting of weersomstandigheden. Zo zijn veelal de buitenfaciliteiten niet beschikbaar, de buitenzwembaden buiten gebruik en geen of beperkte animatie aanwezig. Ook kan het voorkomen dat een accommodatieverschaffer vergoeding kan vragen voor bepaalde faciliteiten of diensten en dat de verzorging iets beperkter kan zijn. Het kan voorkomen dat een deel van het accommodatie complex tijdelijk niet in gebruik is vanwege onderhoud of lage bezetting.

Vluchtinformatie Jordanië

Er wordt 1x per week gevlogen naar Aqaba Airport. U kunt op dit moment alleen vanaf Amsterdam naar deze bestemming vliegen. De vluchten worden uitgevoerd met een moderne Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines.

De vluchtduur naar Aqaba Airport bedraagt ca 4.50 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Aqaba Airport naar:

Aqaba: ca. 20 minuten

Tala Bay: ca. 30 minuten

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Child discount info