Klein Curaçao

Ga je binnenkort op vakantie naar Curaçao? Dan ben je zeker bekend met de strandjes van Jan Thiel Baai. Maar wist je dat het witste én langste strand van Curaçao niet op Curaçao zelf ligt, maar slechts op 1,5 uur afstand? Pak snel je to do list erbij, want Klein Curaçao mag je niet missen! Met de kraakheldere zee, het parelwitte strand en de kleurrijke onderwaterwereld is dit onbewoonde eilandje zeker de moeite waar om te bezoeken!

Dagtrip vanuit Curaçao

Dit prachteiland ligt ongeveer 13 km ten zuiden van Curaçao en is binnen 1,5 uur te bereiken. Omdat Klein Curaçao zeer populair is onder toeristen zijn er vele organisaties die dagtripjes organiseren in verschillende varianten; je kunt er namelijk heen per luxe motorboot, catamaran, powerboat of middels een privé boottocht. Alleen al de boottocht naar het paradijsje is onvergetelijk vanwege de groepjes dolfijnen die naast de boot meezwemmen en de stralende zon over de azuurblauwe zee. Oh, de vakantiekriebels beginnen nu echt te komen!

Bron: Peter van der Linde

Met een oppervlakte van 2 vierkante kilometer kun je in ongeveer een uurtje het hele eiland bewandelen. Naast het prachtige strand waar je lekker kunt genieten van de zon en palmbomen, zijn er nog meer activiteiten die je kunt doen. Zo kun je snorkelen in de tropische en kleurrijke onderwaterwereld waar je grote kans hebt om zelfs zeeschildpadden te spotten. Je leest het goed; zeeschildpadden! Hoe gaaf is dat?

Neem wel je eigen flippers mee, want die kan je helaas niet huren op het eiland. Snorkels en duikbrillen worden wel aangeboden bij het het strandhuis.

Snorkel Klein Curaçao

Nadat je lekker heb gesnorkeld, kan je het scheepswrak van het gestrande zeeschip bezoeken. Dit zeeschip is tientallen jaren geleden gestrand. Doordat het eiland zo klein en plat is, werd het te laat door de kapitein opgemerkt om nog van richting te veranderen. Dit overkwam vele kapiteinen waardoor er in 1850 een vuurtoren is gebouwd die nu een monumentale ruïne is waar je perfecte foto’s kan maken. Als je de vuurtoren wilt bezoeken, is het handig om je slippers of schoenen aan te trekken, omdat de vloer op sommige plekken niet meer intact is. Plan je wandelingetje naar het schip en vuurtoren in de ochtend, want je loopt vol in de zon.

Vuurtoren Klein Curaçao

Excursie boeken

Het wordt aangeraden om je dagtrip naar het prachteiland vooraf te reserveren. Dit kun je bij de reservering direct als excursie bijboeken of ter plaatse bij de reisleiding regelen. Wees er wel snel bij, want vooral in het zomerseizoen zijn de boottochten compleet volgeboekt!

Wil je er even tussenuit? Beginnen de vakantiekriebels te komen? Geniet van een veelzijdige vakantie op Curaçao en sla Klein Curaçao zeker niet over!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie