De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

Dat Curaçao een paradijselijk eiland is met een eeuwig stralende zon, parelwitte stranden en een helderblauwe zee, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat er ook meer dan genoeg interessante bezienswaardigheden op dit mooie tropische eiland te vinden zijn? Wij vertellen je in dit blog graag over de highlights in en om Willemstad, Christoffel Nationaal Park, Natuurpark Hofi Mango en Jan Thiel Beach.

1. De kleurrijke handelskade van Willemstad

Het kleurrijke en historische Willemstad wordt door de St. Anna Baai in twee delen gesplitst. Punda in het oosten en Otrobanda in het westen. De Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesburg of The Swinging Old Lady, verbindt de twee wijken met elkaar.

In de wijk Punda vind je de wereldberoemde Handelskade. De kleurrijke gevels van de mooie panden zijn zeer fotogeniek en als je hier toch bent kun je meteen in de buurt lekker shoppen in kleine, lokale winkeltjes of bij de grote merken. Voor het perfecte plaatje van de bekende Handelskade raden we je aan om aan te schuiven bij restaurant De Gouverneur aan de overkant van de St. Anna Baai. Geniet in dit gezellige restaurant van een lekkere maaltijd en het uitzicht over de baai en Punda.

2. Street-art in Otrabanda

In Otrobanda vind je het authentieke Curaçao met lokale cafeetjes, restaurants, historische pandjes gecombineerd met de mooiste street-art. De wijk is de laatste jaren flink opgeknapt tot een van de mooiste plekken van de stad waar vele culturen samenleven. Boek een ‘walking tour’ waarbij een gids je alles vertelt over de geschiedenis en de historische Curaçaose bouwstijlen. Tijdens de tour loop je door de smalle straatjes en passeer je de mooiste muurschilderingen.

3. Hato Caves

Net boven Willemstad liggen de Hato Caves. Deze grotten behoren tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Curaçao en dat is niet voor niets. Bezoek de druipsteengrotten met een gids die je alles kan vertellen over de geschiedenis van deze grotten.

4. Flora en fauna in Christoffel Nationaal Park

Christoffelpark is het grootste nationale park van Curacao met de gelijknamige hoogste berg van Curaçao; de Christoffelberg. Het park biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Als je een natuurliefhebber bent, kun je hier je hart ophalen aan lokale vogels en exotische planten. Trek je wandelschoenen aan voor een wandeling of sportieve hike.

5. Christoffelberg

Uitzicht vanaf de Christoffelberg, Curaçao

Een van de populairste en meer gevorderde wandelroutes is de beklimming van de Christoffelberg. Ga ’s ochtends vroeg al op pad als het nog niet zo warm is en neem voldoende drinkwater mee. Bewonder de wilde orchideeën en met een beetje geluk spot je de Palabrua, de zeldzame schuuruil of het witstaarthert.

6. Onvergetelijke ervaring in Natuurpark Hòfi Mango

Hòfi Mango, is een voormalige plantage en inmiddels beschermd natuurgebied op het eiland. Het door Jandino Asporaat aangekochte park is niet alleen een natuurpark met inheemse bomen en plantensoorten, maar ook een locatie waar bijgedragen wordt aan de duurzame ontwikkeling van Curaçao.

Op deze interessante trekpleister dwaal je door schaduwrijke bossen, palmtuinen en bloementuinen. Spot wilde dieren zoals witstaartherten, wilde varkens, hagedissen, vlinders, leguanen en geniet vanaf de heuvel van het prachtige uitzicht over het 24 hectare grote park. Het park is ook een broedplaats voor economische ontwikkeling voor lokale inwoners, met opleidingen voor hoveniers, scholenprogramma’s en plannen voor het verbouwen en verkopen van groente en fruit. Alles met als doel om de inwoners van Curaçao verder te helpen en om de bezoekers op het eiland een onvergetelijke ervaring mee te geven.

7. Jan Thiel Beach

De mooie stranden en baaien waar Curaçao bekend om staat, zijn een bezienswaardigheid op zich. Behalve Mambo Beach en Playa Grandi is Jan Thiel Beach een van de hotspots op het eiland. Een paradijs voor iedereen die opzoek is naar een gezellig strand met tal van faciliteiten. Er zijn restaurants, winkels, sportmogelijkheden en gezellige terrassen in overvloed waar je de hele dag kunt genieten van de tropisch warme zon.

8. Onderwaterwereld van Jan Thiel

Jan Thiel Beach staat naast zijn uitstekende voorzieningen ook bekend vanwege de perfecte snorkel- en duikmogelijkheden. Het is een ideale duikstek voor iedereen; zowel beginners, snorkelaars als ervaren duikers komen hier aan hun trekken. Bewonder het prachtige onderwaterleven met z’n mooie koralen en bontgekleurde vissen.

9. Zoutmeer van Jan Thiel

In het nabijgelegen mooie Jan Thiel natuurgebied kun je heerlijk wandelen, mountainbiken of paardrijden. Middenin het gebied ligt een bijzonder zoutmeer waar allerlei tropische dieren leven. Het is onder andere de broedplaats van de fregatvogel, een opvallende verschijning met zijn roomwitte borst, zwarte verenpak en brede spanwijdte. Ook leven in het gebied veel flamingo’s, die je met een beetje mazzel kunt spotten. Dit natuurgebied is echt één van de bezienswaardigheden op Curaçao die je niet mag missen.

10. Curaçao Sea Aquarium

Wil jij graag de onderwaterwereld verkennen zonder dat je daadwerkelijk hoeft te duiken? Bezoek dan het Curaçao Sea Aquarium. In het aquarium kun je allerlei bijzondere activiteiten ondernemen. Zo kun je met een onderwaterboot de zee verkennen, pijlstaartroggen aaien en een aquarium tour doen. Super leuk, vooral ook voor gezinnen met kinderen.

Zet bovenstaande bezienswaardigheden op je to do lijst en haal nog meer uit je vakantie op Curaçao.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot