Welke maand vlieg je het goedkoopst naar Curaçao?

Droom jij ervan om naar het prachtige Caribische eiland Curaçao te vliegen? Wij geven je geen ongelijk. De witte zandstranden, het azuurblauwe water en de levendige cultuur maken het echt een droombestemming. Maar laten we eerlijk zijn, reizen kan behoorlijk prijzig zijn. Daarom geven wij je een paar tips over de goedkoopste maand om naar Curaçao te vliegen. Ja, je leest het goed – goedkoop!

Vermijd drukke vakantieperiodes

De maand waarin je vliegt, heeft grote invloed op de prijs van je vliegticket. Gelukkig heeft Curaçao het hele jaar rond (bijna) altijd mooi weer. Daar hoef je dus alvast geen rekening mee te houden. Ben je op zoek naar de meest betaalbare opties, vermijd dan de drukke vakantieperiodes.

Op een rustige periode heb je het strand heerlijk voor jezelf

Tijdens Kerstmis, Oud en Nieuw, Pasen en andere populaire feestdagen gaan de prijzen namelijk omhoog. Maar niet getreurd! Er zijn nog genoeg maanden over waarin je kunt genieten van het prachtige Curaçao zonder je bankrekening te hoeven leegplunderen.

Welke maand vlieg je het goedkoopst naar Curaçao?

Wanneer je flexibel bent qua reisdata, dan raden wij je aan om de maanden oktober en november in de gaten te houden. Gedurende deze periode is het laagseizoen op het eiland, wat betekent dat de prijzen van vliegtickets vaak lager zijn dan tijdens de rest van het jaar. Een andere goede optie is om te zoeken naar vluchten in mei en juni. Tijdens deze twee maanden vind je regelmatig interessante aanbiedingen. Het moment van boeken is ook essentieel om een goedkope vakantie te bemachtigen. Boek je vakantie dus ruim van tevoren

Liever alleen vliegtickets boeken in plaats van een pakketreis? Ook dan moet je goed kijken naar de datum die je wilt vertrekken. Een aantal dagen eerder of later kan namelijk best wat geld schelen.

Tips voor een goedkoop verblijf op Curaçao

Nu je weet wanneer je naar Curaçao gaat, is het tijd om je reis verder te plannen. Besparen op je vliegticket is een goede start, maar vaak is een pakketreis simpelweg goedkoper. Houd bijvoorbeeld onze aantrekkelijke vroegboekkortingen en last minute aanbiedingen in de gaten. Zo weet je zeker of je de juiste keuze maakt.

Daarnaast kun je het ook ter plaatse relatief goedkoop houden door voor lokale restaurants of eettentjes langs de weg te kiezen in plaats van uit eten te gaan op toeristische plekken. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens leuk!

Goedkoop eten bij lokale restaurants

Tenslotte zijn er altijd wel bezienswaardigheden en activiteiten die gratis of tegen een lage prijs toegankelijk zijn. Zo zijn een aantal stranden gratis toegankelijk (waaronder Playa Grandi, waar je prachtige schildpadden kunt spotten), kun je nationale parken verkennen, de authentieke wijk Otrobanda bezoeken en zwemmen in de natuurlijke zwembaden.

Schildpadden spotten op Playa Grandi

Dus, droom je van een reis naar Curaçao, kies dan verstandig je reismaand, hou de prijzen in de gaten, en wees flexibel met je reisplannen. Voordat je het weet, geniet jij relatief goedkoop van de zon, de stranden en de levendige cultuur van dit prachtige Caribische eiland.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot